Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Οι επιχορηγήσεις του υπουργείου Πολιτισμού στη Βοιωτία

Δεν προκύπτει κάποιο σκάνδαλο σχετικά με τα ποσά που διακινήθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού τη διετία 2004-2005, για να επιχορηγηθούν σύλλογοι, σωματεία, ΜΚΟ κ.λπ. Εκτός αν θεωρήσουμε ως τέτοιο την απίστευτη σε αριθμό συλλόγων, σωματείων κ.λπ. παρουσία της Αρκαδίας :-). Η πρακτική της ενίσχυσης από το υπουργείο Πολιτισμού πάσης φύσεως οργανώσεων είναι πολύ παλιά και, αν και θα μπορούσε να είναι περισσότερο αξιοκρατική, προσφέρει στη συντήρηση κυττάρων πολιτισμού στην ελληνική περιφέρεια.


Πάντως, καταλόγος των επιχορηγήσεων μέσω των οποίων, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Χρ. Ζαχόπουλος συντηρούσε ένα πανελλαδικό δίκτυο επιρροής στον ευαίσθητο χώρο του πολιτισμού δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Φυσικά, υπάρχει μικρή αλλά διακριτή βοιωτική συμμετοχή καθώς με το ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος φέρεται να ενισχύθηκαν ο Σύλλογος των Ξηρονομαίων και ο Μορφωτικός, Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυριακίου.

Πιο μεγάλη η παρουσία της Φθιώτιδας: Αερολέσχη Φθιώτιδας 3.000 ευρώ, Κοινότητα Τυμφρηστού 14.000 ευρώ, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας 50.000 ευρώ (το μεγαλύτερο ποσό στη Στερεά), Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Φθιώτιδας 5.000 ευρώ και Σύλλογος Απαντ. Πλαν. Φθιωτ. "Ο Αγιος Παντελεήμων" 7.000 ευρώ

Στην Φωκίδα άξια ενίσχυσης κρίθηκε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου με 8.000 ευρώ και ο Σύλλογος Φιλοθεατών Δωρίδας με 3.000 ευρώ.
Τέλος, μπορεί η Ευρυτανία να μην έχει σιδηρόδρομο αλλά έχει Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου, που έλαβαν 7.000 ευρώ.

ΥΓ: Δεν νομίζω ότι το ρεπορτάζ για όσα απίστευτα γίνονται και λέγονται γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου έχει θέση σε ένα βοιωτικό μπλογκ σε αντίθεση με πολλούς αναγνώστες που στέλνουν mail ή γράφουν σχόλια. Εχουμε πολλές πληροφορίες τις οποίες όμως προς το παρόν δεν θα δημοσιεύσουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι τον δικό τους Γολγοθά προβλέπεται να ανεβούν το Σαββατοκύριακο οι κκ. Ρουσσόπουλος και Βουλγαράκης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιά ζωή ολα τα αθλητικά σωματεία τα κονομαγαν κατω απο το τραπεζι απο το υπουργείο πολιτισμου.
γιατι σας κακοφαίνεται τώρα;
δεν το ξέρατε;
βάλτε όλα τα αθλητικά σωματεία σε ολα τα αθληματα που εχει η βοιωτία επι 11 ατομα το καθενα σαν ΔΣ επί 30 χρόνια ίσον πάνω απο 5000 ατομα το γνωριζαν.
δεν το ξερατε;

Ανώνυμος είπε...

λαθος αμα κάνει πράξεις όχι 5 αλλά 15.000 ατομα γνωριζαν το λιγοτερο την υπογεια επιχορήγηση.