Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Για τους κτηνοτρόφους και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας

Δημοσιεύουμε απάντηση σε επιστολή αναγνώστη.

Κύριε Τσοπάνη,
σέβομαι την επιθυμία σου και δεν δημοσιεύω την επιστολή σου αν και παρουσιάζει γενικότερο ενδιαφέρον. Θα σου απαντήσω όμως δημοσίως ώστε να αρθούν κάποιες παρανοήσεις περί ειδήσεων, κτηνοτρόφων και Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Δεν σνομπάρω, όπως μου καταλογίζεις, την είδηση για το ομόφωνο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας υπέρ των κτηνοτρόφων επειδή δεν έχουν internet (καλό!!!). Γνωρίζω ότι υπάρχουν περισσότερα laptop και GPS στις στάνες από ό,τι στα σπίτια.

Ομως όσον αφορά το ψήφισμα δεν το θεωρώ καν είδηση. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας έχει εδώ και λίγο καιρό μετατραπεί σε μια μηχανή παραγωγής ομοφώνων ψηφισμάτων. Οι νομαρχιακές παρατάξεις συναγωνίζονται η μια την άλλη σε λαϊκισμό, υιοθετώντας άκριτα κάθε αίτημα κοινωνικής ή άλλης ομάδας, χωρίς επί της ουσίας συζήτηση, χωρίς αντιπαράθεση, χωρίς εν τέλει πολιτική σύγκρουση και διαβούλευση.

Από την άποψη αυτή το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας μοιάζει με φοιτητική συνέλευση της δεκαετίας του '80. Εχει λύσει τα παγκόσμια προβλήματα διά ψηφισμάτων χωρίς να έχει πράξει τίποτα επί της ουσίας για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, λόγο για τον οποίο έχει άλλωστε και εκλεγεί. Και μπορεί αυτό να είναι ανεκτό σε καιρούς ευμάρειας και ευημερίας αλλά σήμερα είναι -τουλάχιστον για εμάς ανεπίτρεπτο- το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας να απουσιάζει από τις εξελίξεις ή η παρουσία του να περιορίζεται σε ομόφωνα ψηφίσματα -παραγόμενα με την οκά.

Θα επανέλθω για να σου γράψω γιατί το Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας έχει καταστεί ανενεργό, συρόμενο από τις εξελίξεις και εν γένει αναξιόπιστο.

Προς το παρόν σου βάζω μια μαντινάδα που προφανώς θα γνωρίζεις αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. Επίσης δημοσιεύω τη φωτογραφία από τη στάνη σου που μου έστειλες :-))).
Μόντεμ θα βάλω στο χωριό

κομπιούτερ στο μιτάτο

για να πουλώ στο ιντερνέτ

το γάλα των προβάτω

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν είχες γνωση των προβλημάτων μας, δεν θα μιλουσες έτσι. Μείνε στην καλοπέρασή και το βόλεμά σου. Σου αξίζει γενναίε σχολιαστή. Στην ζωή δεν έχουμε όλι μας την ΄τυχη σου.

Ανώνυμος είπε...

Μόντεμ θα βάλω στο χωριό
κομπιούτερ στο μιτάτο
για να πουλώ στο ιντερνέτ
το γάλα των προβάτω

Ανώνυμος είπε...

Μόντεμ θα βάλω στο χωριό
κομπιούτερ στο μιτάτο
για να πουλώ στο ιντερνέτ
το γάλα των προβάτω

Ρε φιλε βιοτε αυτο το κλεψατε απο μας τους Ναξιωτες οπως και ο νεος σας μητροπολίτης Θηβών θα ειναι ο ηγούμενος της Μονής Οσίου Λουκά Ναξιωτησ Γ. Μαντζουράνης

βοιωτός είπε...

Naxie, καλώς ήρθες.
Ωραίο μπλογκ έχεις.
Τη μαντινάδα την είχα πάρει από το δίκτυο πριν από πολύ καιρό χωρίς να κρατήσω πηγή. Λέτε στη Νάξο "μιτάτο";

Για τον π. Γ. Ματζουράνη το γνωρίζουμε και εκ πρώτης όψεως συμφωνούμε.
Ασφαλώς ένα ρεπορτάζ από τον τόπο καταγωγής του θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αν μπορούσες να το κάνεις.
Το καλοκαίρι πιθανότατα θα είμαστε στα μέρη σου, όπως και άλλα προηγούμενα καλοκαίρια.