Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Διαμαρτυρία στο Μαντούδι για τον λιθάνθρακα

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών και καθολική η παρουσία των τοπικών πολιτικών παραγόντων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο Μαντούδι της γειτονικής Εύβοιας για την αποτροπή των σχεδίων της εταιρείας ΗΡΩΝ, η οποία σκοπεύει να κατασκευάσει στην περιοχή μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού με καύσιμο τον λιθάνθρακα.
Ηταν εκεί για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, οι βουλευτές Ευβοίας με πρωτοστάτες τους κυβερνητικούς κκ. Κων. Μακρόπουλο και Αν. Λιάσκο, ο νομάρχης κ. Μπουραντάς, όλοι οι δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Εύβοιας κ. Καπελερής.
Ενισχύσεις από Αθήνα σημαντικές: ο νεοεκλεγείς γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Ενισχύσεις απέστειλε και η Βοιωτία με τον πρόεδρο της κοινότητας Αντίκυρας κ. Γιάννη Μίχο. Ο Βοιωτός κοινοτάρχης στην ομιλία του υπενθύμισε ότι στη συνάντηση της 30ής Ιανουαρίου (Τι λέει η Κοινότητα Αντίκυρας για τη συνάντηση με τον Μουσουρούλη) μεταξύ του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντίκυρας και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μουσουρούλη τους δηλώθηκε ότι εφόσον οι επενδυτές προσκομίσουν πλήρη φάκελο θα αδειοδοτηθούν για μονάδες λιθάνθρακα."Θεωρώ ότι μόνο η ενότητα των πολιτών και των φορέων είναι δυνατόν να ανατρέψει την πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης", υποστήριξε ο κ. Γιάννης Μίχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: