Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Στις 11 π.μ. της Τρίτης ο Ιερώνυμος στον Παπούλια

Τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια θα δώσει αύριο στις 11:00, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος θα συνοδεύεται από επισκόπους μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Σχετικά από την Προεδρία της Δημοκρατίας εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση.

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2008
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 11.00 θα δεχθεί το νέο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος θα δώσει ενώπιόν του τη νενομισμένη διαβεβαίωση.
Στην τελετή διαβεβαίωσης θα παραστούν, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, σήμερα δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα περί "αναγνωρίσεως και καταστάσεως" του νέου Αρχιεπισκόπου το οποίο (αφού επικαλείται τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα έγγραφα της Ιεραρχίας και το πρωτόκολλο) καταλήγει ως εξής: "Αναγνωρίζεται και καθίσταται Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος εκλέχθηκε σύμφωνα με τους νόμους και τους Ιερούς Κανόνες και παραγγέλλουμε στις Αρχές του Κράτους να του απονέμουν τις τιμές που αρμόζουν στο αξίωμά του".
Ο νέος αρχιεπίσκοπος παραμένει τοποτηρητής της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας μέχρι την εκλογή νέου επισκόπου.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: