Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Η Υγεία στη Βοιωτία υπό επίσχεση

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χθες οι ιατροί του Νοσοκομείου Λιβαδειάς καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί όλες οι εφημερίες του 2008 . Στο Γενικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Εξάλλου προχθές συνήλθε η Γενική Συνέλευση των Ιατρών του γενικού Νοσοκομείου Θηβών και έλαβε τις εξής αποφάσεις.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ
Σήμερα 9/4/2008 έλαβε χώρα γενική συνέλευση των ιατρών το Νοσοκομείου Θηβών
προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σχετικά με την μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2008.
Αποφασίστηκαν δε τα κάτωθι,
1. Επίσχεση εργασίας, αρχικά για την 9 και 10/4/2008 των ειδικευομένων ιατρών (επικύρωση και στήριξη της απόφασης της συνέλευσης των ειδικευομένων).
Προειδοποιητική κινητοποίηση εκδήλωση διαμαρτυρίας των ιατρών του ΕΣΥ, για την 10/4/2008 και αποχή από τα τακτικά ιατρεία καθώς και έκδοσης εισιτηρίων τακτικών εισαγωγών και εξιτηρίων με την αυτόματη μετατροπή σε διαρκείας σε περίπτωση μη αποδοχής των αιτημάτων μας.

2. Λόγω της έλλειψης θεωρημένου προγράμματος εφημεριών όπως όφειλε η διοίκηση να κοινοποιήσει από την αρχή του τρέχοντος μηνός, από 10/4/2008 η γενική συνέλευση αποφάσισε την εφαρμογή του κατατεθειμένου προγράμματος από τους διευθυντές και εγκεκριμένου από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας το οποίο και εξασφαλίζει το minimum της ασφαλούς για τον ασθενή λειτουργίας του νοσοκομείου.

Επισημαίνουμε τις υπάρχουσες τεράστιες ελλείψεις του Νοσοκομείου σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς και σε βασικές υποδομές που καθιστούν το Νοσοκομείο ούτως η άλλως οριακής ασφαλούς λειτουργίας.
Αυτό αφορά κυρίως τα εργαστήρια, μικροβιολογικό και ακτινολογικό που δεν υποστηρίζουν την εφημερία καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο και το χειρουργείο που λειτουργεί μόνο την πρωινή βάρδια καθώς και την έλλειψη αιμοδοσίας.
Με βάση τα πιο πάνω αναφερθέντα γίνεται περισσότερο αναγκαία η αντίδρασή μας ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να προχωρήσουν στην χρηματοδότηση του νοσοκομείου μας ώστε να πληρεί τις προδιαγραφές νοσοκομείου και όχι κέντρου υγείας για να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο πολίτη της Βοιωτίας.
Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Γ.Ν. Θηβών

Δεν υπάρχουν σχόλια: