Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Επίθεση Μυτιληναίου-Αμεση απάντηση της ΔΕΗ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της ΔΕΗ και του Ομίλου Μυτιληναίου εξ αφορμής της θετικής γνωμοδότησης της ΡΑΕ για τη μετατροπή της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στα Ασπρα Σπίτια από αυτοπαραγωγής σε συμπαραγωγής.
Από χθες οι αψιμαχίες των συνδικαλιστών (Σκληρή απάντηση από το Σωματείο ΕΝΩΣΗ της ΑτΕ εναντίον ΔΕΗ και... άλλων) παραχωρούν τη θέση τους στα βαρέα όπλα των γραφείων Τύπου της ΔΕΗ και του Ομίλου Μυτιληναίου. Η ανταλλαγή ανακοινώσεων -που μοιάζουν περισσότερο με ανακοινωθέντα- δεν καταλίπει πολλές αμφιβολίες: το διακύβευμα είναι τεράστιο και η σύγκρουση φαντάζει αναπόφευκτη.


Με βασικά επιχειρήματα το συμφέρον των μετόχων για τη ΔΕΗ και για τον Ομιλο Μυτιληναίου το κοινωνικό ισοδύναμό του η αντιπαράθεση των δύο κορυφαίων ενεργειακών κολοσσών θα καθορίσει εν πολλοίς το τοπίο των business στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες -κυρίως όσον αφορά την ανανοηματοδότηση όρων -όχι μόνο με την οικονομική έννοια- όπως "μονοπώλιο", "επιχειρηματικότητα", "θεσμικό πλαίσιο", "απελευθέρωση της αγοράς", "εταιρική διακυβέρνηση", "δημόσιο συμφέρον", "συμφέροντα των μετόχων".

Επιπλέον εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική σιωπή των άλλων μεγάλων παικτών του χώρου της ενέργειας. Να υποθέσουμε ότι τους εκπροσωπεί επάξια ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος σήμερα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα υπογράψει μαζί με το Δ.Σ. της ΔΕΗ το μνημόνιο συνεργασίας με την RWE;
Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις.
Πόλεμος ανακοινώσεων Μυτιληναίου-ΔΕΗ

Εχουμε ξαναγράψει ότι η viotia θα μιλήσει τελευταία. Εκείνο που μπορούμε να προσθέσουμε είναι ότι ο καιρός γαρ εγγύς, όπως θα έλεγε και γνωστός ιστορικός-φυσικός-διεθνολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: