Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Πολιτικού χαρακτήρα παρέμβαση για την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας

Με όρους προεκλογικής εκστρατείας φαίνεται να αντιλαμβάνονται την εκλογή νέου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας πολιτικοί παράγοντες της Θήβας, οι οποίοι συλλέγουν υπογραφές και αποστέλλουν επιστολές υπέρ του πρωτοσύγγελου Φιλόθεου.
Φυσικά, οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες έχουν στο παρελθόν διαρρήξει τα ιμάτιά τους "για την παρέμβαση της Εκκλησίας στην πολιτική". Τώρα επεμβαίνουν οι ίδιοι στα της Εκκλησίας με καθαρά πολιτικά κριτήρια, αναδεικνύοντας τη βαθύτατη υποκρισία τους και την πλήρη διάσταση μεταξύ των λόγων και των έργων τους - η οποία άλλωστε έχει φανεί και στην άσκηση της εξουσίας τους.

ΥΓ: Δεν γνωρίζω τον πατέρα Φιλόθεο. Εχω ακούσει καλά λόγια, πρέπει όμως να πάρει θέση στις προσπάθειες παρέμβασης: γίνονται μεν στο όνομά του, άλλους όμως θα εξυπηρετήσουν.

6 σχόλια:

agios thomas είπε...

Περίεργο μου φαίνεται.
Οι Θηβαίοι κάνουν τέτοια πράγματα;
Με όλο το σεβασμό αν και αυτά είναι 'του θεού', στην επαρχία Θηβών κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Μπορεί μέσα στη Θήβα, επειδή εκεί είναι εφημέριος(νομίζω και πρωτοσύγγελος).
Αλλά και χθες που βρέθηκα στη Θήβα άκουσα ότι η Λειβαδιά συλλέγει υπογραφές υπέρ ηγουμένου μοναστηρίου της επαρχείας Λειβαδιάς.
Όπως και να έχει, αρχίζει πάλι ένας νέος γύρος αντιπαλότητας των δύο πόλεων, εξ αφορμής της εκκλησίας και δη της ορθόδοξης Βοιωτικής.
Ουαί!!!!!(το πολυτονικό μας τελείωσε)

βοιωτός είπε...

Αγιε, ανόητους έχει οπωσδήποτε και η Λιβαδειά. Σου το εγγυώμαι...

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΒΙΩΤΕ ΚΑΛΗΣΠΕΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΙΟΙ

βοιωτός είπε...

Αξιώτη,
οποιαδήποτε έκφραση υπέρ υποψηφίου αυτή τη στιγμή είναι σαν να θες να επιβάλεις τη θέση σου στον Αρχιεπίσκοπο. Φυσικά, εμείς δεν είμαστε ούτε τόσο αφελείς για να πιστεύουμε ότι ο Ιερώνυμος σύρεται από μικροπολιτικά παιχνίδια ούτε τόσο αγενείς ώστε να μην αφήνουμε τον άρτι θριαμβευτικώς εκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο ανεπηρέστος να αποφασίσει το καλύτερο για τη βοιωτική εκκλησία.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Bιωτέ καλησπέρα και οχι ΚΑΛΗΣΠΕΤΑ
Οταν γράφεις οτι γινετε "Πολιτικού χαρακτήρα παρέμβαση για την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας" ενοεις πασοκους η νεοδημοκρατες

βοιωτός είπε...

Δεν είναι απαραιτήτως κομματική η πολιτική παρέμβαση, Νάξιε.