Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ο Ιερώνυμος για το Σκοπιανό

Τα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σήμερα Τρίτη επ' ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του εκεί Μητροπολίτη Θεόκλητου. Ο Μακαριώτατος ήταν πολύ προσεκτικός όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ανθιμου για το Σκοπιανό και υπενθύμισε ότι, «η Εκκλησία παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον και με αγωνία όλα αυτά τα θέματα, τα εθνικά μας θέματα. Η Εκκλησία, πρέπει να ξέρετε, ότι αφουγκράζεται και την αγωνία, αλλά και τους πόθους του λαού μας γιατί είναι ζυμωμένη με το λαό. Σε κάθε περίπτωση θα ενεργήσουμε με σύνεση και με σοβαρότητα, όπως πρέπει».
Την Πέμπτη υπάρχει συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πιθανότατα ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος αλλά και άλλοι μητροπολίτες θα θέσουν θέμα συλλαλητηρίων υπέρ των ελληνικών θέσεων και θα καλέσουν τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει θέση. Δηλαδή ίσως την Πέμπτη να έχουμε την πρώτη διάσταση -και σύγκρουση- απόψεων στην Ιεραρχία λίγες μέρες μετά την εκλογή Ιερωνύμου.

5 σχόλια:

Εκηβόλος είπε...

Αυτό το "όπως πρέπει" τι σημαίνει;

βοιωτός είπε...

Δεν αφήνεις τίποτε να πέσει κάτω Εκηβόλε. Πράγματι είναι η καίρια πολιτκή ερώτηση. Τι πρέπει; Και πιο σύνθετα: Τι μας πρέπει;

Εκηβόλος είπε...

Είδες, Βοιωτέ, κι εσύ θεωρείς ότι είναι η καίρια ερώτηση.
Πως να την αφήσουμε λοιπόν;

βοιωτός είπε...

Εκηβόλε,
ο (κάθε) Ιερώνυμος ενσωματώνει τις προσδοκίες όλων όσοι τον εξέλεξαν και δεν μπορεί να αποστεί πολύ από εκείνα που αναμένεται να πράξει ή να παραλείψει.
Νομίζω ότι δεν θα έχουμε εκπλήξεις, από αυτή την άποψη.

Πάντως θα με ενδιέφερε η δική σου γνώμη. Ποια νομίζεις ότι είναι η ενδεδειγμένη στάση των πολιτών;Και ποια των πολιτικών;

Εκηβόλος είπε...

Ένας απλός επισκέπτης του δικτυακού μου τόπου-λειτουργεί εδώ και εξ χρόνια-αντιλαμβάνεται την άποψή μου για το θέμα. Και βεβαίως αρνούμαι να το αποκαλέσω με το όνομα που το αποκαλούν οι "πολιτικοί".

Αν υπάρξουν πολιτικοί και πολίτες, θα μπορούσε να υπάρξει και πολιτική επί του συγκεκριμένου θέματος και όχι μόνο.

Σε παραπέμπω στο μύθο του σπηλαίου της πλατωνικής Πολιτείας αν με εννοείς.