Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ακριβότερο το ρεύμα για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ

Με το βιομηχανικό τιμολόγιο Α150+10% θα πληρώνει από εδώ και στο εξής το ρεύμα στη ΔΕΗ η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ ή Αλουμίνιον της Ελλάδος.
Κι αυτό καθώς σύμφωνα με την υπ' αριθ. 72/2008 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ανακλήθηκε η απόφαση 80/2007 ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία η ΔΕΗ είχε υποχρεωθεί να συνεχίσει να προμηθεύει με ηλεκτρικό ρεύμα την " Αλουμίνιον της Ελλάδος " δυνάμει της από 25.6.1960 σχετικής σύμβασης.
Ανεξάρτητοι παρατηρητές επισημαίνουν ότι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος μπορεί να απορροφηθεί από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ στα σημερινά επίπεδα της διεθνούς τιμής του αλουμινίου, αν όμως η τιμή του υποχωρήσει τότε τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου που παράγει αλουμίνιο (ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα ούτως ή άλλως για την αλουμίνα).
Τέλος αλλά όχι τελευταίο: στις αρχές Ιουλίου θα αρχίσουν πιθανότατα απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΗ και Ομίλου Μυτιληναίου για όλο το "πακέτο" των ενεργειακών θεμάτων που φέρουν αντιμέτωπες τις δύο εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: