Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου ένας Ανάποδος Τύπος στα περίπτερα. Δεν προέβαλε τη διαφήμιση η ΝΕΤ

Δεν προέβαλε τη διαφήμιση της νέας εφημερίδας Ανάποδος Τύπος λόγω ...εξωφύλλου η ΝΕΤ και οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται με χιούμορ. Φυσικά τόσο η απόφαση της ΝΕΤ όσο και οι δικαιολογίες περί παραπομπής της διαφήμισης στο νομικό τμήμα είναι αστείες αν όχι ύποπτες. Διότι τι είδους ανάποδος τύπος θα ήταν ο Ανάποδος Τύπος αν δεν προκαλούσε με το εξώφυλλό του; Διαβάστε το δελτίο Τύπου και δείτε το εξώφυλλο.



Δελτίο Τύπου
ΤΗΣ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ευχαριστούμε τη ΝΕΤ για την «ειδική φροντίδα»
Θέλουμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στην κρατική ΝΕΤ, η οποία φρόντισε με μοναδικό τρόπο τη διαφήμιση της υπό έκδοση αχαρακτήριστης εβδομαδιαίας εφημερίδας μας υπό τον αντεθνικό τίτλο «Ανάποδος Τύπος».
Συγκεκριμένα: η εν λόγω αχαρακτήριστη εφημερίδα κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου. Εκδίδεται επί χρήμασι από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων αρκετοί ύποπτοι όπως ο Θανάσης Καρτερός, η Πόπη Διαμαντάκου, ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, η Ευγενία Λουπάκη, η Μαρία Παναγιώτου, ο Μάριος Διονέλλης, ο Αλέξανδρος Παπασταθόπουλος και πολλοί άλλοι του ιδίου φυράματος, οι οποίοι είχαν την ιδέα να διαφημίσουν με τα πενιχρά τους μέσα την προσπάθειά τους πρωτίστως στη δημόσια ΝΕΤ.
Εκεί ακριβώς φάνηκε το μεγαλείο της κρατικής τηλεόρασης. Πληρωμένη –και όχι πάρε τα λεφτά και τρέχα- διαφήμιση και περιμέναμε με αγωνία να αρχίσει να προβάλλεται. Πλην, φευ, η ειδική φροντίδα της ΝΕΤ δεν επέτρεψε την προβολή της ούτε τη Δευτέρα, ούτε την Τρίτη. Ουδείς μας ενημέρωσε μέχρις ότου ενοχλήσαμε τους απασχολημένους με υψηλά καθήκοντα αρμοδίους, οι οποίοι μας ανακοίνωσαν ότι λόγω κρατικής …φροντίδας η διαφήμισή μας είχε παραπεμφθεί στο νομικό τμήμα. Το οποίο μας ανακοίνωσε ότι θα επιληφθεί με την απαραίτητη φροντίδα –είμαστε και έντυπο που λέει ο λόγος- με την υπόθεσή μας την ερχόμενη, ή και τη μεθεπόμενη βδομάδα. Όταν δηλαδή θα έχουμε κυκλοφορήσει.
Σημείωση: τα ιδιωτικά κανάλια, στα οποία καταφύγαμε μετά τη …φροντίδα της ΝΕΤ παίζουν κανονικά τη διαφήμιση. Προφανώς αυτοί δεν έχουν νομικό τμήμα…
Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο φίλο του Τύπου Θόδωρο Ρουσόπουλο και στο δημοσιογράφο πρόεδρο της ΝΕΤ Χρήστο Παναγόπουλο. Σας αποστέλλουμε και το σχετικό διαφημιστικό πρωτοσέλιδο, το οποίο προκάλεσε την ...ειδική φροντίδα της ΝΕΤ.

Να σημειώσω και κάτι ακόμη: Δεν γνωρίζω εάν η νέα εβδομαδιαία εφημερίδα Ανάποδος Τύπος θα γίνει επιχειρηματική επιτυχία -κάτι δύσκολο με την προϊούσα απαξίωση των παραδοσιακών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στη χώρα μας.
Ομως κρίνοντας από τα ονόματα του επιτελείου της -όπως παρατίθενται στο δελτίο Τύπου- φρονώ ότι μπορεί να γίνει εκδοτική επιτυχία, ότι μπορεί να κάνει μια διαφορά δημοσιογραφική και ηθική, που χρειαζόμαστε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: