Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Οι επιστολές Τατούλη

Τη δημοσιοποίηση των επιστολών Τατούλη προς τον πρωθυπουργό ζητεί ο Λουκάς Δημάκας, με ένα ενδιαφέρον σκεπτικό: πρόκειται για δημόσια έγγραφα. Δεν θα σχολιάσω εδώ, απλώς θα επισημάνω στον φίλτατο κ. Δημάκα ότι ακόμη κι αν ο Κώστας Καραμανλής έχει σκοπό να δώσει τις περιβόητες επιστολές στη δημοσιότητα δεν πρόκειται να το πράξει υπό την πίεση των ΜΜΕ, όπως άλλωστε κάθε πρωθυπουργός που σέβεται το αξίωμά του.


Οι δηλώσεις και οι επιστολές
Γράφει ο Λουκάς Δημάκας*

Η παρέμβαση του κ. Π. Τατούλη στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. το περασμένο Σάββατο είναι λογικό να ανησύχησε τη Ρηγίλλης και το Μέγαρο Μαξίμου. Οι λόγοι είναι απλοί: Αφενός γιατί νιώθουν ότι το νέο περιβάλλον καθιστά ακόμη πιο ασταθές το «151» πάνω στο οποίο στηρίζεται η κυβέρνηση. Αφετέρου διότι αναβαθμίζεται τουλάχιστον στα μάτια της κοινής γνώμης η βαρύτητα των επιστολών που έστειλε ο κ. Τατούλης στον κ. Κ. Καραμανλή σε ανύποπτο χρόνο για τα έργα και τις ημέρες του κ. Χρ. Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού. Εκδοχή που ενισχύεται και από την αιδήμονα σιωπή με την οποία η Ν.Δ. αντιμετώπισε τις ευθείες βολές του πρώην υπουργού. Για τον κ. Κ. Καραμανλή- για κάθε πρωθυπουργό άλλωστε- η άρση οποιασδήποτε ένδειξης «ομηρείας» είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και στην περίπτωση Τατούλη αυτό μπορεί να γίνει με τη δημοσιοποίηση των επιστολών. Εδώ και τώρα. Άλλωστε πρόκειται για δημόσια έγγραφα.
*Ο Λουκάς Δημάκας είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ειδικευμένος σε αμυντικά θέματα. Οι απόψεις του είναι φυσικά προσωπικές και δεν εκφράζουν τη viotia.

Δεν υπάρχουν σχόλια: