Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Στο 5% οι αυξήσεις στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ

Ολοκληρώθηκαν στις 14 Μαρτίου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ και του σωματείου ΕΝΩΣΗ και υπογράφηκε διμερής συμφωνία που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 5% για το 2008 και επίσης κατά 5% για το 2009.

Η διετής συμφωνία επιλύει αρκετά θεσμικά ζητήματα, καθιερώνει επίδομα παραγωγής ηλεκτρόλυσης και βελτιώνει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια -όπως στην περίπτωση επιδόματος γέννησης όπου αντί των 280 ευρώ που κατέβαλε η εταιρεία θα καταβάλονται 900 ευρώ σε φυσιολογικό τοκετό και 1200 σε καισαρική.

Στο 9ο κεφάλαιο της διμερούς συμφωνίας που επιγράφεται Επενδύσεις-Περιβάλλον αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2008 και η β' φιλτρόπρεσα για τη διήθηση της ερυθράς ιλύος.

Απαντώντας σε σχόλια οικολόγων της Αντίκυρας εργαζόμενοι στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ τόνιζαν ότι η θετική ολοκλήρωση της διμερούς συμφωνίας δεν δεσμεύει σε τίποτε τους εργαζομένους όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών, θέματα που οι ίδιοι θα προασπίσουν με κάθε κόστος, όπως έπραξαν άλλωστε και στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: