Σάββατο 24 Μαΐου 2008

"Μαϊμού" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς!

"Μαϊμού" χαρακτηρίζει σε ιδιωτικές της συζητήσεις τη χθεσινή απόφαση (Αναλαμβάνει ο Δήμος Λεβαδέων τα χρέη της ΔΕΠΑΛ) του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς περί ανάληψης των χρεών της ΔΕΠΑΛ η κυρία που γνωρίζει τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων καλύτερα από τον καθένα -τουλάχιστον εντός του Δημαρχείου. "Δεν υπάρχει καμία νομοθετική βάση να στηριχτεί μια τέτοια απόφαση", καταλήγει.
Η viotia έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στις γνώσεις της συγκεκριμένης κυρίας και προβληματίζεται και για έναν άλλο λόγο: Αν η λύση στο πρόβλημα της ΔΕΠΑΛ ήταν τόσο απλή προς τι όλες αυτές οι παλινωδίες, οι καβγάδες, οι παρατυπίες; Αρα υπάρχουν ερωτήματα.
Θα επανέλθουμε.

Δείτε κι αυτό.
Οι πρωταγωνιστές της δίκης της ΔΕΠΑΛ

80 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ, Πήρανε απόφαση χωρίς αντίκρισμα για να την βγάλουν καθαρή στο Δικαστήριο της Δευτέρας,
"τζάμπα μάγκες" λοιπόν ο Τσιφής και η παρέα του. Το θέμα είναι ως πότε θα κοροϊδεύουν εργαζόμενους και προμηθευτές, ως πότε θα εξευτέλίζουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια ως πότε...?
Το καλαμπούρι είναι ότι θέλουν να ονομάζονται και σοσιαλιστές!!!!!

βοιωτός είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι η απόφαση είναι ομόφωνη. Με τη συναίνεση ικανών νομικών.

μιχάλης είπε...

Τι πάει να πει μαιμού απόφαση ρεσ υ Βοιωτέ. Την πάει να πεί ανώνυμα κυρία που γνωρίζει τον κώδικα. Ποιόν κοροιδεύεις πάλι. Εάν έχεις να πείς κάτι πέστο επώνυμα μέσω πηγών όχι ύπουλα. Ο Παλαιολόγος ο φίλος σου πού ήταν σε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση
Αυτή είναι υπεύθυνη δράση δημοτικής αρχής?


@Politi γιατί να την πληρώσει άδικα ένας άνθρωπός ο Σκαλτσάς που δεν φταίει σε τίποτα. Είναι σωστό αυτό?

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη σε βλέπω παλεύεις παλέυεις και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται. Εχεί αξία


Καλό μεσημέρι σε όλους Π και μη

μιχάλης είπε...

nemesi δεν ξέρω πόσο καιρό παρακολουθείς το μπλογκίδιον αλλά λιγό να το δείς θα καταλάβεις ποιές είναι οι μεγάλες αγάπες του βοιωτού. Γιατί από τα άλλα μόνο διακοσμητικά είναι. Δημοκρατία έχουμε όπου υπάρχει λόγος υπάρχει και αντίλογος..

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλάκι άσε τις μαλακίες σου. Από που κι ως που αδικιμένος ο Σκαλτσάς. Αυτό δεν ήταν πρόεδρος; Ε;
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;

Εσύ ήσουν;
Δεν γνώριζε; Δεν υπέγραφε;
Τον έπιασαν κορόιδο; Ας πρόσεχε! Αλλά μην είσαι τόσο αφελείς. Δεν είναι μικρός ο Σκαλτσάς, ούτε βλάκας. Ανίκανος για δημόσιο έργο ήταν αλλά και ταυτόχρονα ικανός για οικονομικές ατασθαλίες. Τώρα αν όλα αυτά γίνανε προς όφελος άλλων και όχι δικό του πρέπει να το πει η Δικαιοσύνη και εσύ και εγώ.

μιχάλης είπε...

Ρογουιλ Βοιωτό σε λένε? Γιατί μετά επιτάσεως παρεμβαίνεις για να υπερασπιστείς τον Βοιωτό πάντα ? Δεν έχει λόγο και μιλία όταν του κάνουν κριτική στα ευφυολογήματα που ανακαλύπτει ?

Και πρόσεχε την γλώσσα σου όταν απευθυνεσαι σε άλλους

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη την επόμενη φορά θα προσέχω την αμαρτωλή μου γλώσσα.
Αλλά γιατί όποιος σου απαντάει είναι ο Βοιωτός; Και εσύ από την άλλη Τσιφή σε λένε που πετάγεσαι σαν πέος (πιο εύηχο αυτό ε;)κάθε φορά που την μπαίνει ο Βοιωτός στην Τσιφή;

Δεν θέλεις διάλογο ε;

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια ειναι ότι η απόφαση δεν καλύπτεται από τον 3463/2006 και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί. Καλύπτονται μόνο τα χρέη προς το ΙΚΑ και τό Δημόσιο και μάλιστα είναι υποχρεωτική η πληρωμή τους για την αποφυγή των προστίμων πρέπει να γίνει μέχρι 31/12/2008.

Υπάρχει όμως έντονη πίεση προς το Υπουργείο από την ΚΕΔΚΕ να τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές των Δημοτικών επιχειρήσεων και μάλλον θα τακτοποιηθεί νομοθετικά.

Εδώ το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων πέρνει ομόφωνα (πλην Λακεδαιμονίων βεβαίως) και χαράζει μονοπάτια με μία απόφαση που δεν στηρίζεται σε κάποιο Νόμο, αλλά και δεν απαγορεύεται και ρητά από κάποιον άλλο. Ο καιρός θα δείξει άν η Περιφέρεια θα εγκρίνει την απόφαση και άν η Επίτροπος θα εγκρίνει το σχετικό κονδύλι. Εχει πολύ δρόμο μπροστά.

Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι δύο από τους κυριώτερους υπεύθυνους γιά τα χρέη της ΔΕΠΑΛ δεν παρουσιάστηκαν κάν στο Δημοτικό Συμβούλιο νά αναλάβουν έστω και χωρίς αντίκρυσμα τις ευθύνες τους.

Ενα άλλο που μου κάνει άκόμα περισσότερη εντύπωση, είναι η επιμονή του προσωπικού της πρώην ΔΕΠΑΛ να θέλουν να τιμωρήσουν τον κ. Σκαλτσά.
Επειδή τους χάλασε την μανέστρα, ή επειδή "σκίστηκε" αυτός και όλη η Δημοτική άρχή να προσληφθούν όλοι στο Δήμο???

Το αστείο είναι ότι αφού βούλιαξαν την ΔΕΠΑΛ τώρα μάλλον θα βουλιάξουν και τον Δήμο του οποίου οι πόροι δεν φτάνουν να καλύψουν τους μισθούς τους που ανέρχονται σε 1,500,000€ ετησίως περίπου.

βοιωτός είπε...

"Χαράζει νέα μονοπάτια..." :-D
....ο Δήμος Λεβαδέων :-DDD
Αυτό να λέγεται :-DDD

βοιωτός είπε...

Λοιπόν, συνήλθα.
Ρε συ τζουρ, το κοινό του δικτύου είναι απαιτητικό, ξύπνιο, ψαγμένο.

Δεν πείθεται από τους νέους δρόμους που χαράζουν (με έπιασε πάλι) ο Τσιφής με τον Ρούσσαρη.

Σοβαρευτείτε εκεί στη δημαρχία. Είδατε ότι ένας άνθρωπος παραλίγο να καταλήξει φυλακή επειδή είστε αλλού γι'αλλού.

Σοβαρευτείτε...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την ειρωνεία του "νέα μονοπάτια" θά το επισημαίνω με υποσημείωση απο εδώ και πέρα "βοιωτέ"(ειρωνεία).
Δεν ρώταγες την γνωστή "Κυρία νομικό που γνωρίζει τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων" να σου εξηγήσει τι σημαίνει στα νομικά "νέα μονοπάτια" (ειρωνεία)????.


Υ.Γ Τώρα βεβαιώθηκα γιά το ποιός είναι ο "πληροφοριοδότης" σου μέσα από στην Δημαρχία.
Πες στην "νομικό" αδελφή ψυχή σου, χαιρετίσματα από τον Journalist.

Ανώνυμος είπε...

"μία απόφαση που δεν στηρίζεται σε κάποιο Νόμο, αλλά και δεν απαγορεύεται και ρητά από κάποιον άλλο"!!!! Ε, ρε γλέντια που θα κάνουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης! Ως γνωστόν (γνωστόν;) τα αυτοδιοικητικά όργανα αποφασίζουν για θέματα που ο Νόμος τα εξουσιοδοτεί ρητά προς τούτο, επομένως απόφαση που δεν στηρίζεται σε Νόμο είναι παράνομη, είτε το απαγορεύει άλλος Νόμος, είτε όχι. Η απόφαση, δηλαδή, του Δ.Σ. είναι περιφρόνηση προς τη νομιμότητα, κι όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνή μικροπολιτική.

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ ότι οποιαδήποτε ρύθμιση χρεών ή και ανάληψή τους από το Δήμο σημαίνει επιβάρυνση του φορολογούμενου πολίτη χωρίς, φυσικά, καμία συνέπεια για αυτούς που έκαναν τις πελατειακές σχέσεις τους στην πλάτη των δημοτών.

βοιωτός είπε...

Μην εκτίθεσαι τζουρ.
Πάλι out είσαι.
Λέω και πάλι: Σοβαρευτείτε...

βοιωτός είπε...

μέτοικε,
εντάξει. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ανόητους ο τζουρ.
Εκείνο το αμίμητο:
"Ο καιρός θα δείξει άν η Περιφέρεια θα εγκρίνει την απόφαση και άν η Επίτροπος θα εγκρίνει το σχετικό κονδύλι. Εχει πολύ δρόμο μπροστά",
το πρόσεξες;
Και τα άλλα τα ακατάληπτα περί κυριών νομικών, νέων μονοπατιών κ.λπ. Πολύ πλάκα.
Τι να πω;
Μωραίνει Κύριος...

Ανώνυμος είπε...

"Βοιωτέ" άστο την πάτησες. Θα μείνει όμως μεταξύ μας(ειρωνεία).
Μην με ανακατεύεις με την Δημαρχία μόνο εσύ ανακατεύεσαι από ότι φαίνεται(ειρωνεία).

"Μετοικε" γιά να υπάρξει επέμβαση των Ε.Δ.Δ. πρέπει να εφαρμοσθεί η απόφαση. Δηλαδή να εγκριθεί από την Περιφέρεια και να υπογράψει η Επίτροπος τα εντάλματα, άν συμβούν όλα αυτά τοτε η το ΔΣ και η Δημοτική Αρχή δεν έχουν καμία ευθύνη.
Τώρα άν η απόφαση, του Δ.Σ. είναι περιφρόνηση προς τη νομιμότητα, και όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνή μικροπολιτική, ρώτα αυτούς που επιμένουν να ζητούν τα χρηματά τους και πολύ πιεστικά μάλλον, με μηνύσεις (ποινικά) και όχι με (αστικές) αγωγές. (Πιστεύω ότι δεν είσαι ένας από αυτούς, αλλιώς θα είχες διχασμό προσωπικότηας όπως ο φιλοξενών μας).
Πολύ θα ήθελα να ήξερα την αντιδρασή σας, αν, αντί να προσλάβουν στόν Δήμο τούς υπαλλήλουε της ΔΕΠΑΛ, τους απέλυαν, πράγμα που θά κόστιζε πολύ φθηνότερα στον Δήμο.

βοιωτός είπε...

τζουρ,
είσαι out. Το επαναλαμβάνω για να μην εκτεθείς και στους "προϊσταμένους" σου. Γενικά οι "πληροφορίες" σου εκτός από κείνες που έχεια απευθείας από τον Τσιφή είναι αναξιόπιστες. Φαίνεται καθαρά ότι δεν εμπνέεις εμπιστοσύνη, δεν είσαι άτομο φερέγγυο.

Οσο για μένα, δεν νομίζω να υπάρχει άτομο στο Δημαρχείο, γενικά, που να μην έχω πιει καφέ μαζί του κάποια στιγμή. Αυτό μπορείς να το μεταφέρεις ελεύθερα. Είναι αληθές.

Τώρα για τη νομιμότητα της απόφασης μην γελοιοποιούμαστε άλλο. Εγώ έγραψα την είδηση για να δείξω ότι ακόμη και η γραφειοκρατία του Δημαρχείου κατανοεί το αδιέξοδο και όχι για να επιχειρηματολογήσεις εσύ ή άλλος προπαγανδιστής περί νομιμότητας. Εκτίθεστε δεν το καταλαβαίνετε;

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφε, υποθέτω θα γνωρίζετετ τη διαφορά μεταξύ τυπικής και ουσιαστικής έγκρισης μιας απόφασης. Η τυπική έγκριση μιας απόφαση δεν απαλλάσσει το Δ.Σ. από τις νόμιμες ευθύνες του - αλλιώς τα αρχεία του ΣΕΔΔ δεν θα ήταν τίγκα στους φακέλους για τα έργα και τις ημέρες δημοτικών αρχόντων.

Αυτοί που ζητούν τα χρωστούμενα δεν θα τα πάρουν με παράνομες αποφάσεις. Όταν μια επιχείρηση πτωχεύει υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για να ικανοποιηθούν, στο μέτρο του εφικτού, οι πιστωτές της. Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί οι πιστωτές της ΔΕΠΑΛ πρέπει να ικανοποιηθούν στο ακέραιο ενώ οι πιστωτές της "Φούφουτος Α.Ε." π.χ. να μείνουν με τον Φούφουτο στο χέρι σε περίπτωση που πτωχεύσει. Δεν γνωρίζω βέβαια αν ο Δήμος είναι και τριτεγγυητής των χρεών της ΔΕΠΑΛ αλλά σ' αυτή την περίπτωση ούτε απόφαση Δ.Σ. χρειαζόταν, ούτε τίποτε.

Το ζήτημα της απορόφησης των εργαζομένων από το Δήμο είναι καθαρά πολιτικό θέμα - αν και πάλι "ακροβατικής" νομιμότητας. Και φυσικά θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Νομίζω ότι είναι ελάχιστη πράξη αναγνώρισης των ευθυνών της διοίκησης του Δήμου να μην αφήσει τους ανθρώπους αυτούς στο δρόμο - έστω κι αν για τη διαφάνεια των διαδικασιών που αυτοί προσλήφθηκαν δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά.

Η ουσία πάντως είναι, και ο Βοιωτός έχει δίκιο σ' αυτό, ότι η δημοτική αρχή ενώ πήρε την πολιτική απόφαση να κλείσει τη ΔΕΠΑΛ τώρα προσπαθεί σπασμωδικά, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς στόχο, να ξεφορτωθεί τις πολιτικές συνέπειες αυτής της απόφασης. Συχνά γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη νομιμότητα.

sterea02 είπε...

Λοιπόν, ζήτημα νομιμότητας της απόφασης απ΄ ότι διάβασα έθεσε ΔΗΜΟΣΙΑ στην συνεδρίαση και ο Ανέστης (www.diavima.gr και www.siriosfm.gr).
Όσο για τον Παλαιολόγο όντως τώρα τελευταία από το λίγο που παρακολουθώ τα μμε (γιατί και αυτοί δεν μας τα λένε καθόλου καλά, το παιχνίδι τους παίζουν και ειδικά για τον δήμο μάλλον ισχύει το βλέπε άκου σώπα) συνηθίζει να την κάνει με... ελαφρά πηδηματάκια από τις συνεδριάσεις...
Αλλά θα μου πεις εδώ δεν πήγαν οι εργαζόμενοι, ίσως όμως να μην το ήξεραν γιατί όλα έγιναν.. σε μια νύχτα...
Τώρα αν ο Σκαλτσάς δεν φταίει (που έτσι πιστεύω και εγώ, θύμα είναι) ας βγει δημόσια να πει ποιος φταίει. Δεν τολμάει όμως να πει ότι φταίει ο δήμαρχος ο ΤΣΙΦΗΣ όπως τόλμησε ο Σωτηρόπουλος (στενός φίλος του Τόγια, ο οποίος είχε στηρίξει τον Τσιφή)... Και σαφώς φταίνε και οι προηγούμενοι. Όμως η σημερινή δημοτική αρχή ήξερε τι αναλάμβανε αλλά προεκλογικά άλλα έλεγε όχι μονο γι΄ αυτό αλλά και για πολλά άλλα...

βοιωτός είπε...

sterea02,
δεν τίθεται θέμα νομιμότητας. Εν πάση περιπτώσει τώρα με την αναβολή θα δείξει. Δεν είναι πολύς καιρός μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Εχουμε στιγματίσει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσους φταίνε για την κατάντια της ΔΕΠΑΛ. Φυσικά, η viotia δεν πρόκειται ν ακολουθήσει τον δρόμο της συγκάλυψης. Ούτε να συναινέσει στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Εχουμε πολλές εκπλήξεις ακόμη στερεά02. Για πολλούς. Περίμενε...

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
νομίζω ότι είναι σαφές πλέον πως η λύση των δημοτικών επιχειρήσεων απαντά σε λόγους ξένους προς το δημόσιο συμφέρον. Οχι μόνο σχέδιο δεν υπήρξε αλλά κινδύνεψε δημόσιοος λειτουργός με φυλακή -πράγμα που δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ποτέ στους δήμους της Βοιωτίας. Βλέπεις πόσο βεβιασμένα και πρόχειρα στήθηκαν όλα.

Η πρόσληψη των εργαζομένων, πέρα από την πίεση όλης της πόλης, έχει σκοπό να κάνουν οι εργαζόμενοι τα στραβά μάτια στις παρελθούσες παρανομίες. Γι'αυτό τους προσέλαβαν. Ελπίζω οι εργαζόμενοι να μην ξεχάσουν τους εξευτελισμούς που υπέστησαν με τα φιλοδωρήματα των προέδρων της ΔΕΠΑΛ.

Ανώνυμος είπε...

"Μετοικε"

Οι αποφάσεις και εγκρίσεις που αφορούν χρήματα και μάλιστα πάνω απο 1500000€ δεν είναι καθόλου τυπικές σε πληροφορώ. Είναι ουσιαστικές και ο κάθε υπογράφων έχει και την ευθύνη, γιαυτό και πολύ δύσκολα, αν δεν υπάρχει νομοθετική κάλυψη , θα υπογράψει η Περιφέρεια και η Επίτροπος στην συνέχεια.
Γιαυτό εγραψα ότι χαράζει μονοπάτια σε ανεξερεύνητο χώρο. Δηλαδή πιθανώς το Δ.Σ. πάει "ξυπόλητο στα αγκάθια" να μήν πώ κάτι χειρότερο.
Οσο αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και λοιπών πιστωτών, πηγαινε να τους το εξηγήσεις.


Ο κ. "βοιωτός" αναλίσκεται σε ανούσιες ύβρεις, όπως πάντα, και βαριέμαι να του απαντήσω. Τον στέλνω να διαβάσει αυτά που έχει γράψει γιατί ξεχνάει πολύ εύκολα.
Τα γραπτά μένουν.... μέχρι να τα σβήσει κάποιος.

βοιωτός είπε...

Οι διαπιστώσεις και οι εκτιμήσεις δεν είναι ύβρεις. Θα παρακαλούσα να το διακρίνουμε αυτό. Πολιτική συζήτηση κάνουμε, θα είναι οπωσδήποτε οξεία. Ομως δεν υβρίζω ποτέ και κανέναν.

Απλώς προσπαθώ να περιορίσω τα φαινόμενα φαιάς προπαγάνδας. Πρέπει ο αναγνώστης να γνωρίζει τον πομπό της πληροφορίας για να κρίνει άλλως παραπλανάται.

Μερικοί αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και εκμεταλλευόμενοι τη φύση του διαδικτύου θολώνουν τα μηνύματα και τους πομπούς με σκοπό να εξαπατήσουν τους δέκτες. Ασφαλώς δεν θα το επιτρέψουμε.

Και όπως έχω ξαναγράψει, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα πληροφόρησης της viotia, δεν διστάζουμε και δεν θα διστάσουμε να προβούμε και σε αποκάλυψη των συμφερόντων που επιχειρούν να επιβληθούν και στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και στην πόλη.
Αυτά. Και ισχύουν για όλους όχι μόνο για τους εμφανείς εγκαθέτους.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λογικό και δίκαιο, Δημοσιογράφε, ένας πιστωτής να διεκδικεί τα χρεωστούμενα. Αν όμως αυτά τα χρεωστούμενα πληρωθούν με χρήματα όλων των φορολογουμένων (αυτό σημαίνει ανάληψη των χρεών από το Δήμο), να δούμε ποιος θα πάει να εξηγήσει στον δημότη της Καβάλας λ.χ. γιατί θα πρέπει να πληρώσει και εκείνος τα μικροπολιτικά παιγνίδια των δημοτικών αρχόντων της Λιβαδειάς.

Το αντεπιχείρημα ότι και οι δημότες της Λιβαδειάς ενδέχεται να πληρώσουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια κάποιων άλλων δημοτικών αρχόντων - γεγονός που αναντίρρητα συμβαίνει - δεν σημαίνει τίποτε άλλο πως αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ένα καθεστώς γενικευμένης αυθαιρεσίας, ανομίας και κοτζαμπασισμού.

Unknown είπε...

Οι εργαζόμενοι τι έχουν να πουν για όλα αυτά?

Unknown είπε...

Οι εργαζόμενοι τι έχουν να πουν για όλα αυτά?

Unknown είπε...

κάποιοι θα έπρεπε να είναι μέσα και όμως δεν είναι. κάποιοι που διασπάθησαν το δημόσιο χρήμα και διοίκησαν καταστροφικά είναι έξω και περιφέρονται γιατί ολιγωρεί το ίδιο το κράτος και η ίδια η τοπική αυτοδιοίκηση γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση χρωστάει χάρη στους προηγούμενους. Η εισαγγελέας στην δίκη ακούγοντας μια μάρτυρα μίλησε για ποινικές ευθύνες και ότι δεν της έχει καταγγελθεί τίποτα. Μήπως κάποιος να της έστελνε την διεύθυνση αυτού του blog να άνοιγαν τα μάτια της; Μήπως να της έδιναν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΠΟΥ ΕΊΧΑΝ ΨΗΦΊΣΕΙ ΆΠΑΝΤΕΣ για διερεύνηση ατασθαλιών στην ΔΕΠΑΛ; Και οι εργαζόμενοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Αλλά είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Ας αποδωθούν ευθύνες εκεί που πρέπει πρώτα και φτανουμε και στους εργαζόμενους..

βοιωτός είπε...

FRIEDRICH,
είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η viotia διαβάζεται πολύ στα δικαστήρια της Λιβαδειάς.

βοιωτός είπε...

Και κάτι άλλο, Φρίντριχ, επιδή φαίνεσαι σχετικός.

Το σωματείο εργαζομένων ΔΕΠΑΛ οφείλει με επίσημη ανακοίνωση να λάβει θέση.

Εμείς ως viotia κι αν τους στηρίξαμε αλλά είναι τώρα φανερό ότι τα μισόλογα και η αποφυγή ανάληψης των ευθυνών μας οδήγησαν στον γκρεμό. Ας περισώσουμε, λοιπόν, ό,τι μπορεί να περισωθεί.

Και κυρίως την αξιοπρέπεια του Δήμου Λεβαδέων.

μιχάλης είπε...

Πραγματικά διασκεδαστικ΄η κουβέντα. Ουτέ ένα σοβαρο μπλογκ δεν μπορούμε να έχουμε σαν νομός. Τζουρναλίστ μια χαρά τα λες. Η πρόθέση και ο νόμος. Το πολιτικό κόστος και η αδιαφορία του μουσάτου...του εγκληματία το σπίτι δεν το εκλέισαν ακόμα . Αλλά δεν έχει παραγραφεί ακόμα όπως αφελώς νομίζει

Ηθελά να ήξερά σε πόσους νομούς της ελλάδας γινόνται τέτοια αστεία μπλογκς σαν αυτό του βοιωτού για να συγκοφαντούν και να στρέφονται μόνο κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων..Σε πόσα σοβαρά μπλόγκ ένα πρόσωπο αλλάζει ψευδώνυμα σε πόσα σοβαρά μπλογκ η πολιτική ειναι συγκαλλυμένη μέσα από ανώνυμη συστηματική επίθεση για τα ίδια και τα ίδια


Αλλάγη ονόματος τώρα

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Μιχαήλ;

Έχυσες;

Υπάρχουν εκατομμύρια πάντως site για να την βρίσκεις. Τι θέλεις και χαλιέσαι με αυτό το blogίδιο; Άσε μας εμάς εδώ στο χαζοκουτσουμπολιό μας.
Αλλά να κάτι στο βάθος σε ενοχλεί. Και αυτό είναι η Αλήθεια.


Στην υγειά σου Δημαρχάρα Τσιφή.

μιχάλης είπε...

