Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την απεργία στις 13 Φεβρουαρίου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) για την απεργία στις 13 Φεβρουαρίου.

ΣΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Σε μια περίοδο που οι αδυναμίες και τα αδιέξοδα του πολιτικού συστ
ήματος γίνονται ολοένα και πιο φανερά, που η δυσοσμία των σκανδάλων τύπο Ζαχόπουλου και Siemens γίνεται όλο και πιο έντονη. Η βίαιη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους(λιμενεργάτες, ΔΕΗ), απέναντι σε μετανάστες, σε χώρους πολιτικών συλλογικοτήτων και σωματείων, η αγαστή συνεργασία ΜΑΤ και χρυσής αυγής εναντίον διαδηλωτών σηματοδοτεί ένα νέο κύμα αυταρχισμού. Προσπαθώντας να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

Η απεργία στις 12 Δεκέμβρη, ήταν μόνο ένα πρώτο δείγμα της δυνατότητας των εργατικών αγώνων να καθορίζουν τις εξελίξεις, να δημιουργούν ρήγματα ή και να μπλοκάρουν κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Όλοι καταλαβαίνουμε πως η παραίτηση Μαγγίνα αποτελεί απλά μια προσπάθεια εκτόνωσης του αγωνιστικού κλίματος. Δίνοντας τη δυνατότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την συναινετική συμπολίτευση του ΠΑΣΟΚ για μια νέα «φυγή προς τα μπρος», με τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη στην βουλή, ετοιμάζοντας σκληρές εξαγγελίες για μετά τις 15. Το ερώτημα λοιπόν είναι το πόσο αποφασισμένοι είμαστε τόσο στο απεργιακό ραντεβού, όσο και στην αναγκαία κλιμάκωση του αγώνας μας μετέπειτα. Σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο εργασίας.


Απέναντι στη νέα αντεργατική επίθεση δεν πρέπει να μείνουμε θεατές! Όχι άλλο άβουλοι τηλεθεατές της σαπίλας τους, όπως μας θέλουν. Διαλέγουμε τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας και της ταξικής αγωνιστικής ενότητας. Μακριά από τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, υπερβαίνοντας την αδιέξοδη λογική διαμαρτυρίας τύπου ΠΑΜΕ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με την δυναμική τους! Τη δυναμική του ανεξάρτητου ταξικού συντονισμού. Πολιτικοποίηση του αγώνα, κλιμάκωση και μετά τις 13 του μηνός για να ανατραπεί η αντεργατική επίθεση, ο κυβερνητικός σχεδιασμός, η κρατική καταστολή και η προβοκάτσια. Ενάντια στον εργατικό μεσαίωνα που ετοιμάζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ- ΣΕΒ.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 13/02 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ! ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. 1400ευρώ για όλο το λαό
2. 5ήμερο- 6άωρο- 30ώρο
3. σύνταξη στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες
4. κατάργηση της εργατικής εισφοράς, να πληρώσουν κράτος και εργοδότες
5. κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
6. πλήρης ασφάλιση κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους(ντόπιους και ξένους) και τους ανέργους
7. κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα και Ρέππα
e-mail επικοινωνίας: NAR_VOIOT_EUB@yahoo.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατί οχι ρε παιδιά 3.000 €
4/ημερο και σύνταξη στα 35;
τσιγγουνιες θα κανουμε;

βοιωτός είπε...

Θα είχε ενδιαφέρον μια απάντηση από το ΝΑΡ στο ερώτημα που χιουμοριστικά διατυπώνει ο φίλος ανώνυμος.
Από πού θα βρούμε τα λεφτά;
Και, αν υπάρχουν χρήματα, γιατί δεν τα υπόσχεται (τουλαχιστον) ένας πολιτικός ηγέτης ώστε να πάρει 85% στις εκλογές;