Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Η διαμόρφωση της πλατείας της Λιβαδειάς

Παρότι η δημοτική αρχή δεν αναρτά πινακίδα με τα στοιχεία του έργου διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Λιβαδειάς εμείς φροντίσαμε να μην μείνετε ανενημέρωτοι για την πορεία των εργασιών. Οι φωτογραφίες, φρεσκότατες, έχουν ληφθεί άνωθεν και βοηθούν να σχηματίσετε άποψη για την πρόοδο των έργων. Δεν γνωρίζω αν μπορείτε να κατανοήσετε πώς θα διαμορφωθεί η πλατεία όταν τελειώσει η ανάπλαση, που τόσο ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους δημότες και τους επισκέπτες, κι αν, φυσικά, υποθέσουμε ότι οι κατασκευαστές και η δημοτική αρχή έχουν κάποιο σχέδιο.




Στην επάνω γωνία προς το παλαιό δημαρχείο φαίνεται να κατασκευάζεται ένα κτήριο-αμπρί και πιθανότατα θα στεγάσει τις περιβόητες "Δημόσιες Τουαλέτες".
Οι φοίνικες έχουν μείνει στη θέση τους ενώ διακρίνεται και η αμφιθεατρική σκάλα που ορίζει και ενώνει τα επίπεδα της νέας πλατείας και ταυτοχρόνως πιθανόν φιλοδοξεί να καταστεί τόπος συνάντησης και σχόλης της νεολαίας. Από τα υπόλοιπα μέτωπα της ανάπλασης στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Τσόγκα και στη Λάππα, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι που να αξίζει να φωτογραφηθεί, κάτι περισσότερο εννοώ από μια διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

3 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Μάλλον έχει δίκιο ο Τροφώνιος για το wordpress.

Ανώνυμος είπε...

Από που χρηματοδοτείται το έργο Βοιωτέ. Πόσο καιρό θα κρατήσει ακόμα το χάλι της πόλης στο κέντρο;

nkalomiris είπε...

Μια γρήγορη παρατήρηση. Πολλά σκαλοπάτια και απότομα για να ανέβεις στα διάφορα επίπεδα.
Τα κακόμοιρα τα γεροντάκια που κάθονται και λιάζονται στην πλατεία θα κάνουν σίγουρα το γύρο της πλατείας.
Από την άλλη ότι καινούργιο είναι καλό. Για να δούμε τελικά τι θα δούμε;

Και το βασικότερο. ΠΟΤΕ;