Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ο Καραμανλής έχει τη λαϊκή εντολή, αυτός και την ευθύνη


Οι πληροφορίες που διαρρέουν περί διάστασης απόψεων του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη για το θέμα των Σκοπίων μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθούν εν όψει της κρισιμότητας και του προβλήματος και της στιγμής.
Η ελληνική διπλωματία δεν πρέπει για μια ακόμη φορά να πνιγεί σε μια κουταλιά νερό ούτε φυσικά το εύλογο να θεωρηθεί, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ως αληθινό.

Οι ξένες δυνάμεις και υπερδυνάμεις εξυπηρετούν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα ή απλώς θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα καθυστερημένα Βαλκάνια όμως εμείς θα ζήσουμε σε αυτή την περιοχή με τους συγκεκριμένους γείτονες.

Στα δικά μας μάτια το βέτο ή έστω το δημοψήφισμα φαίνονται η καλύτερη για τα ελληνικά συμφέροντα λύση. Βέβαια, καθώς μας λείπει ο πιο σημαντικός όγκος των πληροφοριών δεν θα γίνουμε γραφικοί προτείνοντας στους πολιτικούς μας ηγέτες τη λύση ενός προβλήματος που ταλανίζει την ελληνική εξωτερική πολιτκή περισσότερο από 15 χρόνια.


Ομως δεν ξεχνούμε ότι πρωθυπουργός έχει εκλεγεί ο Κώστας Καραμανλής. Αυτός έχει την λαϊκή εντολή αυτός και την ευθύνη έναντι του έθνους και της ιστορίας.
Οφείλουμε να το θυμόμαστε αυτό. Ολοι. Και η -καθόλα αξιόλογη- υπουργός επί των Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

ΥΓ: Για τη διαρροή του κειμένου των προτάσεων Νίμιτς προς την εφημερίδα ΒΗΜΑ οι ευθύνες της κυβέρνησης συνολικά και της κ. Μπακογιάννη ειδικά είναι τεράστιες. Δεν αρκεί η αποδοχή της ευθύνης. Πρέπει να βρεθεί ο ένοχος και πάραυτα να απομακρυνθεί. Ούτε στα Σκόπια δεν διέρρευσε το έγγραφο και η ελληνική σοβαρότητα τείνει να απολεσθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: