Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς λέει όχι στον λιθάνθρακα

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς σχετικά με την πρόθεση κατασκευής λιθανθρακικής μονάδας από τον Ομιλο Μυτιληναίου στα Ασπρα Σπίτια. Δείτε το.

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δηµάρχου 1 Ανδρεαδάκη - 321 00 ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΤΗΛ. {22610} 28344-23912 F ΑΧ 22610-28344 - MAIL: ergkliv@otenet.gr
WORΚERS' UNION OF LEVADIA
SECTION: GENERAL WORΚERS' UNION OF GREECE

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ,για µια ακόµη φορά κάνει γνωστή τη θέση του, σχετικά µε την κατασκευή Ανθρακικής Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ομιλο Μυτιληναίου, στο χώρο του εργοστασίου Αλουµίνιο της Ελλάδος.
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ήταν το πρώτο από όλους τους Φορείς που ασχολήθηκε, µετά από δηµοσιεύµατα Αθηναϊκών Οικονοµικών Εφηµερίδων, µε το Σταθµό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας µε άνθρακα στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας, στη συνεδρίασή του στις 3/4/2007, όπου οµόφωνα αποφασίστηκε ότι :
« Δεν πρέπει σε καµιά περίπτωση να επιβαρυνθεί άλλο το περιβάλλον στη συγκεκριµένη περιοχή (Αγιος Νικόλαος Βοιωτίας) και µάλιστα µε λιθάνθρακα».
Η θέση αυτή έχει γνωστοποιηθεί µε σχετικές Δηλώσεις στα ΜΜΕ και µάλιστα σε χρόνο προγενέστερο της όψιµης εµφάνισης ευαίσθητων οµάδων, χωρίς να θέλουµε να µειώσουµε το ενδιαφέρον τους και τις ενέργειές τους.
Πιστεύουµε ότι το θέµα του περιβάλλοντος είναι κυρίαρχο θέµα και αγγίζει όλους τους εργαζόµενους και όλους τους πολίτες.
Το Διοικητικό Συµβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και κατ' επέκταση όλοι οι εργαζόµενοι έχουν αποδείξει έµπρακτα την ευαισθησία τους για θέµατα περιβάλλοντος, αφού πολλές και σηµαντικές βελτιώσεις ήταν αποτέλεσµα δικών µας προτάσεων και αγώνων.
Τονίζουµε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς είναι µόνιµα σε επαγρύπνηση για τη βελτίωση του βιοτικού και κοινωνικού επιπέδου των εργαζοµένων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Νικόλαος Παπαναγιώτου
Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Κυριακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: