Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Η δικαίωση του Περγαντά

Και πάλι δικαιωμένος δήλωσε ο νομάρχης Βοιωτίας στο νομαρχιακό συμβούλιο της 21ης Απριλίου για την επιλογή του να βάλει λουκέτο στη Νομαρχία Βοιωτίας την περασμένη Παρασκευή.
Το πρόβλημα με τον κ. Περγαντά είναι ότι -σύμφωνα με τον ίδιο/ανατρέξτε στις δηλώσεις του- έχει δικαιωθεί σε όλες τις ενέργειες και επιλογές του οπότε και η Βοιωτία θυμίζει κάτι μεταξύ Μονακό και Ελβετίας.
Η αμείλικτη αλήθεια είναι φυσικά εκεί έξω και φωνάζει ότι η Βοιωτία παραμένει από τους πιο υποβαθμισμένους νομούς της Ελλάδας και μάλιστα η κατάσταση βαίνει επιδεινουμένη ακριβώς στα χρόνια που την αρχή στον νομό ασκεί ο Περγαντάς. Στην κατηφόρα αυτή της Βοιωτίας που αφορά και στην μη αναστρέψιμη καταστροφή στον Ασωπό οι ευθύνες του νυν νομάρχη είναι μεγάλες.
Κατά τα άλλα στο νομαρχιακό συμβούλιο είχαμε μια από τα ίδια: δικαιωμένος ο Περγαντάς και από τα αποτελέσματα του Βοιωτικού Δικτύου για την Απασχόληση -μάλλον εργάζεται σκληρά το πρωί και δεν έχει τύχει να δει τις καφετέριες στη Θήβα, στη Λιβαδειά, στον Ορχομενό και στο Μαυρομάτι όπου δυσκολεύεσαι να βρεις τραπέζι λόγω της νεολαίας που... κάθεται. Η αντιπολίτευση βρίσκει τα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων ανούσια, αναποτελεσματικά και αποτυχημένα. Ετσι είναι, αλλά λύσεις δεν προτείνονται. Και κυρίως ειλικρινής λόγος δεν εκφέρεται.

Για το Εθνικό Χωροταξικό όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι η Βοιωτία είναι αδικημένη. Ο νομάρχης προτείνει ειδικό χωροταξικό για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας -ανέφαρμοστο και ανέφικτο σχέδιο καθώς αν γίνει για τη Στερεά μετά θα ζητήσουν το αυτόν όλες οι περιφέρειες και θα ακυρωθεί στην πράξη το Εθνικό Χωροταξικό. Η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία προτείνει την ενωτική διεκδίκηση των δικαίων του νομού στις επικείμενες διαβουλεύσεις -και η πρόταση αυτή είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.

3 σχόλια:

foithths είπε...

Απίστευτο και όμως βοιωτικό...
Πλέον μετά τις οποιεσδήποτε διαδικασίες ακολουθεί κάποιος για να δημιουργήσει κάτι στην πόλη μας θα πρέπει να υπολογίζει και στα υποκειμενικά κριτήρια αρέσκειας ή μη (στο γούστο) του κάθε δημοσίου υπαλλήλου...!!
Υπάλληλοι, οι οποίοι μπορούν να λογίζονται ως η ανώτατη αρχή αυτού εδώ του τόπου, αψηφόντας ακόμη και αποφάσεις ανωτέρων τους...
Τι να πώ?? Τα σχόλια δικά σας...



Υ.Γ: Δεν θέλω να φωτογραφίσω κάποιο συγκεκριμένο έργο της πόλης μας, γιατί δεν με αφορά κανένα. Απλά υπέπεσε ένα συγκεκριμένο γεγονός στην αντίληψη μου.

βοιωτός είπε...

Δεχόμαστε καταγγελίες, φυσικά. Ελα ρε ΑΕΛάρα...

foithths είπε...

Εγώ δεν δημοσίευσα το γεγονός με την μορφή καταγγελίας,ούτε και προτίθεμαι να την κάνω σε blog...Αν μάθω ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας κατέφυγε σε ένδικα μέσα, τότε θα σας το μεταφέρω.

Καλό Πάσχα, Υγεία και Ευτυχία σε όλους τους χρήστες και στις οικογενειές τους.