Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Η διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας Λιβαδειάς

Παρότι η δημοτική αρχή δεν αναρτά πινακίδα με τα στοιχεία του έργου διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Λιβαδειάς εμείς φροντίσαμε να μην μείνετε ανενημέρωτοι για την πορεία των εργασιών. Οι φωτογραφίες, φρεσκότατες, έχουν ληφθεί άνωθεν και βοηθούν να σχηματίσετε άποψη για την πρόοδο των έργων. Δεν γνωρίζω αν μπορείτε να κατανοήσετε πώς θα διαμορφωθεί η πλατεία όταν τελειώσει η ανάπλαση, που τόσο ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους δημότες και τους επισκέπτες, κι αν, φυσικά, υποθέσουμε ότι οι κατασκευαστές και η δημοτική αρχή έχουν κάποιο σχέδιο.




Στην επάνω γωνία προς το παλαιό δημαρχείο φαίνεται να κατασκευάζεται ένα κτήριο-αμπρί και πιθανότατα θα στεγάσει τις περιβόητες "Δημόσιες Τουαλέτες".
Οι φοίνικες έχουν μείνει στη θέση τους ενώ διακρίνεται και η αμφιθεατρική σκάλα που ορίζει και ενώνει τα επίπεδα της νέας πλατείας και ταυτοχρόνως πιθανόν φιλοδοξεί να καταστεί τόπος συνάντησης και σχόλης της νεολαίας. Από τα υπόλοιπα μέτωπα της ανάπλασης στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Τσόγκα και στη Λάππα, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι που να αξίζει να φωτογραφηθεί. Κάτι περισσότερο εννοώ από μια διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, που σε πολλές περιπτώσεις μας καταγγέλλεται ότι είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων πολιτών (!!!) ενώ σε άλλες επικίνδυνη για αυτοκίνητα και πεζούς. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται επί τόπου.
PS: Το ανεβάζω ψηλά για να συνεχιστεί η συζήτηση. Εχω προσθέσει λίγα στοιχεία από καταγγελίες πολιτών που δεχθήκαμε και στις οποίες θα επανέλθουμε αναλυτικά.
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πινακίδα όμως θα έπρεπε να υπήρχε. Είναι υποπτο που δεν υπάρχει. Μπορεί έτσι πιο εύκολα να υπάρξουν παρεκλίσεις κι αυθερεσίες απο την αρχική μελέτη

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην τους σταματήσει καμιά πανακίδα άμα θέλουν να κάνουν υπερβάσεις. Πάντως η πινακίδα πρέπει να υπάρχει. Να γνωρίζουν οι πολίτες ποιος είναι ο εργολάβος και ποιος είναι ο προϋπολογισμός. Δημόσιο έργο δεν είναι; Ή μήπως κάτι έχει να κρύψει ο Δήμος;

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα, επειδή πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Γ΄ΚΠΣ, η ενημερωτική πινακίδα είναι υποχρέωση, που μνημονεύεται στις αποφάσεις ένταξης και χρηματοδότησης του έργου.
Αλλά κανόνες, κανονισμοί, θεσμικό πλαίσιο, είναι ψιλά γράμματα για μια Δημοτική Αρχή, που διατείνεται δημόσια πως ακριβώς επειδή είναι Δημοτική Αρχή, θα κάνει ότι θέλει...και το αποδεικνύει συχνά ' πυκνά άλλωστε σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μελέτη;