Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Παράνομο το ποσό των προστίμων για την ελεγχόμενη στάθμευση στη Λιβαδειά!

Ολοι γνωρίζουμε ότι το πρόστιμο για την ελεγχόμενη στάθμευση στη Λιβαδειά είναι 30 ευρώ και αν πληρωθεί εντός 10 ημερών 15. Οχι λέει ο αναγνώστης μας Ανώνυμος Β. Είναι λάθος. Δείτε. Και ας απαντήσει παρακαλώ ένας νομικός. Για να δούμε την ουσία της υπόθεσης.
Αλλά και για κάτι άλλο: Ούτε στην ελεγχόμενη στάθμευση δεν είναι απολύτως σύννομος ο Δήμος Λεβαδέων; Ελεος, δηλαδή, κ. Τσιφή.

Γράφει ο Ανώνυμος Β
Tο πρόβλημα δεν είναι το ποσό που θα πληρώνεις για να παρκάρεις αλλά το πρόστιμο! Είναι παράνομο γιατί βάσει του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να επιβάλουν στους παραβάτες τα πρόστιμα του ΚΟΚ, 20 ευρώ και αν πληρωθεί μέσα σε 10 μέρες το μισό! Μην πληρώσετε πρόστιμα 30 ευρώ! Μην αφήνετε τους δημάρχους να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας! Ρωτήστε δικηγόρους να σας πουν!

Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά! Το ότι τα οδικά σήματα της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα οδικά σήματα του ΚΟΚ, και επομένως δεν υφίσταται "παραβίασή" τους, δεν το 'χει πάρει χαμπάρι κανένας ακόμη;

Παρεμπιπτόντως, και μια μηνυσούλα κατά του Δήμου για τα πρόστιμα με το καπέλο θα είχε πολύ ενδιαφέρον!

Επώνυμος είπε...

Ο "Ανώνυμος Β" κάνει λάθος
το ελάχιστο πρόστιμο για παρκάρισμα είναι μεγαλύτερο (33€) και το μεγαλύτερο 161€.
Δές στό http://www.glavopoulos.gr/kok/poines.htm

Βοιωτέ μήν σε παρασύρουν τόσο εύκολα είναι απλό να το ελέγξεις.

Στήν Πάτρα και την Αθήνα το πρόστιμο είναι 60€. Πίστεψέ με το πλήρωσα.!!!

Μπορεί να φτάσει μέχρι 160 Ευρώ γιατί θεωρείται διοικητικό πρόστιμο (Ελεγχόμενη Στάθμευση) και όχι παράβαση του ΚΟΚ.
Αν σε Βρούν σε χώρο έξω από τις πινακίδες του Δήμου τότε σου επιβάλουν τα πρόστιμα του ΚΟΚ.
Και αυτό να προσέχουν οι αναγνώστες σου.

βοιωτός είπε...

Παράνομα τέλη στάθμευσης, αλλά και παράνομα πρόστιμα, έχουν πληρώσει χιλιάδες Αθηναίοι από το ξεκίνημα εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Οι πολίτες που πλήρωσαν τέλη στάθμευσης και πρόστιμα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

Όπως γράφει η εφημερίδα Έθνος, οι θέσεις στάθμευσης επεκτάθηκαν σε πολλά σημεία, στα οποία δεν επιτρέπεται καν το παρκάρισμα ΙΧ από τον ΚΟΚ, ενώ το πρόστιμο που όρισε ο Δήμος Αθηναίων για την παράβαση της στάθμευσης χωρίς την καταβολή του σχετικού τέλους είναι παράνομο, καθώς είναι μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει ο ΚΟΚ.

Για το λόγο αυτό συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο «χορός» των προσφυγών στα δικαστήρια, των μηνυτήριων αναφορών, αλλά και των παρεμβάσεων των αστυνομικών αρχών, που σε αυτοψία τους διαπίστωσαν ότι πράγματι εντάχθηκαν στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και θέσεις, όπου δεν επιτρέπεται η στάθμευση.

Αυτό σημαίνει ότι κακώς πολλοί πολίτες πλήρωσαν τέλη στάθμευσης και πρόστιμα, τα οποία πρέπει να τους επιστραφούν από τις δημοτικές αρχές.

Ταυτόχρονα, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και ο καθορισμός επιβολής προστίμων αμφισβητούνται ευθέως ως προς τη συνταγματικότητά τους με προσφυγές που κατατέθηκαν στο ΣτΕ και επιδιώκουν παράλληλα το «πάγωμα» του μέτρου.

Το ποσό που έχει εισπράξει ο Δήμος Αθηναίων από τις κλήσεις υπολογίζεται μέχρι στιγμής στα 1.260.000 ευρώ, ενώ καθημερινά «κόβονται» περίπου 700 κλήσεις στους οδηγούς που παρκάρουν, χωρίς να ακολουθούν τους κανόνες του συστήματος. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη καρτών στάθμευσης.

βοιωτός είπε...

Γι' αυτό τι λες επώνυμε;

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ.ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΛΙΓΟ.ΚΟΥΝΗΘΗΤΕ ΚΑΛΕ.ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΝΗΘΗΤΕ.ΑΛΛΟΙΩΣ ΒΑΡΑ ΤΣΙΦΗ.ΔΕΝ ΦΑΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΑΑΛΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥ-ΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΡΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ.ΒΑΡΑ ΤΣΙΦΗ.ΤΟ ΞΕΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ...ΑΑΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ.ΒΑΡΑ ΤΣΙΦΗ.

Ανώνυμος είπε...

Λ Ο Ι Π Ο Ν ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΟΥΝ ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... ΠΡΟΤΕΙΝΩ...ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΡΑΝΟΣ.ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ Ε Ρ Α Ν Ο Σ ΤΕΛΟΣ.ΑΠΟ 20-30ΕΥΡΩ καθε ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.25000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ειστε. Ε Ρ Α Ν Ο Σ .στα χερια των εργαζομενων τα χρηματα.Να δουμε θα τα διαχειριστουν υπερ τους? Ε Ρ Α Ν Ο Σ. Ασε το ΞΕΝΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΗ ΤΩΡΑ.ΜΕ ΤΙ?ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ?

Επώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βοιωτέ ακριβώς αυτό είπα και εγώ.
Μόνο στον οριοθετημένο χώρο από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και χώρους που δεν απάγορεύεται από άλες διατάξεις του ΚΟΚ, έχει τό δικαίωμα η Δημοτική αστυνομία να κόβει πρόστιμα ελεγχόμενης στάθμευσης. Σε κάθε άλλο σημείο κόβει πρόστιμα ΚΟΚ.
Αν δηλαδή παρκάρεις επάνω σε στροφή σε απόσταση λιγώτερη απο 4 μετρα από την γωνία παρ΄ όλο που είσαι μέσα στό συστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και έχεις βάλει κάρτα πληρώνεις τό πρόστιμο του ΚΟΚ, τό ίδιο αν είσαι πάνω στο πεζοδρόμιο κλπ.
Το δημοσίευμα του Εθνους αφορά χώρους που είναι εκτός των χώρων που προέβλεπαν οι αποφάσεις του Δ.Σ της Αθήνας, και που κόβουν κλήσεις οι Δημοτικοί Αστυνόμοι γιά παρκάρισμα χώρις να έχουν το δικαίωμα.

Προσωπικά νομίζω ότι είναι τελείως απαραίτητο το μέτρο, γιατί η στάθμευση στό κέντρο της πόλης ήταν ασύδοτη και ακόμα περισσότερο νομίζω ότι είναι μικρό το ωριαίο αντίτιμο ειδικά για την Γεωργαντά την Πεσ. Μαχητών,την Καραγιαννοπούλου και τους μεταξύ τους δρόμους.

Πάντως ήδη παρατηρείται αισθητή βελτίωση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Πόλης.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ!!!!!
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!