Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Κοτσικώνας: Ανάλγητη και αντιλαϊκή η δημοτική αρχή της Λιβαδειάς

Ανακοίνωση ενόψει των νέων υπέρογκων αυξήσεων στα τέλη ύδρευσης εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λιβαδειά Δράση και Προοπτική και δημοτικός σύμβουλος Νώντας Κοτσικώνας. Ο νεαρός δικηγόρος πρώτα υπενθυμίζει τις ψευδείς προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου περί παγώματος των τελών. Κατόπιν δε τονίζει ότι έχουν μετά την αύξηση όλων των δημοτικών τελών, την επαναφορά του εισπρακτικού μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης -αποφάσεις στις οποίες ήταν ο μόνος αντίθετος στο δημοτικό συμβούλιο- και την αύξηση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 9,5% είναι εύκολο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ανάλγητη και αντιλαϊκή δημοτική αρχή που καταφεύγει και αυτή στην εύκολη λύση της επιβολής φόρων και τελών στους δημότες. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Είναι νωπές στη µνήµη µας,
οι προεκλογικές εξαγγελίες του σηµερινού Δηµάρχου, για µηδενικές αυξήσεις στα τιµολόγια και πάγωµα όλων των δηµοτικών τελών.
Έναν µόλις χρόνο µετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Δηµοτική Αρχή, σε πλήρη ασυνέπεια λόγων και έργων, έχει πάρει τα εξής αντιλαϊκά-εισπρακτικά µέτρα:
• Αύξηση όλων των δηµοτικών τελών (καθαριότητας, φωτισµού, άρδευσης, βοσκής, Δηµοτικών Σφαγείων, λαϊκών αγορών, χρήσης νεκροταφείου, χρήσης κοινόχρηστων δηµοτικών χώρων). Οι αυξήσεις αυτές επιβλήθηκαν µε αποφάσεις του Δηµοτικού Συµβουλίου, που ψήφισαν και όλες οι παρατάξεις της µειοψηφίας, πλην του εκπροσώπου µας, που τις κατήγγειλε και µειοψήφησε.
- Ενεργοποίηση και εφαρµογή, του εισπρακτικού µέτρου της ελεγχόµενης στάθµευσης, που υποτίθεται ότι θα συµβάλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήµατος. Οι έχοντες λοιπόν ας παρκάρουν, για τους άλλους ... «δεν θα µπορέσουµε». Και αυτό το µέτρο επιβλήθηκε, µε µοναδική µειοψηφία του εκπροσώπου µας δηµοτικού συµβούλου.
- Αύξηση 9,5% (!!!) όλων των τιµολογίων των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης της Λιβαδειάς και των οικισµών και σχεδόν διπλασιασµός (!!!) των αντίστοιχων τελών των Δ. Δ. Λαφυσrίoυ και Ρωµέικου. Μάλιστα, η κατάφωρα άδικη, κοινωνικά ανάλγητη και αντιλαϊκή απόφαση, «δικαιολογήθηκε» πως δήθεν λήφθηκε µε ... «αίσθηµα ευθύνης ... για την επιβίωση της ΔΕΥΑΛ ... λόγω και των πλουσιοπάροχα αµειβοµένων εργαζοµένων της ... γνωρίζοντας την δεινή οικονοµική κατάσταση των δηµοτών .... » κ.λπ.
Τα δείγµατα γραφής λοιπόν που έχουν έως σήµερα δώσει, είναι ικανό για να εκδοθούν τα απαραίτητα πολιτικά συµπεράσµατα από το λαό της Λιβαδειάς:
> Πρόκειται για µια ακόµα αντιλαϊκή Δηµοτική Αρχή, που διαχειρίζεται τα πενιχρά οικονοµικά του Δήµου, επιβαρύνοντας τους δηµότες.
> Αποδέχεται παθητικά την υπoxρηµατοδότηση της Τ.Α. από τον κρατικό προϋπολογισµό και δεν έχει κανέναν διεκδικητικό προσανατολισµό.
> Χρησιµοποιεί επιχειρήµατα των υπερασπισrών του µεγάλου κεφαλαίου, τύπου Γκαργκόνα της Τράπεζας της Ελλάδος, για να αιτιολογήσει την δήθεν αναγκαιότητα λήψης αντιλαϊκών µέτρων.
> Δεν διστάζει να συκοφαντεί τους εργαζόµενους της ΔΕΥΑΛ και ν' αµφισβητεί ακόµα και τα εργασιακά τους δικαιώµατα.
> Με πιο απλά λόγια, αποτελεί τον καλύτερο «πελάτη» της κάθε κυβέρνησης, που θέλει τους Δήµους να µην την ενοχλούν, την ώρα που παρακρατά παράνοµα δικά τους χρήµατα. Να µην ενηµερώνουν και κινητοποιούν το λαό, για την λειψή χρηµατοδότηση της Τ .Α. Να καταφεύγουν σrην εύκολη λύση της επιβολής φόρων και τελών στους δηµότες. Και µετά να κοµπορρηµονούν από πάνω, ότι παράγουν και έργο ...
«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠPOOΠΤIKH»
Νώντας Κοτσικώνας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν αναφέρει οτι για τις αυξήσεις της ΔΕΥΑΛ δεν ήταν η μοναδική μειοψηφία.θέλουν πάντα να είναι μοναδικοί και μόνοι;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, ψήφισε και κανένας άλλος "κατά" επι της ουσίας, ή απλά διαφωνούσαν για το μέγεθος της αύξησης??!!

Ανώνυμος είπε...

Το μέγεθος της αύξησης δεν είναι "επί της ουσίας"; Οιεργαζόμενοι δεν παίρνουν αύξηση στην ΔΕΥΑΛ; Αλλά είπαμε μοναδικοί και μόνοι.