Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Ο Τόγιας και ο Ασωπός

Απειλεί με δηλώσεις του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Βασίλης Τόγιας ότι δεν θα παραστεί μελλοντικά σε συσκέψεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα του Ασωπού διότι δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις του υπουργού κ. Σουφλιά.

Ας δούμε ποιον βολεύει αυτή η στάση του κ. βουλευτού. Εξυπηρετεί σίγουρα τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Σουφλιά, που θα έχει να αντιμετωπίσει μια αντιπολιτευτική φωνή λιγότερη. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να... παρεξηγηθούν από την απουσία του κ. Τόγια οι βιομήχανοι που συνεχίζουν να μολύνουν τον ποταμό, αντιθέτως και αυτοί έχουν έναν αντίπαλο λιγότερο. Τέλος, ωφελείται και ο ίδιος ο κ. Τόγιας με τη στάση της διαμαρτυρίας-ψηφοθηρίας που υιοθετεί, η οποία πάντοτε βρίσκει πολιτικούς πελάτες στην Ελλάδα και που εντάσσεται στην πολιτική κουλτούρα μας -όταν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα. Δηλαδή η επαπειλούμενη αποχή του κ. Τόγια από τις συσκέψεις για τη μόλυνση του Ασωπού εξυπηρετεί όλους τους άλλους εκτός από τους κατοίκους της περιοχής.
Η διαμαρτυρία ποτέ δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα και άλλωστε... υπάρχουν άνθρωποι-σύλλογοι, φορείς -να διαμαρτυρηθούν εφόσον ο κ. Σουφλιάς δεν τηρεί τα υπεσχημένα.
Η δουλειά του βουλευτή είναι να δίνει λύσεις, να επινοεί προτάσεις και προβάλει το όραμά του και όχι η στείρα διαμαρτυρία με ιδιοτελές σκεπτικό.

2 σχόλια:

Sarangi είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου...

βοιωτός είπε...

sarangi,
θα προτιμούσα να αποφύγουμε τους αλληλοεπαίνους :-):
Συνεχίζεις την αξιόλογη δουλειά στο σιτέ σου.