Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Σεισμός στην Κρήτη

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4.0 R έγινε σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2008 στις 16:03 με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, 92 χλμ. από τα Χανιά. Σήμερα επίσης στις 05:54 είχαμε 3,8 R νότια της Ζακύνθου και 3 R στις 07:25 μεταξύ Κάσου και Καρπάθου. Χθες εκτός από τον σεισμό στην Πάρνηθα είχαμε και ασθενή δόνηση 3,9 R νότια της Κεφαλλονιάς.

Η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων δεν υπονοεί τίποτε ούτε φυσικά μπορούμε εμείς να αναδείξουμε συσχετίσεις που χιλιάδες επιστήμονες δεν μπορούν. Δεν πρόκειται δηλαδή για προειδοποίηση με κανέναν τρόπο!
Περισσότερο διαμαρτυρόμαστε για το θέαμα των Ελλήνων σεισμολόγων, που σε κάθε ευκαιρία δείχνουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη διανομή των επιδοτήσεων και ελάχιστο για τους αποσβολωμένους πολίτες αυτής της χώρας.

Θα μπορούσαν να υιοθετήσουν κι άλλα blogs τη δημοσίευση ενός καθημερινού δελτίου σεισμών μέχρι η Πολιτεία και οι ερευνητές ανακτήσουν το (χαμένο τους)κύρος τους σε αυτόν τον τομέα .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...έγινε κι ένας το βράδυ με επίκεντρο το Νέο Φάληρο, μεγέθους 27 της κλίμακας Ουίνστον, αλλά αυτά ούτε στα ψιλά δεν περνάνε πλέον...