Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Ξεκίνησε ο Μπασιάκος

Ερωτήσεις προς τα αρμόδια και τα συναρμόδια υπουργεία για όλα τα φλέγοντα προβλήματα της Βοιωτίας κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος. Ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έλαβε απαντήσεις για το αυτοκινητοδρόμιο, τον προαστιακό, το αεροδρόμιο, τον οδικό άξονα Θήβας- Λιβαδειάς-Αράχωβας -απαντήσεις που δεν ξεφεύγουν από τη γραφειοκρατική γλώσσα των υπουργείων που συνήθως περισσότερα αποκρύπτουν και λιγότερα αποκαλύπτουν.

Εν πάση περιπτώσει, η viotia (επειδή δεν έχει στα χέρια της τα πρακτικά) απευθύνθηκε σε έμπειρους μεταφραστές της κοινοβουλευτικής ιδιολέκτου και απέσπασε τις εξής πληροφορίες.
1. Αυτοκινητοδρόμιο: Ελάχιστες ελπίδες, στην ουσία βλέποντας και κάνοντας, καθώς υπάρχει εκτός των εγγενών προβλημάτων και μετατόπιση του ενδιαφέροντος των ιθυνόντων της F1 προς τις μεγάλες ασιατικές αγορές.
2. Αεροδρόμιο: όπως απαντά το υπουργείο Μεταφορών δεν προβλέπεται. Απλώς καταγράφεται το αίτημα. Δηλαδή, παραπομπή στις ελληνικές καλένδες.
3. Προαστιακός: εξασφάλιση της Θήβας εντός του 2008, ελπίδες και για τη Λιβαδειά αργότερα.
4. Οδικός άξονας Θήβα-Αράχωβα: πολύ καλές προοπτικές για ένα μείζονος σημασίας έργο. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε ένα πολύ καλό διαβοιωτικό δρόμο.
Να σημειώσω ότι μόλις λάβω τα πρακτικά της Βουλής θα τα αναρτήσω ώστε να έχετε ιδίαν αντίληψη.

Ο κ. Μπασιάκος, λοιπόν, δραστηριοποιείται συνολικά και αποδοτικά ως προς τα καθήκοντά του και με τις απαντήσεις θέτει σε νέα βάση τα μείζονα βοιωτικά προβλήματα ξεκαθαρίζοντας το τοπίο χωρίς φανφάρες και εντυπωσιασμούς. Περιμένουμε από αυτόν και τη θέση του για το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς, όπου μπορεί με το κύρος του να συμβάλει στην εξεύρεση κάποιας λύσης όπως αθόρυβα έκανε στη Θήβα και στα Οινόφυτα με το πρόβλημα του νερού (που κι αυτό είναι τυπικά δημοτικό αλλά στην ουσία πολιτικό και παμβοιωτικό).


ΥΓ: Είδα στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας το ρεπορτάζ για τις ερωτήσεις Μπασιάκου στη Βουλή και τις απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών. Σε κάθε θέμα(προαστιακό κλπ.) σχολίαζε ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, που φαίνεται ότι είχε ήδη ενημερωθεί. Να πω κατ' αρχάς συγχαρητήρια στον συνάδελφο που εξασφάλισε για το θέμα του τόσο υψηλό και έγκυρο σχολιασμό.

Αλλά να εκφράσω και την απορία μου: ο κ. Περγαντάς με τέτοιου τύπου παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ τι επιδιώκει; Να συνδέσουν συνειρμικά οι πολίτες το πρόσωπό του με τα (όσα) μεγάλα έργα που φαίνεται να δρομολογούνται στον νομό Βοιωτίας; Δεν γνωρίζει ότι αφενός δεν απευθύνεται σε λωτοφάγους και αφετέρου εμείς είμαστε εδώ για τα αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του αιρετού τω αιρετώ, όταν έρθει η ώρα της αποτίμησης;
Η οικειοποίηση της προσπάθειας άλλων είναι αισθητικά απαράδεκτη, πρακτικά ανόητη (καθώς υπάρχουν και ελεύθερες φωνές μεταξύ των μέσων μαζικής επικοινωνίας) και πολιτικά επιζήμια -περισσότερο ίσως κι από το να μην κάνεις τίποτε.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

26 σχόλια:

Sarangi είπε...

Αγαπητέ Βοιωτέ,
Θα ήθελα να ρωτήσω για να μάθω τι είναι αυτό που αθόρυβα έκανε στη Θήβα και στα Οινόφυτα με το πρόβλημα του νερού (πολιτικό και παμβοιωτικό πρόβλημα) ο κ. Μπασιάκος;

Ανώνυμος είπε...

Μια και αναφέρθηκε ο οδικός άξονας Θήβας - Αράχωβας, τον εργολάβο που έκανε τη διαπλάτυνση σ' ένα τμήμα του δρόμου μεταξύ Θήβας και Αλιάρτου τον έχουν στείλει στον εισαγγελέα; Αν ρωτάτε γιατί είναι που δεν έχετε οδηγήσει στο τμήμα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Δεν κατάλαβα ποια η διαφορά μεταξύ ενεργειών μπασιάκου και περγαντά.
Προσπαθεί λες ο Περγαντάς μέσω ΜΜΕ να οικειοποιηθεί τα μεγάλα έργα του Νομού. Ο Μπασιάκος δεν κάνει το ίδιο; Ποια έργα, αυτά που δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν ; Εσύ ο ίδιος αναφέρεις σε μερικά χρόνια ( ο δρόμος) δηλαδή σε πόσα τέρμινα;
Η επερώτηση στην βουλή θεωρείται έργο, δραστηριότητα όταν το κείμενο το συντάσσει οποιοσδήποτε συνεργάτης ενός βουλευτή; Ακόμα και ο υπογράφων αν μπορούσε θα έκανε επερώτηση στη βουλή. Πόσες ερωτήσεις που ταυτίζονται με επερωτήσεις δεν έκανες εσύ ο ίδιος και όλοι μας μέσω του blog και δεν πήραμε απάντηση. Οι απαντήσει που πήρε ο μπασιάκος ήταν αρνητικές έως και γρίζες. Αν με ενέργειές του ξεδιαλύνει το τοπίο και πάρει έστω και μία θετική απάντηση, τότε θα θεωρηθεί έργο και δραστηριότητα εκ μέρους του . Τι το σπουδαίο έχει κάνει μέχρι σήμερα για τον νομό; Για το νερό Θήβας και Οινοφύτων ρωτάω και εγώ με τη σειρά μου τι έκανε ακριβώς;; Στη περίπτωση των Οινοφύτων έτρεχε στο ΥΠΕΧΩΔΕ Ο Γιαννάκης ενώ για την Θήβα ήταν εντελώς εξαφανισμένος.
Γιά το Ξενία όλοι συμφωνούμε αλλά ο Μπασιάκος μπορεί να δώσει λύση; Αν ναι αυτό λέγεται δραστηριότητα, εργο.

Ανώνυμος είπε...

πολιτη
δεν εχεις δικαιο ειναι δραστηριος παει σε ολες τις εκδηλωσεις και μετα 10 λεπτα φευγει για να μην αγορασει λαχνους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ 10 ΜΕΓΑΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ Μ. ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΓΑΝΤΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΙΩΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ. ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

¨ ξεκινησε ο μπασιακος ¨:
δηλαδη απο την ημερα των εκλογων μεχρι σημερα δεν ειχε ξεκινησει; και τι εκανε !!

βοιωτός είπε...

Αγαπγτέ Sarangi,
ουελκαμ μπακ. Εσύ τι πιστεύεις ότι της συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ και τα κονδύλια τα κέρδισε με το κύρος του ο Θεοδωρόπουλος; Χα.
Το ίδιο και στη Θήβα, στο παρασκήνιο με τις ισχυρές πιέσεις Μπασιάκου έχει γίνει ό,τι θετικό έχει γίνει. Ρώτησε αυτούς που ξέρουν. Θα σου πουν.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
έτσι όπως το θέτεις ουδείς έπρεπε να είναι έξω :-).

βοιωτός είπε...

politis,
ο Περγαντάς να ασχοληθεί με εκείνα στα οποία έχει πραγματική εξουσία και συμμετοχή και στα οποία αποδεικνύεται εντελώς ανεπαρκής. Οπως τους ελέγχους στις βιομηχανίες και στα τρόφιμα, στην ασφάλεια των εργαζομένων.
Τα έργα τα κάνουν άλλοι και άλλοι θα καρπωθιούν το πολιτικό όφελος.

βοιωτός είπε...

ανώνυμοι,
η πολιτική είναι αποτέλεσμα και όχι λαχνός. Κρίνεται και θα επανακριθεί ο Μπασιάκος και για όλα αυτά που λέτε. Αλλά προς Θεού δεν θα ήτνα καλύτερος να αγόραζε λαχνούς στο χόρό των Σαρακατσαναίων. Μην τρελαθούμε...

βοιωτός είπε...

Σάκη,
εντάξει εσύ είσαι γάτος. Επιασες τον υπαινιγμό του τίτλου. Ετσι για να μη λένε ότι χαρίζομαι στον Μπασιάκο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βοιωτέ κράτα και λίγο σάλιο για τον εαυτό σου... Βρήκες σοβαρό βουλευτή να επαινέσεις; Χαλάρωσε και μη μας ζαλίζεις τον έρωτα με το μ...

