Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Ηλεκτρονική καταγραφή συμβάντων στον Δήμο Αθηναίων

Το πρώτο ρεπορτάζ που μας έστειλαν οι συνάδελφοι από το aftodioikisi.gr παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τη δημοτική αστυνομία των ΟΤΑ στη Βοιωτία.

Σκηνές «Όργουελ» στην Αθήνα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην αστυνομία του μεγαλύτερου δήμου της χώρας
Εντός των ημερών τίθεται σε εφαρμογή από τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, η Σύμβαση για το έργο « Σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και αποθήκευσης συμβάντων και παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία».
Σύμφωνα με αυτό, από εδώ και στο εξής ο Δημοτικός Αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του θα είναι συνδεδεμένος με ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει online πληροφόρηση, για τις ενέργειες που έκανε, ακόμη και τη διαδρομή που ακολούθησε!
Η καταγραφή θα γίνεται με σύστημα PDA, με το οποίο θα μεταφέρονται τα δεδομένα μέσω ασύρματου δικτύου GPS σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο της υπηρεσίας.
Μιλώντας στην
aftodioikisi.gr οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι « με τον τρόπο αυτό ο Δημοτικός Αστυνομικός καθίσταται ένα ηλεκτρονικά παρακολουθούμενο ανά πάσα στιγμή και εποπτευόμενο άτομο, με τρόπο που προσβάλει την αξιοπρέπεια του, την προσωπικότητα του και παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα».
Εκφράζουν φόβο ακόμη για την υγεία τους, λόγω της ακτινοβολίας, ενώ τονίζουν στην
aftodioikisi.gr ότι αν το σύστημα αυτό εφαρμοστεί στον Δήμο της Αθήνας, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του και σε άλλους δήμους της χώρας.
«Δεν θα αποτελέσουμε την αφετηρία για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων σε όλο το φάσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την χρησιμότητα του συστήματος ως αμφίβολη και δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην εφαρμογή του συστήματος.
Η
aftodioikisi.gr θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα σας ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: