Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ουδείς άσφαλτος στο Πέρα Χωριό

Θα αναρτήσω και πάλι ένα ποστ του Αυγούστου 2007 που έμεινε αναπάντητο εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Αναμένουμε εξηγήσεις.

Γράφαμε εδώ Οι δρόμοι της (πατρικής) αγάπης ΔΕΝ είναι πια αδιάβατοι για τον δρόμο που ασφαλτοστρώθηκε σε dt στο Πέρα Χωριό.

Αυτός είναι ο καινούργιος δρόμος που στην ουσία εξυπηρετεί δύο σπίτια (κι ένα ημιτελές).


Πρόκειται για ένα έργο της διοίκησης Τσιφή που είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο και πιθανότατα και νομικά μετέωρο, καθώς δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας δημοπράτηση ή έστω διακήρυξη για τη συγκεκριμένη δημοτική οδοποιία.


Είναι πολιτικά απαράδεκτο γιατί λίγες μόνο ημέρες μετά από την τεράστια συζήτηση που προκλήθηκε στην πόλη της Λιβαδειάς από τον επίσης πολιτικά απαράδεκτο διορισμό έχουμε και πάλι εξυπηρέτηση του ίδιου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς πλέον να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.


Είναι ηθικά απαράδεκτο γιατί στο Πέρα Χωριό υπάρχουν δρόμοι όπως αυτός



που εξυπηρετούν δεκάδες οικογένειες αλλά όχι οικογένεια δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας και άρα δεν θα στρωθούν ποτέ.


Είναι ηθικά απαράδεκτο διότι η αυλή του δημοτικού σχολείου του Πέρα Χωριού (όπου παίζουν τα παιδάκια τώρα το καλοκαίρι) έχει αυτά τα χάλια, κι όμως τα συνεργεία του Δήμου Λεβαδέων δεν την καθαρίζουν παρότι έχουν οχληθεί άπειρες φορές.



Τέλος, αν έχουμε δίκιο και το έργο δεν είναι σύννομο και δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες (δημοπρατήσεις ή αναθέσεις ή κ.λπ.) τότε τι περιμένουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο; Να κάνουν καταγγελία οι πολίτες;


Ιδού λοιπόν ο δήμαρχος Λιβαδειάς: εξαντλεί την πυγμή του στους ανίσχυρους (και απλήρωτους) εργαζομένους της ΔΕΠΑΛ και δεν μπορεί να συμμαζέψει τους στενούς του συνεργάτες.



ΥΓ: Πληροφορούμαστε ότι ένας ακόμη δρόμος, με τις ίδιες περίεργες διαδικασίες και την ίδια βιασύνη ασφαλτοστρώθηκε στα λεγόμενα Καφριτσέικα, προς το ηρωικό Μπισμπαρδάκι. Ο Γιαννάκης ο Λογοθέτης, ο Θανάσης ο Διάκος και ο Βασίλης ο Μπούσγος θα χαμογελούν ειρωνικά από εκεί που βρίσκονται...

5 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Και στο κέντρο τις Λιβαδειάς δεν περισσεύει ούτε μια φτυαριά.

Λίγο άμμο ρε παιδιά!

apollo είπε...

Καλά σιγά να μη πάρεις απάντηση. Ίσως τελικά η λύση για περισσότερους και καλύτερους δρόμους να είναι η πολυτεκνία. Παράδοξο αλλά αν το καλοσκεφτείς θα μπορούσε να αποτελεί σημαντικό κριτήριο.

Άσχετο, τι έγινε με τους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΛ; Κάτι φήμες για μπάχαλο σχετικά με τους νέους διορισμούς κυκλοφορούν.

βοιωτός είπε...

apollo, το βράδυ θα έχουμε πλήρες ρεπορτάζ.

Medeon είπε...

Ειχαμε κανει μια καλη συζητηση τοτε απ οτι θυμαμαι.. Περιμενα να σχολιασεις βοιωτε τοτε αλλα συνέχισες σταδιακα με το θεμα.

Unknown είπε...

το σπιτάκι που εξυπηρετείται είναι της κόρης του Γκριτζάπη ( προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου και αναπληρωτή δημάρχου ) , έτσι για να μην αναρωτιέστε δηλαδή