Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Πρόεδρος του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας

Με ποσοστό 70,41% ή 840 ψήφους εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Φώτης Κουβέλης έλαβε 342 ψήφους ενώ βρέθηκαν 3 άκυρα και 11 λευκά ψηφοδέλτια. Η εκλογή του 33χρονου που υποστηρίχθηκε από το Αριστερό Ρεύμα σηματοδοτεί σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις την εκ νέου αριστερή στροφή του Συνασπισμού. Ο Τσίπρας και με τη χθεσινή του επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου- αποκλείει οποιαδήποτε περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και κινείται στη γραμμή Αλαβάνου για κυβερνητική προοπτική της αριστεράς. Το φορτίο είναι βαρύ και ερώτημα αποτελεί πόσο ο νεαρός και άπειρος Τσίπρας θα τα καταφέρει. Πάντως, αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την προσπάθειά του...
Αποχωρεί ο Αλέκος Αλαβάνος από την προεδρία του ΣΥΝ
Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ ο Τσίπρας
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει.

18 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Πάει αυτό ήταν. Το τέλος του ΠΑΣΟΚ.
Γελάτε ε;
Καλά
Μην κλάψετε στο τέλος από το πολύ γέλιο.
Προσγειωμένα λόγια της πραγματικότητας που δεν ακούγονταν, δεν ακούγονται και όπως πάει το πράγμα δεν πρόκειται να ακουστούν από το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές είναι ένα πλοίο που τελικά βυθίζετε. Και αντί αυτοί να φύγουν κάθονται και μαλώνουν ποιος θα είναι ο καπετάνιος.
Σήμερα περνάει ένα πλοίο άδειο με τον Τσίπρα καπετάνιο. Θα πηδήξει κανείς; Ή θέλουν να πάνε στον πάτο μαζί με το καράβι τους; Καλά όλοι καπετάνιοι αισθάνονται;

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε ποτέ ξανά αρχηγό κόμματος μηχανικό;

βοιωτός είπε...

Νομίζω ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ανήκε στο μηχανικό εξ ου και το πάθος με τα οχυρωματικά. Ή όχι

Επιπλέον μπορεί να έχουμε Πρόεδρο ή πρωθυπουργό...

Medeon είπε...

Το άφθαρτο πολιτικά λειτουργεί ως πλεονέκτημα αρχικά.Συντομα ομως θα αναδειχθει το απολιτικ προφιλ . Η ψηφος διαμαρτυριας απεναντι στο δικομματισμο γοητευεται απο την προκληση της ανατροπης ενος νεαρου σε ηλικία ερχηγου κομματος. Χρειαζονται αντιβαρα σε μια τετοια εξελιξη οχι ομως με ακριβως τους ιδιους ακριβως ορους.

βοιωτός είπε...

Η παλαιά καλή παρέα. Θα γράψω αργότερα για τον Αλέξη...

Ανώνυμος είπε...

Ένα ανώριμο κόμμα εξέλεξε πρόεδρο έναν άπειρο νεαρό. Προσδοκούν να πάρουν μερίδα ατόμων από το πασοκ, εκμεταλευόμενοι το π΄ροβλημα του πασοκ. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια νομίζουν ότι θα το πετύχουν τώρα. Γιατί; μήπως άλλαξε η λογική τους μαζί με τον νεαρό πρόεδρο; Μήπως δεν θα εξακολουθήσουν να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα κλειστό κύκλωμα , όπως ένιωθαν πάντα οι υπεράνω των πάντων, σνομπάροντας τους ¨πασοκάνθρωπους¨ όπως μας αποκαλούσαν ; Και τώρα θα κάνουν νταραβέρι με εμάς τα ¨μιάσματα¨ τους πασοκανθρωπους;. Ποιοι αυτοί που μια ζωή μας έβριζαν, άνευ αιτιολογίας απλά διότι δεν είμαστε μαζί τους και σήμερα μας θέλουν μαζί τους. Το ερώτημα είναι εμείς ακόμα και εάν διαλυθούμε, που δεν το πιστεύω αντίθετα θα μας συσπειρώσει αυτή η ενέργεια, θέλουμε να πάμε με αυτούς ;

Ανώνυμος είπε...

"Ανώριμο κόμμα" , "άπειρος νεαρός" ...
Για να δούμε τι έκαναν και τα "ώριμα κόμματα" και οι "πεπειραμένοι γέροι"?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΗ
Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΠΗΡΕ 30% !!!!!
ΠΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ;
ΓΙΑ ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ.
ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουβέλης δεν είναι Βενιζέλος.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους παρακολούθησαν, οι προγραμματικοί λόγοι Κουβέλη και Τσίπρα δεν περιείχαν «πολιτικά καρφιά» και προσωπικές αιχμές, αντίθετα και οι δυο προσπάθησαν να επαναπροσδιορίσουν πολιτικά τον ΣΥΝ, να αναδείξουν ενιαίο προφίλ και μάλιστα χωρίς τις αριστερίστικες φανφάρες και χαζοσυνθήματα των τάσεων που επικρατούν στους κόλπους του. Αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΝ ταράζει τα νερά της πολιτικής και αξιώνει τον ρόλο του στην αριστερά. Φυσικό επακόλουθο αλλά και απόδειξη οι ανησυχίες και επιθέσεις ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ που δείχνουν να απειλούνται.

Ο Κουβέλης σίγουρα δεν είναι Βενιζέλος και δεν φαίνεται να είναι απειλή για την ενότητα. Ο ΣΥΝ έχει δημιουργήσει μεγάλη βάση νέων ανθρώπων που συμπορεύει με την παλαιότερη γενιά που τον διαμόρφωσε και τον έφτασε μέχρι εδώ, την γενιά του ΚΚΕ εσ που επηρεάζει και αυτή τις αποφάσεις.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν υπάρχει χημεία και αν οι ικανότητες του Τσίπρα θα εγγυηθούν την ενότητα.

Ανώνυμος είπε...

φίλε apollo
δεν διαφωνώ μαζί σου ο χρόνος θα δείξει αλλά στις δηλώσεις άλλα έλεγαν τα χείλη του Κουβέλη καί άλλα τα μάτια του, η έκφρασή του.
για παρακολούθησέ της ξανά προσεκτικά.

Ανώνυμος είπε...

Από το βιογραφικο του διαβάζω ότι ασχολήθηκε επι 16 χρόνια με τα κοινά: ως μέλος ΔΣ συλλόγου φοιτητών, μέλος Κ.Σ της ΕΦΦΕ, Γραμματέας νεολαίας συνασπισμού , στην κεντρική πολιτική επιτροπή και πολιτική γραμματεία κόμματος.
Και για όλα αυτά χρειάστηκε 16 χρόνια;

βοιωτός είπε...

Δύο πολιτικά ερωτήματα προκύπτουν προς το παρόν.
1. Εξασφαλίζει η επικράτηση Τσίπρα με γραμμή Αλαβάνου την εκλογική ηγεμονία του Κώστα Καραμανλή για τουλάχιστον μια τετραετία ακόμη;
2. Ο πόλεμος των γενεών ή το χάσμα αν θέλετε θα οδηγήσει μόνο νέους στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ ή και παλαιούς ΚΚΕσ. στην κάλπη του Γιώργου Παπανδρέου;

Για το πρόσωπο Τσίπρα το ερωτηματικό είναι πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική ως εκπρόσωπος μιας γενιάς που έμαθε να έχει μόνο δικαιώματα και απαιτήσεις. Εχει την ιστορική και κοινωνική προπαίδεια να αντιληφθεί ότι ο τροχός ενίοτε γυρίζει;

Ανώνυμος είπε...

Α, ναι, αν οι παλιοί «ανανεωτικοί» του πάλαι ποτέ ΚΚΕεσ. (της φράξιας ΕΑΡ δηλαδή) πάνε ομοθυμαδόν στο ΠΑΣΟΚ, ε τότε το ΠΑΣΟΚ ψώνισε από σβέρκο! Πόσο να του δώσουν, +0,001%; Παίζεται. Εδώ κοτζάμου Δαμανάκη, ένας Ανδρουλάκης, ο Μπίστης, ο Κοτζιάς αυτοπροσώπως (από το ΚΚΕ όλοι αυτοί) πήγαν στο ΠΑΣΟΚ - να μη μιλήσουμε για τον γίγαντα Κουναλάκη από το παλιό "εσ." - είδε μήπως χαΐρι το ΠΑΣΟΚ;

Όσο για την εκλογική ηγεμονία της ΝΔ αυτή είναι δεδομένη ανεξάρτητα από τα τεκταινόμενα στα κόμματα της αριστεράς. Ο νέος εκλογικός νόμος απαγορεύει τις προεκλογικές συνεργασίες, όποιο δε κόμμα πάρει ~39% κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Για να μην γίνει κυβέρνηση η ΝΔ πρέπει (1) να πέσει κάτω από ~38% (2) να μην μπει ο ΛΑΟΣ στη βουλή (3) να συνεργαστούν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ & ΚΚΕ. Τα δύο πρώτα γίνονται, το 3ο με τίποτε κι αυτό γιατί δεν το θέλει ο ΓΑΠ, όπως δεν το ήθελαν οι Γερμανοί "Σοσιαλιστές", οπότε μάλλον θα δούμε κι εδώ ένα "μεγάλο συνασπισμό" (καμμία σχέση με τον ΣΥΝ).

Η γενιά που εκπροσωπεί ο Τσίπρας, Βοιωτέ, δεν είναι η γενιά "που έμαθε να έχει μόνο δικαιώματα και απαιτήσεις" αλλά η γενιά που πρέπει να μάθει να ζει με μισθό 700€ και να δουλεύει μέχρι τα βαθιά της γεράματα.

Ανώνυμος είπε...

Μετοικε
Η γενιά των παλιών με πόσο ζούσανε ; Μιλάω για αυτή την γενιά, όταν κλείσανε τα εργοστάσια στην περιοχή μας και σταμάτησαν να δουλεύουν 3 άτομα από μια οικογένεια. Αυτή η γενιά δεν έχει σχέση με την γενιά του φραπέ. Γατί τον φραπέ τον πλήρωναν ο ίδιοι και όχι οι πατεράδες τους. Και όταν δεν δούλευαν ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟΝ ΡΗΜΑΔΙ. Δεν κατηγορώ τους νέους έχουνε προβλήματα είναι γεγονός. Αλλά άλλες εποχές πριν άλλες τώρα. Όμως οι αλλοδαποί με 2-3 δουλειές βγάζουν πάνω από 700 € τον μήνα. Αυτό λέει πολλά σε κάποιον παππού που δούλευε ο ίδιος στα χωράφια χωρίς κανόνια κλπ και που κουβάλαγε μόνος του τις ασήκωτες σιδερένιες σωλήνες. Είπαμε άλλες εποχές. Το ότι έχουν απαιτήσεις και δικαιώματα οι νέοι είναι γεγονός . Σκέψου όταν η παλιά γενιά άνοιγε σπιτικό έπαιρνε τα έπιπλα από τους γονείς, ενώ τώρα αγοράζουν τα πάντα με τις βίζες χωρίς να υπολογίζουν πως θα τις πληρώσουν. Ίσως βασίζονται σ αυτόν που τους πληρώνει τον φραπέ.
Και μια και τόφερε η κουβέντα ο Τσίπρας που έχει δουλέψει; Πότε;

agios thomas είπε...

Τελικά και στις "δημοκρατίες" σημασία έχει ποιος θα πάρει το δαχτυλίδι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε @ 2/11/2008 8:41 μμ

Η γενιά των ακόμη πιο παλιών ζούσε και χωρίς ρεύμα και χωρίς τηλέφωνο και χωρίς τηλεόραση και χωρίς internet. Κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες. Η ανεργία δεν πλήττει μόνο τις παλιότερες γενιές αλλά κυρίως τις νεότερες. Ωστόσο, «οι παλιότεροι» και λιγότερη ανεργία αντιμετώπισαν, και αξιοπρεπέστερα μεροκάματα είχαν και την σύνταξή τους στα 55 - 60 κουτσά στραβά την πήραν. Οι σημερινοί νέοι θα ήταν ευτυχείς αν τα είχαν αυτά. Τη «γενιά του φραπέ» που αναφέρεις προσωπικά δεν την έχω υπ' όψη μου, εκτός αν νομίζεις πως καμμιά δεκαριά αργόσχολοι νεαροί (που μακάρι να ήμασταν όλοι αργόσχολοι) κάνουν μια ολόκληρη γενιά.

Υ.Γ. Αν δεν γνωρίζεις τι δουλειά κάνει ο Τσίπρας μάλλον θα πρέπει ν' αλλάξεις μέσον ενημέρωσης (είναι Πολιτικός Μηχανικός και εργάζεται σε μελετητικό γραφείο) - υποθέτω θα έχεις ανάλογη ευαισθησία και γι' άλλους ανεπάγγελτους αρχηγούς κομμάτων

Ανώνυμος είπε...

δεν διαφωνώ μέτοικε
το ¨εργάζεται¨ βάλτο σε εισαγωγικά γι αυτόν, γιά τους άλλους αρχηγούς αλλά και για αρκετούς βουλευτές.
δεν θα θεοποιήσουμε και τους αργόσχολους.
οι σημερινοί νέοι θα τα είχαν ολα αυτά εάν εργάζοντας εκεί που εργάζονται οι αλλοδαποί.!! θα μου πείς πτυχιούχος και στο χωράφι δεν πάει γι αυτούς ( γιά μένα όμως πήγαινε) αλλά πτυχιούχος και ταξιτζής πάει.
τελος πάντων συννενοηθήκαμε.