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε,
δεν μπορείς να κατηγορηθείς ως προπαγανδιστής διότι δεν έχεις επιχειρήματα.
Κιπ ουόκιγκ.

Sarangi είπε...

...εγώ νόμιζα ότι τον βοήθησε ο Δεσπότης τον Θεοδωρόπουλο...
Πολύ ενδιαφέρουσα, ομολογώ, ή προσέγγιση σου.

βοιωτός είπε...

sarangi,
φυσικά βοήθησαν κι άλλοι. Αλλά ο έχων την (ποικιλώνυμη) ισχύ (προ)ηγείται.
Ενα παράδειγμα ευρέως γνωστό ου όμως δεν ανφέρεται είναι η φωτιά στο Μοσχοπόδι το καλοκαίρι, όπου κινητοποιήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική με αεροπλάνα και περιέσωσε ό,τι ήταν δυνατόν.
Με την εικόνα της Πυροσβεστικής που όλοι έχουμε πιστεύεις ότι αυτό θα γινόταν εφόσον δεν ήταν καταγόμενος από τη Θήβα ο υπουργός Μπασιάκος;

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
Για την φωτιά στο μοσχοποδι ήταν η πρώτη του καλοκαιριού στη χώρα μας απείχε 30 μέτρα από τα τελευταία σπίτια της πόλης και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν υπήρχαν άλλες φωτιές την ίδια ημέρα, ευνόητο είναι ότι κινητοποιήθηκαν άπαντες από ξηρά και αέρα. Όχι ότι ενήργησε ο Μπασιάκος τι εκανε δηλαδη τηλέφωνο στην πυροσβεστική;
Άμα στέλνουμε στο κοινοβούλιο βουλευτές-υπουργούς για να κανουν αυτή τη δουλειά, φωτιά στα μπατζάκια μας, αλλα τι περιμενεις αφου το δίλημμα Κωστάκης η Γεωργακης αντικαταστάθηκε με το νέο δίλημμα Θεμος η Μακης είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
για του λόγου το αληθές και μπορείς να το εξακριβώσεις,
Σχετικά με το θέμα νερού οινοφύτων τα πολιτικά πρόσωπα που πήγαν στην ΕΥΔΑΠ και ΥΠΕΧΩΔΕ και έδωσαν μάχη ήταν ο Γιαννάκης, η Τσόνογλου και οι δήμαρχοι Οινοφύτων και Σχηματαρίου.
Απλά δι ενεργειών μπασιάκου μετά ένα μήνα (;)είπανε θα δώσουνε 1 εκατομ €, αλλά τη μάχη την κρίσιμη πρώτη ημέρα άλλοι την έδωσαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπασιάκος είναι ο πιό δραστήριος βουλευτής τα τελευταία χρόνια . Και αν έχουν προχωρήσει έργα στη Βοιωτία έχουν προχωρήσει γιατί ο Μπασιάκος πιέζει και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.
Δεν είναι εξαρτημένος από κανένα συμφέρον ή επιχειρηματία ή μεγαλοδημοσιογράφο. Να βλέπετε τους άλλους βουλευτές . την πορεία τους , τις κοροιδίες τους. Δηλαδή άμα χτυπήσεις στην πλάτη στον ψηφοφόρο και προσποιηθείς ότι τον υπολογίζεις , τότε μόνον είσαι καλος βουλευτής; Έλεος!!
Αλλά προφανώς εσεις ζητάτε βουλευτές του χεριού σας , που να έχουν εξαρτήσεις , που να είναι πουλημένοι σε συμφέροντα για να θεωρείτε ότι τους εξουσιάζετε. Εγώ επικροτώ τους βουλευτές που έχουν το θάρρος της γνώμης τους , που δεν έκλεψαν για να πολιτυετούν , που είναι σοβαροί και ξέρουν τη δουλειά τους.

βοιωτός είπε...

politis,

φυσικά δεν είναι έτσι. Δεν έχει σημασία ποιος παέι αλλά πόσο μετράει ο λόγος του.
Για τη φωτιά στο Μοσχοπόδι ατύχησες το είχαμε καλύψει με ανταποκριτές από τη Θήβα και εκείνη την ημέρα είχαμε πλλές φωτιές στην Ελλάδα. Δες. http://viotia.blogspot.com/2007/06/blog-post_4041.html

βοιωτός είπε...

Τελευταίε ανώνυμε,
σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
Διαβλέπω μέσα από τις γραμμές όμως μια δυσανεξία στην κριτική. Δεν έχουν δικαίωμα οι πολίτες να κρίνουν τους πολιτικούς, ακόμη κι αν το κάνουν κακοπροαίρετα;

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
πάλι λάθος κάνεις για το πρώτο θέμα σημασία έχει ποιός τρέχει στην πρώτη γραμμή και ενδιαφέρεται για την περιοχή. Ο Γιαννάκης και οι λοιποί έτρεξαν αμέσως, έβγαλαν λάτζα, ενώ ο υπουργός ήταν απών. Αν δεν έτρεχαν και δεν κάνανε ντόρο ποιός εγγυάται οτι ο υπουργός θα έβγαζε χρήματα;

Σχετικά με το θέμα της φωτιάς στη θηβα μάλλον εσύ ατύχησες μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει αλλά επιμένω στην ΕΛΛΑΔΑ την ίδια ημέρα δεν υπήρχε άλλη φωτιά ( τρεις μερες μετά ξέσπασε στη Λιβαδειά) και όλες οι σχετικές δυναμεις ήταν διαθέσιμες για την κατάσβεση. έτσι έγιναν τα πράγματα και τα τηλεφωνα ταχα του υπουργου για τα αεροπλάνα ήταν για το θεαθείναι. γιατί να ήρθαν τα αεροπλάνα μετά το τηλέφωνο του υπουργού και όχι μετα το τηλέφωνο του δήμαρχου ή του δασάρχη ή του διοικητή πυροσβεστικής; Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιείται μόνο με επέμβαση υπουργου;
το θέμα μας είναι οτι αυτή η ενέργεια του υπουργού θεωρείται θετικό έργο του;
μιά και τόφερε η κουβέντα δεν μας αναφέρεις κάποια άλλα θετικά έργα-δραστηριότητες του, όταν εσύ ο ίδιος λές οτι ξεκίνησε σήμερα την δράση του άρα προφανώς απο την ημερα των εκλογών μέχρι σήμερα είχε μηδενική δράση;

ανωνυμε
αν υπάρχουν βουλευτές που έκλεψαν για να πολιτευτούν ανέφερε ονόματα διαφορετικά μη λες κουβεντες στο βρόντο.

βοιωτέ
μαρεσει που συμφωνείς μαζί του, μαλλον ατύχησες δις.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτε
τωρα που δεν ειναι υπουργος μετραει ο λογος του ή να τα βαψουμε μαυρα;

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
Όταν λες στον ανώνυμο συμφωνώ σε γενικές γραμμές μαζί σου και δεν διευκρινίζεις σε ποιες ¨γραμμές¨ συμφωνείς, όταν μάλιστα μία ¨γραμμή¨ αποτελεί σοβαρή κατηγορία κατά συγκεκριμένων ατόμων ( βουλευτών) και ποινικά κολάσιμη ( συκοφαντική δυσφήμιση κατά θεσμού), δεν απαλλάσσεσαι και ο καθένας υποθέτει διάφορα.
Είμαι σίγουρος ότι δεν είχες πρόθεση και απλά δεν το πρόσεξες. Εντάξει τώρα μη το κάνουμε και ανατολικό ζήτημα.
Βοιωτέ
Θεωρώ αξιόλογα άτομα και τους δύο βουλευτές της ΝΔ αλλά ανήκω στο ΠΑΣΟΚ και οφείλω να κάνω αντιπολίτευση. Αν κάνω κακόπιστη κριτική σε παρακαλώ να μου εντοπίσεις τα σημεία και θα επανορθώσω. Ουδείς αλάνθαστος πλην του θεού.
Δεν έχω μαζί σου κανένα πρόβλημα και θέλω να ξέρεις ότι στα περισσότερα θέματα συμφωνούμε, σε ελάχιστα διαφωνούμε αλλά αν δεν στα πω θα σκάσω, πώς να το κάνουμε ρε φίλε. Θέλεις να σκάσω;
Ευτυχώς που και εσύ έχεις συναίσθηση του χιούμορ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω όλα τα σχόλια. Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν άλλοι τρείς βουλευτές στο Νομό εκτός του Μπασιάκου. Μήπως έχετε να γράψετε κάποια δραστηριότητα τους στο Νομό. Ετσι κάτι να αφήσουν να το θυμ'ομαστε. Λυπάμαι αγαπητοί Βοιωτοί . Πολλοί έρχονται και περνούν απαρατήρητοι . Γιά τον Μπασιάκο υπάρχουν και κάποιοι να μιλήσουν , έστω να αντιδικήσουν . Για τους άλλους έχετε ακούσει κάτι .
Αμίλητοι , ακούνητοι και αγέλαστοι.

Ανώνυμος είπε...

Τον Γιαννάκη δεν τον έχω ακούσει σε κάποιο θέμα .προφανώς μιλάει μόνον αγγλικά!!!Τον Κουτσούμπα τον ακούσα στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 5:22
εισαι σιγουρος οτι τον ακουσες στην εκπομπη των γλαστρών; και τι είπε;

ανωνυμε 5:19
μη ξεχνας ποσα χρονια εχει ο μπασιακος βουλευτής και ποσα οι αλλοι.
παντως δεν εχεις αδικο.