Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Αντιδράσεις στην Αντίκυρα για το γεύμα με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της viotia Τα γεύματα εργασίας των κοινοταρχών με τη διεύθυνση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ για τις κόντρες των αιρετών κοινοτικών συμβούλων Αντικύρας, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που τους παρέθεσε η διεύθυνση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ. Με δελτίο Τύπου η Κοινότητα Αντικύρας, δίδει την δική της εκδοχή για τα γεγονότα την οποία ευχαρίστως δημοσιεύουμε. Το ίδιο θα πράξουμε φυσικά εφόσον υπάρξει αντίδραση της άλλης πλευράς. Κατόπιν θα σχολιάσουμε εκτενώς το θέμα της εμπλοκής οικονομικών, επιχειρηματικών, προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων στον Κόλπο της Αντίκυρας...

Τη Δευτέρα, 03/03/2008, ο Πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αντίκυρας, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», συναντήθηκαν στον ξενώνα της Εταιρείας.
Η διεύθυνση της Εταιρείας ενημέρωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο για το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου στον Κόλπο Αντίκυρας, δηλαδή για τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
Για μια φορά ακόμη η Κοινότητα εξέφρασε την αντίθεσή της για την κατασκευή Ανθρακικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ισχύος.
Η διεύθυνση επιβεβαίωσε τη δέσμευση του επενδυτή να μην προχωρήσει στην εν λόγω επένδυση χωρίς τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών.
Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις πάνω στα προκύπτοντα ζητήματα και προς έκπληξη όλων μας οι κοινοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας δήλωσαν ότι το ζήτημα των επενδύσεων δεν είναι τόσο περιβαλλοντικό όσο πολιτικό και εάν δε λυθούν αιτήματα του κομματικού χώρου της Ν.Δ. «το Αλουμίνιο δε θα ξαναδεί φως», αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα και για τις τοπικές εκλογές.

Ακολούθησε κι άλλη τοποθέτηση σε παρόμοιο ύφος, ότι δηλαδή το ζήτημα των επενδύσεων είναι επιχειρηματικό με οικονομικές παραμέτρους και η Εταιρεία θα πρέπει να συζητήσει «όχι με κάποιους που δεν πρέπει» αλλά με κάποια άλλη μερίδα κατοίκων με τους οποίους θα συνδιαχειριστεί τον κόλπο της Αντίκυρας.

Σε μια αποστροφή του λόγου τους και προσπαθώντας να υπερθεματίσουν, αμφισβήτησαν και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης καταλογίζοντάς του άγνοια, ενώ συγχρόνως παραδέχτηκαν ότι στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΚΟΕ ψευδώς ειπώθηκε ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Αλουμινίου της Ελλάδος δε λειτουργεί. Ενώ τέλος αμφισβήτησαν και την εγκυρότητα των μελετών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας παίρνοντας το λόγο ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτά που ακούστηκαν και υπενθύμισε στους συμβούλους της μειοψηφίας ότι εκπροσωπούν την Αντίκυρα και όχι κομματικούς μηχανισμούς ή επιχειρηματικούς κύκλους.
Ζήτησε παράλληλα από την Εταιρεία όποιες συμφωνίες γίνουν, αν γίνουν, να αφορούν το σύνολο των κατοίκων της Αντίκυρας και αυτές να πραγματοποιηθούν μεταξύ του Κοινοτικού Συμβουλίου και της Εταιρείας, διαφορετικά εκ προοιμίου δε θα ισχύουν.
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: