Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Για το παμβοιωτικό συλλαλητήριο στις 16 Μαίου στη Λιβαδειά

Ενωτικό ήταν το κλίμα μεταξύ των αυτοδιοικητικών και άλλων βοιωτικών φορέων που συγκεντρώθηκαν χθες στην αίθουσα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας. Δείτε εδώ το δελτίο Τύπου της Νομαρχίας. Η συνάντηση των φορέων της Βοιωτίας για το συλλαλητήριο στη Λιβαδειά
Ωστόσο η είδηση προήλθε από τους απόντες εκπροσώπους φορέων.
Ο δήμαρχος Διστόμου και οι κοινοτάρχες Αντίκυρας και Κυριακίου έλαμψαν διά της απουσίας τους και κατέδειξαν τα όρια μιας επίπλαστης συναίνεσης σε απολιτίκ επικλήσεις του "καλού περιβάλλοντος" και των "κακών επενδυτών".
Ιδιας βαρύτητας και η θεσμική απουσία της Νέας Δημοκρατίας όχι τόσο γιατί ήταν απαραίτητο να συμμετάσχει σε μια διαδικασία που δεν ταιριάζει στην πολιτική παράδοση της παράταξης όσο επειδή ουδείς φαίνεται να έχει αντιληφθεί την κεντρική κυβερνητική και υπεύθυνη στάση τους κόμματος της συμπολίτευσης στο ζήτημα των ενεργειακών επενδύσεων στηΒοιωτία.

Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Οι κατ' εξοχήν θιγόμενοι από τις ενεργειακές επενδύσεις Μυτιληναίου αυτοδιοικητικοί από το Δίστομο, την Αντίκυρα και το Κυριάκι φέρονται να αποφάσισαν από κοινού την αποχή τους από τη συνάντηση για το παμβοιωτικό συλλαλητήριο της Παρασκευή. Οι Πανουργιάς, Μίχος και Λαζάρου είναι χολωμένοι λόγω των προσωπικών επιθέσεων που δέχτηκαν για την παρασχεθείσα συναίνεσή τους στη λειτουργία των δύο ενεργειακών μονάδων του Ομίλου Μυτιληναίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Σημειώνεται εδώ ότι κύκλοι του Ομίλου Μυτιληναίου θεωρούσαν την κίνηση αποχής τους ανούσια και υπερβολική.

Για τη Νέα Δημοκρατία η απουσία και της νομαρχιακής παράταξης και των βουλευτών του κόμματος άφησε την ίδια σταθερή γεύση απορίας για την θέση της κυβέρνησης.
Και αν από τον Ρούσσαρη δεν μπορεί να περιμένει κανείς σοβαρή τοποθέτηση δεν ισχύει το ίδιο για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που επιτέλους έχουν την κύρια ευθύνη για τη Βοιωτία με βάση τη λαϊκή εντολή. Τι συμπέρασμα, λοιπόν, να εξαγάγει ο μέσος ψηφοφόρος όταν ο Κουτσούμπας και ο Γιαννάκης αποστέλλουν μήνυμα συμπαράστασης αλλά δεν παρίστανται και ο Μπασιάκος ούτε καν μήνυμα;

Τι πρεσβεύει ο Μπασιάκος και για την ακρίβεια μήπως γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε; Πιθανότατα όχι. Απλώς, απέχει από εκδηλώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προσκόμματα στην ενεργειακή κυβερνητική πολιτική (στην περίπτωση που υπάρχει). Φυσικά, ο τέως υπουργός και Βοιωτάρχης πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα -αφού δεν θέλει σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς ας το πράξει μέσω του Τύπου.

Συνολικά οι έχοντες το κύριο λόγο (δηλαδή οι κυβερνητικοί και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών) για τη μονάδα του λιθάνθρακα στα Ασπρα Σπίτια παρατηρούμε ότι απουσίαζαν από την χθεσινή συνάντηση -πράγμα που ακυρώνει εν τοις πράγμασι τις θριαμβολογίες του κ. νομάρχη και άλλων εκπροσώπων. Και ίσως σταθεί αφορμή για την επανεξέταση των ορίων μιας κινηματικής λογικής που δεν παράγει αποτελέσματα ούτε την απαραίτητη μίνιμουμ ενότητα φορέων και προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: