Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα

Από τον φίλτατο Crisss λάβαμε και δημοσιεύουμε την προκήρυξη για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη στη Αθήνα.

Την ερχόμενη Πέμπτη η μεγάλη
πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα
Στις 8.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στο λαό με την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας, στη βάση της εκτίμησης πως «κέντρο των εξελίξεων δεν είναι η βουλή, η πραγματική αντιπαράθεση γίνεται στην κοινωνία» και με την πεποίθηση πως «είναι πια καιρός να πάρουν στα χέρια τους, ο λαός και η νεολαία του, το μέλλον που τους αξίζει και τους ανήκει».

Στο πλαίσιο αυτής της εξόρμησης, της νέας πορείας του στο λαό, το ΚΚΕ αναπτύσσει την πρόταση εξουσίας του, συζητά με τους εργαζόμενους, προκειμένου να συμβάλει στην αποφασιστική οργάνωση της λαϊκής πάλης για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή του λαού και της νεολαίας και κυρίως να κάνουν οι ίδιοι δική τους υπόθεση την εναλλακτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος.

Το πρόγραμμα της πορείας του ΚΚΕ στο λαό συνδυάζει την ένταση των αγώνων, παράλληλα με πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, συνεντεύξεις Τύπου, περιοδείες σε τόπους δουλειάς και μόρφωσης, επαφές με συνεργαζόμενους και άλλους φίλους του Κόμματος.

Στο πλαίσιό της διοργανώνεται μεγάλη πολιτική συγκέντρωση των ΚΟ του Λεκανοπεδίου, την Πέμπτη 15 Μάη, στην πλατεία Συντάγματος, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Το Σάββατο 24/5 και ώρα 21.00, η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Λιονταριών.Οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής, καθώς και οι αντίστοιχες Οργανώσεις της ΚΝΕ, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη συγκέντρωση στις 15 Μάη στο Σύνταγμα, οργανώνουν πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία.

Οργανώνονται συσκέψεις με φίλους και οπαδούς του Κόμματος, που βοηθούν στην προετοιμασία και την προσπάθεια προσέγγισης και συσπείρωσης του λαϊκού κόσμου που προβληματίζεται και αναζητεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Καθημερινά είναι προγραμματισμένες εκατοντάδες περιοδείες - εξορμήσεις, συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, στις γειτονιές. Γίνεται ειδική δουλειά και προετοιμασία συμμετοχής των μεταναστών εργατών με κάλεσμα στις μητρικές τους γλώσσες, με συζητήσεις, εξορμήσεις σε στέκια και χώρους όπου συχνάζουν.
Συνεχίζεται η οργάνωση της ενημέρωσης ενάντια στην ΕΕ και την Ευρωσυνθήκη και η διεκδίκηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: