Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Η Πρωταπριλιά, η πισίνα και η ουσία

Ηταν πρωταπριλιάτικο το θέμα με την φοιτητική πισίνα (Η prive πισίνα για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά) που δημοσιεύσαμε χθες. Γινόταν εύκολα αντιληπτό καθώς στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα και το γνωρίζουμε όλοι. 'Η όπως το έθεσε εκλεκτή φίλη της viotia με mail χθες:
" Πραγματικά μου φάνηκε πολύ τέλειο! Από άλλο κόσμο.
Καλό μήνα
"

Ομως υποκρύπτει και μια ουσία.
Ερωτά η viotia τη δημοτική αρχή: Κατασκευάζεται υποσταθμός της ΔΕΗ σε δημοτικό χώρο; Εχει χωροθετηθεί νομίμως; Δεν έπρεπε να υπάρχει πινακίδα που να γνωστοποιεί τον ανάδοχο και τη φύση του έργου;
Αλλά και τα σημαντικότερα: Ηταν ανάγκη ο υποσταθμός να κατασκευαστεί σε πλατεία; Εχει πολλές πλατείες ο Δήμος Λεβαδέων ώστε να έχει την πολυτέλεια να καταστρέφει εκείνη στα Πλατάνια; Τουλάχιστον το νέο κτίσμα δεν μπορούσε να γίνει εξ ολοκλήρου υπόγειο; Εχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;
Θα επανέλθουμε...
Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και θές να δημοσιογραφείς, πάλι δεν έψαξες το θέμα.

1. Ο υποσταθμός υπογειοποιεί τον υπάρχοντα υπαίθριο υποσταθμό που βρίσκεται 10 μέτρα πιό πάνω.
2. Δεν είναι σε πλατεία, είναι κάτω απο την πρασιά του Ο.Τ. του Πνευματικού Κέντρου, που έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να τοποθετεί υποσταθμούς.
3. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίνει την κατασκευή του.
4. Δεν μπορούσε να γίνει τελείως υπόγειος γιατί υπάρχουν υπόγεια ύδατα και το υψόμετρο εδάφους πολεοδομικά είναι η στάθμη πεζοδρομίου για την πρασιά.
5. Οι υποσταθμοί που περιβάλλονται από οπλισμένο σκυρόδεμα, λόγω της ύπαρξης του κλώβού του χαλύβδινου οπλισμού, δεν εκπέμπουν Η/Μ ακτινοβολία (κλωβός Faraday).

Αλλη απορία.?????

ΥΓ. Το ξέρω ότι είμαι ανεπιθύμητος γιατί σου χαλάω τα σενάρια, αλλά ώρες ώρες τα "παίρνω στο κρανίο" με αυτά που γράφεις.

βοιωτός είπε...

Απάντησε η δημοτική αρχή.

apollo είπε...

Ε και δεν χαίρεσαι που επιτέλους έχεις επίσημες απαντήσεις; :-)