Ρογουιλ να υποθέσω οτι είσαι ο ανθρωπος των ειδικων αποστολων στην ομαδα Βοιωτού, ΜΕΤΟΙΚΟΥ κλπ. Ο ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΜΑΓΚΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΛΕΙΒΑΔΙΑ στην εξουσια.

Στο ξαναλεω ακομα περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματα μου από τον Βοιωτό ΟΧΙ από εσένα. Οσό παρεμβαίνεις απόδεικνύεις ότι είτε είστε το ίδιο πρόσωπο είτε ανήκειτε στην ιδία ομάδα ανθρώπων μου μοναδικός σας στόχος είναι το ΜΑΥΡΙΣΜΑ με ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ συγκεκριμένων προσώπων.

Μην ξαναπαρέμβεις γιατί εκτείθεσαι εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει

βοιωτός είπε...

Μιχάλη,
το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία.
Οπως διαπιστώνεις το παίχνιδι εδώ στη viotia είναι για μεγάλους παίκτες, με άποψη και γνώσεις.

μιχάλης είπε...

Βοιωτούλη όταν νευριάζεις γίνεσαι ακόμα πιό γραφικός από ότι συνήθως


Μιλάς για επίπεδο/πολιτικής αντιπαράθεσης και αποφεύγεις να απάντας ΠΑΝΤΑ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ σε όσα σε ρωτούν και το μόνο που ξέρεις είναι να λες ψέμματα και να σπέρνεις υποθέσεις ΔΗΛΗΤΗΡΪΟ για τα γνωστά πρόσωπά

Ας πάρουμε μία πάτατα σου που ΑΥΤΟΒΑΦΤΙΖΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Λέει το ΟΝΕΙΔΟΣ της μπλογκοσφαιρας της ΒΟΙΩΤΙΑΣ πολιτικός προπαγανδας του ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ με το ψευδώνυμο ΒΟΙΩΤΟΣ

@νομίζω ότι είναι σαφές πλέον πως η λύση των δημοτικών επιχειρήσεων απαντά σε λόγους ξένους προς το δημόσιο συμφέρον@

Σε ρώτω λοιπόν αγαπητέ Βοιωτέ ποιά είναι η λύση που προασπίζει το δημόσιο συμφέρον. Η σύνεχισή υπερχρέωσης του δημοτικού ταμείου με ανατροφοδότηση των δημοτικών επιχειρήσεων?

EXEIS ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΔΕΠΑΛ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ?

ΠΩς ερμηνευείς το γεγονός ότι οι ευθύνες για την ΔΕΠΑΛ μοιράζονται σχεδόν εξίσου στα ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ σε δημοσκοπήσεις σταθμών?

ΓΙΑΤΙ δεν έκανες ποτέ λόγο για τις τεράστιες αυθύνες του μουσάτου που τόσο απροκάλυπτα αποσθωποιείς?

Με βάση ποια κριτήρια νομίζεις και εκτός των άλλων βγήκε ο χειρότερος σχεδόν δήμαρχός μαζι με το ΡΟυσσάρη στην δημοσκόπηση που έκανες πρόσφατα.

Πως είναι δυνάτον κάθε πρωτοβουλία της τωριν΄ςη δημοτικής αρχής να διέπεται από ερασιτεχνισμόυς την στιγμή που παρέλαβε ένα χάος από τους προηγούμενους

Από ποιά κίνητρα εκπορεύεται η αήθης επίθεση σου εναντίον του Γκριτζάπη και της οικογενείας του?

Νομίζεις οτί δεν ξέρει να σταθμίσει ο λαός της Βοιωτίας τα κίνητρα της
μονοδιαστάτης κριτικής σου σε συγκεκριμένα άτομα?


Δεν έχεις δικαίωμα να ονομάζεις το μπλόγκ σου viotia.blogspot palaiologos blogspot.com togias.blogspot

To parapano onoma den prepei na tautizetai me emfaneis mikropolitikes skopimotites pou emfanos ipireteis kai einai apokleistikos skopos iparxis sou

Kai asfalos tha sinehiseis na eisai ipologos sta matia olon mas. Ta kouvadakia kai oi ekfraseis pseftomagias anikoun se mia alli sholi politikou provlimatismou tin opoia den aspazomai

βοιωτός είπε...

Αγαπητέ Μιχάλη,
με υποχρεώνεις να σπαταλώ τον χρόνο μου σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Θα σου υπενθυμίσω το προηγούμενο σχόλιό μου:στη viotia το παιχνίδι είναι για μεγάλους παίκτες, με άποψη και γνώσεις.


Λοιπόν άκου:
1. Οτι ο Τσιφής έκλεισε τα καταστήματα της ΔΕΠΑΛ δείχνει ότι δεν μπορεί να βάλει τους εργαζομένους να εργαστούν αποτελεσματικά. Αυτό δείχνει πολλά για την διοικητική επάρκεια του κ. Τσιφή.

2. Για τον κ. Γκριτζάπη θεωρώ ότι ποτέ δεν υπερέβην την θεμιτή πολιτική κριτική ούτε προς τον ίδιο ούτε πολύ περισσότερο προς την οικογένειά του.

μιχάλης είπε...

λέει ο Βοιωτός

@Οτι ο Τσιφής έκλεισε τα καταστήματα της ΔΕΠΑΛ δείχνει ότι δεν μπορεί να βάλει τους εργαζομένους να εργαστούν αποτελεσματικά. Αυτό δείχνει πολλά για την διοικητική επάρκεια του κ. Τσιφή@

Λοιπόν από τα 8 ερώτηματα απαντάς μεσοβέζικά σε ένα . Δικαίωμα σου όπως και δικαίωμα όλων μας να βγάλουμς τα συμπεράσματα μας και να επιβεβαιώσουμε τις υποψίες μας για το πολιτικό σου ποιόν. Οσό δεν απαντάς στις κατηγορίες/υποψίες μας που αυτονόητα συνάγονται από την ροή των ειδήσεων και κυρίως το ΥΦΟΣ της κριτικής σου καταλαβάινεις μόνος σου πόσο επιβαρύνεται η θέση σου.

Σου απαντώ λοιπόν Πως συνδέεται η δοιηκιτική επάρκεια του Τσιφής και του κάθε Τσιφή με τοπ προσωρινό κλείσμο των μαγαζιών ΔΕΠΑΛ

Σε ποιόν δημοτικό κώδικά και άλλο νόμο είναι γραμμένο να είναι ανοικτά δημοτικά καταστήματα με κάθε κόστος?

Σε ποιό κώδικά επάρκειας διοικητικ΄ξς όπως λεσ είναι γραμμένο η διευρύνση του δημοτικού χ΄ρεους με κάθε τίμημα?

Καταλαβάινεις νομίζω ότι είναι θέμα ερμηνείας και αξίολογησης η κάθε κίνηση γιατί το δημόσιο συμέρον έχει περισσότρεες από μια όψεις.

Δεν είναι μονοσήμαντο όπώς το προσεγγίζεις εσύ και η τριμελής παρέα σου.

Το ερώτημα είναι λοιπόν Είσαι τόσο πολιτικά άστοχος ή έχεις δόλο?
Αίωνιό ερώτημα της Κοινωνιολογίας και της νομικής επίστημης

Δεν έχεις δικαίωμα τέλος τηn αοριστολογία να την αυτοβαφτίζεις επίπεδο του οτιδήποτε,πολιτικό κ.α

Ειναι μεγάλη έπαρση εκτός και εαν δεν σε ενδιαφέρει τι εντύπωση δίνεις

βοιωτός είπε...

Ρε συ μιχάλη,
αφού δεν τό'χεις. Ασ'το σου λέω.
Τα καταστήματα -όλα τα καταστήματα της ΔΕΠΑΛ-με στιβαρή διοίκηση και χρηστή διαχείριση είναι μακράν κερδοφόρα. Κέρδος θα είχε ο Δήμος και όχι ζημία αν υπήρχε στοιχειώδης διοικητική επάρκεια.

Οποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να διαχειριστεί ορθά την περιουσία του δήμου δέκα μέρες κοσκινίζει.

Και εκθέτει και τους προπαγανδιστές του.

μιχάλης είπε...

Καταρχήν Βοιωτέ αυτό το στυλάκι δεν το χείς..άστο δεν γνωρίζεις , θα σε συμβούλευα φιλικά να μην το υιοθετείς σε μένα όπως κάνεις journalist. Δεν σε παίρνει

καταντάει βαρετό να απευθύνεσαι σε όλους με το ίδιο στυλάκι αυθεντίας

Και τι πάει δηλαδή δεν το έχεις. Είσαι κανένας χωμένος στο δημοτικό συμβούλιο και υπηρέτησες δημόσιες θέσεις χρόνια τώρα και διεκδικείς το δικαιώμα της αυθεντίας. Από που και που τις απόψεις σου τις αυτοβαφτιζεις σωστές

Αφου ρε μεγάλε όλες οι επιχειρήσεις της ΔΕΠΑΛ είναι αυτοδίκαια κερδοφόρες πώς συσωρευτήκε χρέος τόσων ετών. Γιατι διπλασιάστηκε το χρέος επί Σκαλτσά.. Εγίνε κατάρχηση, υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος ή απλά η συνέχεια λειτουργίας της ΔΕΠΑΛ με τους ίδιους οικονομικούς όρους καθίσταται αυτόματα οικονομικά επιβλαβής για τον Δήμο? Και εαν ισχύει το δεύτερο τι θα έπρεπε να πράξει μία υπεύθυνη δημότικο αρχή με γνώμονα αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον και όχι το πολιτικό κόστος?

Εκεί λοιπόν είναι θέμα στάθμισής αγαπητέ και όχι παπαρολογιών που λεει και Ο Σουφλίας

βοιωτός είπε...

Μιχάλη, δεν τό'χεις λέμε.

Η ΔΕΠΑΛ είχε πολλές δρσστηριότητες που ήταν ζημιογόνες.

Ομως μεταξύ αυτών δεν θα έπρεπε να είναι τα καταστήματα (και μάλιστα το ΞΕΝΙΑ ήταν κερδοφόρο μέχρι τελευταία στιγμή)αν υπήρχε διοίκηση.

Αν είναι έτσι όπως τα λες κανείς ιδιώτης δεν θα ενδιαφερθεί να τα λειτουργήσει. Καταλαβαίνεις ότι σκέπτεσαι λάθος, είσαι απληροφόρητος και δεν διαβάζεις προσεκτικά και τη viotia όπου περνάς ώρες.

μιχάλης είπε...

Βοιωτέ είσαι κακόπιστος συζητητής όπως πάντα σε θέματα που σχετίζονται με την τωρινή δημοτική αρχή Και αντί να το παραδεχτείς κρύβεσαι μέσα από ατάκες αμούστακων παιδιών .

Δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα για το μπλογκ σου που την αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι. Η απέχθειά σου για όλους αυτούς μόνο σε έναν ανθρωπό παραπέμπουν. Λύσεις δεν προτείνεις ενώ γνωρίζεις το πρόβλημα και ότι και να γίνει εισαι αρνητικός. Με το τελευταίο σκεπτικό σου καμία ΔΕΚΟ δεν θα γινόταν ποτέ εν μερει ιδιωτική κανένας επενδυτής δεν θα ανέπτυσσε υπερεθνική δραστηρίοτητα και ου το καθεξής. Η μήπως θέλεις να κάνουμε μαθήματα management kai μικροοκονομίας για να καταλάβεις πώς μετατρέπεται μια επιχείρηση σε κερδοφόρα από ελλειματική και το αντίστροφο. Και πόσοι θα αγοράσουν κάτι γεμάτο στα χρέη. Και πως θα το εξυγιάνουν. Με το δικό σου σκεπτικό κανείς δεν θα αγόραζε ποτέ κανείς τίποτα.

Είναι αστεία πράγματα να λέγονται αυτά από ε΄ναν άνθρωπο που θέλει να ασκει πολιτική μέσα από μπλογκόσφαιρα. Ο παλαιολογός και Ο Ρουσσάρης δημιούργησαν και γιγαντώσαν ένα προβλημά που παρέλαβε ο Τσιφής και αρνείται να κρυφτεί. Ουτέ το πολιτικό θάρρος να αντιμετωπίσει μια κατάσταση δεν του αναγνωρίζεις. Και ασφαλώς όλοι θα κάνουν λάθη. Εσύ όμως προσπαθείς να εξιλεωθείς για άλλα πράγματα.

βοιωτός είπε...

μιχάλη,
με 3 υπαλλήλους και ένα μάνατζερ η Νεροτριβή είναι κερδοφόρα από το πρώτο βράδυ. Μόλις βάλεις το κλειδί στην πόρτα.
Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες.
Το ίδιο και ο Νερόμυλος αλλά εκεί θα χρειατσέι μια εβδομάδα για να περάσει στην κερδοφορία λόγω της πληρωμής των τροφίμων.

μιχάλης είπε...

Εάν ήταν τόσο ευκόλο Βοιωτέ δεν θα είχαν σωσυρρευτεί χρέη ετών. Ενά βράδυ κτλ. Που βασίζεις την εγκυρότητα των στοιχείων που παραθέτεις. Οποια και να είναι η αιτία του κακού το κακό έγινε. ¨οταν γίνεται προβληματική μια επιχείρηση από δημόσιο,δημοτικό έλεγχο το οικονομικό βάρος γίνεται δυσβάσταχτο μετά. Πολλαπλασιάζονται τα χρέη .
Μην μπούμε στην λογική να εξηγήσουμε γιατί γίνεται αυτο. Μιλάς λες και τα χρέη δεν υπάρχουν. Δεν είναι δίκαιο αυτό . Να ερχόμαστε εκ των υστέρων και να λέμε οτί ένα παράρτημα μιας επιχείρησης είναι κερδόφορο θεωρητικά για το μέλλον ενώ είναι προβληματική συνολική η επιχείρηση που υπάγεται οργανικά, η ΔΕΠΑΛ δηλαδή. Δεν είναι επίχειρημά αυτό
Στο Σκαλτσά ήταν μια συμβολική κίνηση ηθικής συμπαράστασης σε εξοντωμένο ηθικά άνθρωπο.

Βλέπεις με την Ολυμπιακή τι γίνεται 3 χρόνια θέλει η κυβέρνηση να την πουλήσει και δεν μπορεί. Τους λόγους τους καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Ερχομαί και λέω όχι εγω δε θέλω π.χ. Λογικό και σωστό. Δεν μπορώ να πω όμως σαν επιχείρημα μην την πουλάς γιατί είναι κερδοφόρα. Μπορώ να πω μην την πουλάς γιατί θέλωπ.χ έαν αεροπλάνο χειμώνα καλοκαίρι για ενά απομακρυσμένο νησι όμως. Αυτό είναι δημ΄σιο συμφέρον και μπορώ να το επικαλεστώ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την ΔΕΠΑΛ και έαν έχεις να προσφέρεις λύση ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τότε μόνο προσφέρεις κάτι στον Διαλόγο και αποδεικνύεις ότι είσαι καλόπιστος.

Να λέμε θεωρητικά ότι ήταν κερδοφόρο και μ πορεί να είναι τώρα ή στο μέλλον το Ξενία ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ

Λυπάμαι πολύ είναι λαικισμός

βοιωτός είπε...

Μιχάλη,
δεν με παρακολουθείς.
Φυσικά, είμαι υπέρ των ιδιωτών στις επιχειρήσεις. Για την διαφανή διαδικασία υπενοικίασης όμως προβλέπω να δώσουμε μάχη γιατί η δημοτική αρχή δεν μας έχει συνηθίσει στο "φως".
Τέλος πάντων.

Ενα πράγμα η κακοδιοίκηση (μην πω και τίποτα χειρότερο) και η απουσία σχεδίου που είναι διαπιστωμένα γεγονότα.

Αλλο πράγμα τι πρέπει να γίνει.

μιχάλης είπε...

Βοιωτέ μια χαρά σε παρακολουθώ. Και οτάν παρεμβαινω και όταν λείπω. Σου αρέσει να παίζεις λίγο με όλα. Και κερδοφόρο το Ξενία,άρα μην το πουλάτε και γενικά είμαι υπέρ ιδιωτών κτλ.Οσο για την απουσία σχεδίου που λες ας την αφήναμε τη ΔΕΠΑΛ ετσί να το λύσει επόμενος δήμαρχος. Καμία φορά από αυτούς που έχουν άγνοια κινδύνου έρχονται οι λύσεις. Οχι πάντα
Τώρα έκανες ντριπλά με το θέμα της υπενοικίασης..
Αλλό θέμα αυτό και όταν έρθει η ώρα του..

βοιωτός είπε...

Είμαι υπέρ του ιδιώτη-επιχειρηματία και στο ΞΕΝΙΑ.
Απλώς, εσύ δεν καταλαβαίνεις.

μιχάλης είπε...

Mάλιστα αυτό είναι είδηση . Τότε προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός? Γιατί να το πάρει το φιλέτο ο ιδιώτης αφού είναι τόσο κερδοφόρο?

βοιωτός είπε...

Είδες που σου έλεγα από την αρχή ότι δεν τό'χεις;

μιχάλης είπε...

Nai nai καλά . Είναι τόσες οι αντιφάσεις σου Βοιωτέ και τόσες φορές η άρνηση σου να πάρεις θέση που εκ των υστέρων μπορείς να λες ότι θες . Ασε ρε βοιωτέ παιχνιδάκια δημοτικού παίζεις. Αντε σκέψου κανένα καλύτερο επιχείρημα την επόμενη φορά που θα με αντιμετωπίσεις γιατί στο Δίστομο σφάζουν αρνιά ακόμα.. Σκέψου να μην έπινες και καφέ με άτομα στο Δημαρχείο πόσα θα ήξερες δηλαδή..Υπάρχουν όμως έγκριτοι νομικόι ξέρω ξέρω. Πλάκα που έχεις

βοιωτός είπε...

... κι αντί να καθίσεις να ακούσεις κάτι ωφέλιμο αναμασάς ανοησίες ανυπόληπτων ανθυπάτων.
Σταματώ εδώ.

μιχάλης είπε...

Δεν μου είναι ωφέλιμο αγαπητέ βοιωτέ να μάθω εάν είσαι υπέρ ή όχι των ιδιωτών στο Ξενία..Δεν αποφασίζεις εσύ. Στο βαθμό όμως της έντασης που έχει η κριτική σου εναντίον του δημάρχου προκαλέι εντύπωση να συμφωνεις θεωρητικά με μία από τις κατευθύνσεις που έδωσε αυτός στην επίλυση του θέματος..
Ασέ λοιπόν το δεν το χεις και δεν τα χουμε και κοίτα να αποσαφηνίζεις τις θέσεις σου για να μην πέφτεις σε αντιφάσεις..Μην ψάξω για αρχεία τώρα βαριέμαι

βοιωτός είπε...

Ψάξε...

μιχάλης είπε...

Δεν σταμάτησες εσύ?
Βαριέμαι..

Ανώνυμος είπε...

Πρός όλη αυτή η φιλολογία?
Τα πράγματα είναι απλά.

1. Ο "βοιωτός" αρνείται τον Νόμο που επιβάλλει την λύση των ζημιογόνων Δημοτικών επιχειρήσεων. Ο Νόμος είναι σαφής, με 2 ζημιογόνους ισολογισμούς κλείνει τό "κατάστημα". Η ΔΕΠΑΛ έχει ζημιογόνους από το 2001. Μάλιστα γιά τα 4 τελευταία χρόνια δεν έχει καν συντάξει Ισολογισμό.
2. Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών με απόφαση του Δ.Σ. έχει σταλεί στον Εισαγγελέα γία τις ποινικές ευθύνες διοικούντων και υπαλλήλων.
3. Είναι υποχρεωτική η πληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κλπ και μάλιστα μέχρι το τέλος του χρόνου.
4. Η ποινική ευθήνη του κ. Σκαλτσά είναι γιατί δεν πλήρωσε τους υπαλλήλους. Με τί θα τους πλήρωνε αφού δεν υπήρχε φράγκο στό ταμείο?
Με δανεικά?? Ποιός θά τον δάνειζε.... Ο Δήμος!!!!
Αρα ότι και να γινόταν ο Δήμος θα πλήρωνε τα σπασμένα, και η ΔΕΠΑΛ να μην διαλύονταν.
5.Οι υπάλληλοι ταχτοποιήθηκαν και πολύ καλά μάλιστα.
6. Τα μαγαζιά πρέπει να νοικιασθούν για να πάρει ο Δήμος κανένα ενοίκιο, μπάς και μπορέσει να βουλώσει λίγο την τρύπα που άνοιξε στόν προϋπολογισμό του η ΔΕΠΑΛ.
7. Ο "βοιωτός" είδε επί τέλους αυτό που απά χρόνια έχουν δεί όλοι οι Λειβαδίτες..... ο Δήμος δεν κάνει γιά καφετζής, εστιάτορας και μπάρμαν, και το πληρώνει ακριβά.
(Καλό θα είναι να το καταλάβουν όλοι).
8. Εναν τίμιο πλειοδοτικό διαγωνισμό να δούμε και σε ένα χρόνο θα έχουν ξεχάσει όλοι ότι υπήρξε ΔΕΠΑΛ (εκτός από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου).

Σας χαιρετώ......

βοιωτός είπε...

Είχες αργήσει τζουρ. Μόνος ο Μιχάλης δεν τα καταφέρνει.
Λοιπόν από όσα λες τίποτε δεν είναι αλήθεια.
Ημουν και είμαι πάντα υπέρ της νομιμότητας.
Ημουν και είμαι πάντα υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Αλλοι είδαν τώρα φως και μπήκαν. Κι ας μην το κάνουμε θέμα γιατί θα πάμε πολύ μακριά.
Επειδή είστε καλά παιδιά θα γράψω ειδικό άρθρο για το τι έκανε ο Τσιφής στις δημοτικές επιχειρήσεις και νομίζω ότι θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί...

Οσο για τους υπαινιγμούς που διατρέχουν τις απαντήσεις σας δεν είχα ως τώρα δώσει σημασία επειδή θεωρούσα ότι είναι (που είναι δηλαδή) ανοησίες.
Λέω λοιπόν ότι δεν έχω συνηθίσει να ετεροπροσδιορίζομαι ούτε να παίρνω γραμμή. Και επαναλαμβάνω άλλοι ήταν συνηθισμενοι σε αυτά και τώρα που ανακάλυψαν την ελεύθερη αγορά κάνουν σαν τη χήρα (πάνω) στον νιπτήρα.

Τέλος, για τον έντιμο διαγωνισμό θα δώσουμε τη μάχη. Προβλέπω ότι θα είναι η πιο σκληρή από όλες. Αλλά εμείς αταλάντευτοι υπέρ του δημοσίου συμφεροντος.

Και κάτι ακόμη: σε όλες (σχεδόν) τις μέχρι στιγμής ατασθαλίες υπάρχει η καραμέλα οι κακοί προηγούμενοι(βασικά μόνο για τον Παλαιολόγο, νομίζω ότι από την δημοτική πλειοψηφία δεν τολμούν να προφέρουν το όνομα Ρούσσαρης).

Ε, λοιπόν αυτή η καραμέλα έλιωσε.
Η ενοικίαση των καταστημάτων είναι εντελώς καινούργια διαδικασία και δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ούτε ψεγάδι, ούτε η παραμικρή παρατυπία. Αλλιώς θα καταλογιστεί δόλος στη δημοτική αρχή...
Αυτά..

Giannis είπε...

Επειδή βλέπω ότι αναλωνεστε με το θεμα ΔΕΠΑΛ ΔΕΤΕΛ θα σας πληροφορησω ότι την επόμενη εβδομαδα θα ερθει το θεμα στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ και θα ασκηθούν πιέσεις να περασει αναλογη απόφαση οπως η 3649/2008 στο θερινό τμημα της Βουλής για ανάληψη των δεδουλευμένων από τον δημο.

βοιωτός είπε...

γιάννη,
καλώς ήρθες.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, σύμφωνα με το νόμο η ΔΕΠΑΛ ώφειλε να κλείσει. Αλλά πώς να κλείσει μια επί σειρά ετών ζημιογόνος εταιρεία; Έτσι απλά με λύση της εταιρείας; Αυτό δεν γίνεται γιατί υπάρχει το ζήτημα των πιστωτών. Ο μόνος νόμιμος τρόπος που υπάρχει για να λυθεί μια ζημιογόνος εταιρεία λέγεται πτώχευση. Και το ερώτημα που ανακύπτει δεν είναι βεβαίως γιατί ο Δήμος αποφάσισε τη λύση της ΔΕΠΑΛ αλλά γιατί δεν κήρυξε πτώχευση. Αλλά η απάντηση είναι προφανής, λέγεται πολιτικό κόστος. Ε, τι να κάνουμε, ο Δήμαρχος δεν μπορεί να έχει και την πίττα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Εκτός να μας βάλει όλους του έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουμε τις αμαρτίες άλλων - που αυτό επιδιώκει.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη. Αν δεν απατώμαι τα καταστήματα της Κρύας ανήκουν στην ΕΤΑ και όχι στο Δήμο. Πώς θα εκμισθώσει ο Δήμος καταστήματα που δεν του ανήκουν;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Μέτοικε" αδάβαστο σε βρίσκω πάλι.
1. Δεν νοείται πτώχευση Δημοτικής επιχείρησης γιατί είναι Ειδικού Δικαίου. Ρώτα και κανένα νομικό(την φίλη του "βοιωτού που ξέρει πολύ καλά τα δημοτικά).
2. Τα ΕΤΑ συμφώνησαν να επιτρέψουν την υπεκμίσθωση των καταστημάτων. Γιά τον Νερόμυλο και Νεροτριβή δεν επάρχει κανένα πρόβλημα έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο μέχρι το 2018 το Ξενία καθυστερεί την όλη ιστορία, γιατί έληξε η παραχώρηση του και ετοιμάζεται καινούργια μέχρι το 2028.

"Βοιωτέ" σου συστήνω να διαβάζεις πάλι όλα όσα έχεις γράψει γιά το θέμα της ΔΕΠΑΛ από πέρυσι, θά μείνεις έκπληκτος πόσο έχεις αλλάξει θέσεις.
Στό μόνο που εχεις μείνει σταθερός είναι οι ευθύνες του κ. Ρούσαρη, όπου και έχεις δίκιο.

Δεν είναι κακό αυτό, Δείχνει ότι ωριμάζεις.......

Γράψε το άρθρο και έδω είμαστε για να το κουβεντιάσουμε.

βοιωτός είπε...

τζουρ,
το αστειάκι για φίλες μου νομικούς πάγωσε. Σου είπα ότι κάνεις λάθος. Παρότι γράφω κατευθείαν και συνήθως χωρίς διόρθωση είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά τα πρόσωπα (σε αντίθεση με εσένα).
Λοιπόν στο οικείο άρθρο θα δεις ότι:
1. Δεν αναφέρω ότι συμμετείχα στη συζήτηση.
2. Δεν αναφέρω ότι η κυρία είναι νομικός.
3. Δεν αναφέρω ότι είναι φίλη μου ή γνωστή μου.
Αν είχες λίγο συνδυαστικό πνεύμα θα την έβρισκες. Ομως εσύ παραμένεις στις συνωμοσιολογικές εξηγήσεις πιθανώς λόγω πολιτικών καταβολών.

Κατά τα άλλα. Λυπάμαι που αναγκάστηκες να ψάξεις όλα τα αρχεία για να διαπιστώσεις ότι δεν έχω μεταβάλει ούτε κατά κεραία τις απόψεις μου για τη ΔΕΠΑΛ. Δεν θα ήταν δυνατόν άλλωστε να αποστώτων βασικών αρχών που διέπουν την κοσμοθεωρία μου για μια χρεωκοπημένη και αμαρτωλή δημοτική εταιρεία.

Επαναλαμβάνω ότι άλλοι μετέβαλαν τις θέσεις τους συν τω χρόνω και δεν σε συμφέρει να το ψάξουμε.

Γιατί παρελθόν δεν είναι μόνο πέρυσι και πρόπερσι. είαν και πριν από 10 χρόνια πχ. Ή πριν από 20 χρόνια.

βοιωτός είπε...

Και κάτι άλλο:όταν εμφανίζεσαι εσύ τζουρ, εξαφανίζεται ο μιχάλης,ό έτερος θαυμαστής της πολιτικής μεγαλοφυίας του Τσιφή.
Γιατί έτσι;Θα μπορούσατε να είστε δίδυμο:ένας για τα τεχνικά και ο άλλος για να θολώνει τα νερά.

apollo είπε...

@journalist
Εφόσον τελικά ο Δήμος προσπαθεί να αναλάβει τις οφειλές της ΔΕΠΑΛ (μέχρι κάποιο σημείο το έχει κάνει) γιατί δεν προχώρησε στην σύσταση κοινωφελούς επιχείρησης (Ν.3463/254) για την στέγαση των προγραμμάτων κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης; Σύμφωνα με το Ν.3463/259 θα μπορούσε ο Δήμος να χρηματοδοτεί από τον προϋπολογισμό του κοινωφελείς επιχειρήσεις που έτσι κι αλλιώς σύρεται να κάνει. Εκτός και αν δεν υπάρχει πρόβλεψη στο μέλλον για ανάλογα προγράμματα.

Τα καταστήματα δεν υποστηρίζονται από τα άρθρα που ανέφερα καθώς έχουν εμπορικό σκοπό. Ας έμεναν στο ίδιο νομικό καθεστώς. Επιμένω ότι ήταν κερδοφόρα. Ένα χρόνο τώρα θα είχαν βγάλει αρκετά χρήματα και θα έδιναν ευχέρεια κινήσεων και διαπραγματεύσεων. Ακόμα και να υπάρχουν νομικά εμπόδια σαφώς θα ήταν ομαλότερα από τα «νέα μονοπάτια».

Και ένα τελευταίο είναι εξοργιστική η συστράτευση του δημοτικού συμβουλίου με μόνη αφορμή τη διάσωση Σκαλτσά. Τελευταία στιγμή σκέφτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο τις ευθύνες- ενδεχομένως δεν του αναλογούν- αλλά απορρέουν από το νόμο;

μιχάλης είπε...

Βρε Βοιωτέ πόσο αναξιόπιστο άτομο είσαι. Δεν είπαμε ότι τελείωσαμε. Τι ξαναπετάγασε σαν μην πω τι. Εσύ δεν ήσουν που δεν είχες χρόνο στην αρχή και εβγάλες στο τέλος και ανακοινωθέντα..



Επίσης δεν είμαι θαυμαστής κανενός Τσιφή ούτε του πολυτελούς τρόπου ζωής που διάγει..

Την κοροιδία σου δεν αντέχω και για το πόσο χαζούς μας περνάς δεν χωνευώ όταν εμφανώς στηρίζεις και κάνεις την βρώμικη δουλειά για τον Παλαιολόγο/Τον κατά γενική ομολογία χειρότερο δήμαρχο της Λειβαδιάς και τον Τόγια δευτερευόντως

Πάρτο χαμπάρι έπαιξες και έχασες χθες

Η στάση σου αλλάζει και προσαρμόζεται όταν στριμώχνεσαι

Εμφανίστηκε και ο Μετοικός και μας λεει μετά από τόσους μήνες ότι ήταν αναπόφευκτο το κλείσιμο της ΔΕΠΑΛ.
Το αυτονόητο δηλαδή

Εσεις δεν φωνάζεται μήνες πριν για ανευθυνότητα του Τσιφή επείδη έκλεισαν τα μαγαζιά της ΔΕΠΑΛ
Εσύ δεν υπόγραφες με λεζάντες το Ξενία πρέπει να ξανανοίξει

Εσύ δεν κοροίδευες , ειρωνεύτηκες συνεχώς τον Τσιφή στις γιορτινές μέρες για την εικόνα της πόλης από το κλείσιμο των μαγαζιών
Εσύ δεν δημοσιοποίησες ψηφίσματα και υπέγραψες για το άνοιγμα της ΔΕΠΑΛ..

Τώρα λοιπόν έρχεσται σιγά σιγά με τον φίλο σου τον Μέτοικο και μας παρουσιάζεται έαν ρεαλισμό ότι αναπόφευκτο το κλεισίμο της ΔΕΠΑΛ, εγκρίνετε της παραχώρηση της σε ιδιώτες και άλλα τελείως αντιφατικά για την προηγούμενη στάσης σας. Τι σας μένει πλέον σαν σημείο κριτικής. Γενικολογίες για προστασία δημοσίου συμφεροντος που ούτε καν το προσδιορίζετε, αοριστολογίες για ερασιτεχνισμούς του Τσιφή, λεκτικά σχήματα για δοικητική ανεπάρκεια και υποθέσεις για χρηστή διοίκηση που 15 χρόνια τώρα η ιστορία απέδειξε οτί ουδέποτε υπήρξε στην ΔΕΠΑΛ κ.α .ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ αλλά παραμένει μία δογματική ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Στην αρχή λυσσάξατε για το κλεισιμο της ΔΕΠΑΛ τώρα είναι αυτονόητό πλέον. Πάντα κάτι θα ψάχνετε

Ειστέ απαράδεκτοι και υπόλογοι σστην κοινότητα του διαδικτύου για την αντιφατική σας στάση και τον λαικισμό σας. Αυτή η στάση παραπέμπει σε άτομα που έχουν έννομο συμφέρον για την ανατροπή της τωρινής δημοτικής αρχής γεγονός που αλλοιώνει τον οποιόδηποτε ανεξάρτητο χαρακτήρα του μπλόγκ σου που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι.

Είναι δικαίωμα σου να αναπαράγεις τις θέσεις Παλαιλόγου, να γλείφεις τον Ανέστη κατά καιρούς αλλά έχουμε και εμείς δικάιωμα όταν εκφάζεσαι δημόσια για αυτά να αποκαλύπτουμε τον εμφανές πλέον σε πολλούς ρόλο σου.


Μην μπαίνεις σου ξαναλέω άλλο σε ανταγωνισμό μαζί μου και κοίτα τα στοιχεία που λες οτί έχεις να συμβαδίζουν με τις θέσεις σου και να μην αλλάζεις άλλο σαν χαμελαίοντας

Εάν κάποτε θέλεις να κάνεις ενά αντικειμενικό μπλογκίδιον πάντως θα έχεις επιτυχία πιστεύω..

διόσκουρος είπε...

Μιχάλη

νομίζω ότι αρκετοί καταλάβαμε αυτό που κατάλαβες εσύ.
Ο βοιωτός σήκωσε τα χέρια ψιλά μαζί σου. Απλά στο λέω για να μην νομίζεις ότι είσαι μόνος σου. Θύμισες παλιές καλές εποχές αυτού εδώ του μπλογκ

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφε, δεν καυχήθηκα ότι γνωρίζω το νομικό καθεστώς των Δημοτικών Επιχειρήσεων, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν γίνεται να κηρυχθεί σε πτώχευση μια Δημοτική Επιχείρηση. Τι προβλέπει λοιπόν, ο νόμος για τη λύση μιας Δημοτικής Επιχείρησης όταν αυτή έχει συσσωρευμένες ζημιές; Πώς διασφαλίζονται οι πιστωτές; Ποιος και με ποια διαδικασία αναλαμβάνει τα χρέη; Καθόσον απ' ό,τι έχουμε όλοι καταλάβει ΔΕΝ μπορεί να να αναλάβει ο Δήμος, έτσι απλά. Για να μας πουν λοιπόν οι νομικοί φωστήρες, τι έδει γενέσθαι που δεν έγινε τελικά;

Μιχάλη, μάλλον έχεις πρόβλημα να κατανοείς αυτά που γράφω, θα προσπαθώ λοιπόν να γράφω πιο απλά.

βοιωτός είπε...

μιχάλη,
παραληρείς.
Γνωρίζω ότι έπεσες από τα σύννεφα όταν αντιλήφθηκες ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι πολίτες που λένε ευθαρσώς τη γνώμη τους, που δεν σου μοιάζουν. Φυσικά κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια και αυτό είναι λάθος.

Το ίδιο ισχύει και για τον τζουρ. Συνηθισμένος να αλλάζει απόψεις αναλόγως με την εξυπηρέτηση του μικροσυμφέροντός του δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν σταθεροί και σοβαροί δημοσιογράφοι, που λειτουργούν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος όπως επιτάσσει το λειτούργημά τους.

Λοιπόν, επαναλαμβάνω και σας προκαλώ:βρήτε δημοσίευμα όπου τάσσομαι κατά της υπεκμίσθωσης των καταστημάτων και εγώ θα παραδεχτώ ότι εσείς -οι πολιτικοί εγκέφαλοι_:))- με σύρατε στις σωστές σας στις θέσεις.

Επίσης μιχάλη δεν έχω υπογράψει κανένα ψήφισμα, δεν έχω αναρτήσει καμιά έκκληση παρά μόνο διεκδικώ το αυτονόητο:
Οταν ως δήμαρχος λαμβάνεις την πολιτική απόφαση να κλείσεις τα μαγαζιά υποχρεούσαι να έχεις σχέδιο, στρατηγική ώστε να ανοίξει πολύ γρήγορα.
Το ΞΕΝΙΑ δεν είναι πατρογονικό του Τσιφή.
Να κινήσει τις διαδικασίες, να κάνει αυτό που θέλει να κάνει.
Αλλά να το κάνει. Δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται προς το ΞΕΝΙΑ όπως στην κλινική του...

Ταύτα και μένω.
ΥΓ:Μην ξανακούσω αηδίες περί αλλαγής θέσης μου και υποτιθέμενα παιχνίδια που παίζω και άλλες κουταμάρες διότι δεν θα απαντήσω.

ΥΓ2:Με τον Μέτοικο έχουμε υβριστεί πολλες φορές (με την καλή έννοια) χωρίς όμως να φτάσουμε στην συνωμοσιολογία. Δεν γνωρίζω (ή δεν θυμάμαι;) ποια είναι η θέση του μέτοικου για το πέραμσα του ΞΕΝΙΑ σε ιδιώτες και θα ήθελα να την ακούσω.

Ανώνυμος είπε...

Προς "apollo"

1. Στην ουσία αυτό έγινε, το Ωδείο εγινε ΝΠΔΔ ο Βρεφονηπιακός εντάχθηκε στους βρεφονηπιακούς, τα δε τρέχοντα προγράμματα ("Βοήθεια στά σπιτι" κλπ) περήλθαν στον Δήμο που έπρεπε και να ήταν έξ αρχής.
Δέν ήταν επιτρεπτή η απόσχιση πρίν την λύση της εταιρείας γιατί η ΔΕΠΑΛ θα έμενε με τα χρέη και τίποτα δεν θα άλλαζε, απλώς θα δημιουργούσε και άλλες προβληματικές επιχειρήσεις (κάθε επιχείρηση χρειάζετε λογιστήριο, γραμματεία κλπ).
Τα καταστήματα δέ με χρέος 5.000.000€ δεν θα μπορούσαν ποτε να λειτουργήσουν, απλώς θα συσσώρευαν και άλλα χρέη.

2. Το εγραψα και παραπάνω ότι για κάτι τέτοιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πρώτο και ομόφωνο.

Προς "Μέτοικο"

Ο Νόμος προβλέπει ότι μετά την λύση της επιχείρησης ο Εκκαθαριστής πουλάει την περιουσία της και αποζημιώνει τους πιστωτές της.
Ελα όμως που οι Δημοτικές επιχειρήσεις δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία (στην ΔΕΠΑΛ ακόμα και τις ταμειακές μηχανές δεν είχαν πληρώσει).
Το υπουργείο κατάλαβε την γκάφα που έκανε, γιατί το ΙΚΑ και το ΦΠΑ που χρωστούν οι Δ.Ε., είναι τεράστιο ποσό, και έτσι έβγαλε την γνωστή εγκύκλιο που υποχρεωτικά τα πληρώνουν οι Δήμοι τα χρέη προς το Δημόσιο.
Το Δημ. Συμβ. έκανε διασταλτική ερμηνεία της εγκυκλίου και είπε ότι αφού οι Δήμοι πληρώνουν το Δημόσιο ας πληρώσουν και τους υπαλλήλους και εκεί βρίσκεται το κατά πόσο η Περιφέρεια ή η Επίτροπος Θα θεωρήσουν νόμιμη ή παράνομη την απόφαση. Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι παράνομη.
Πάντως το πρόβλημα με τις Δημοτικές επιχ. είναι πολύ μεγάλο, πχ το Μαρούσι χρωστά 240εκ του Ζωγράφου 140εκ του Πειραιά μόνο μια επιχειρηση από τις 14 110εκ η Αθήνα κανείς δεν ξέρει, και πιστεύεται ότι σύντομα θα λυθεί και νομοθετικά σε βάρος όμως των Δήμων όπως πάντα.

Δεν θα επανέλθω τα έχουμε πει όλα πλέον......

Unknown είπε...

Μιχάλη είσαι απλά ηλίθιος και φαφλατάς απολαμβάνεις να διαβάζεις δημοσιευμένες τις μαλακίες που σωρηδόν αραδιάζεις. Αν ο Τσιφής μπορούσε να διοικήσει επαρκώς θα είχε λύσει πολλά από τα προβλήματά του όπως περιγράφει ο διαβασμένος APPOLO στον οποίο απαντά το γραφείο τύπου του Δημάρχου - συγνώμη ο journalist ήθελα να πω. Και όσο για τους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΛ που βολεύτηκαν δεν μας δημοσιοποιείτε τα ΦΕΚ όπου δημοσιεύθηκαν οι αλλαγές στα Νομικά πρόσωπα , οι προσλήψεις τους και μια φωτοτυπία από μια μισθολογική τους κατάσταση στον Δήμο ή στα νέα Νομικά πρόσωπα; Α και κάτι ακόμα. Φυσικά ο Δήμος πληρώνει τα σπασμένα εφόσον στη επιχείρηση είναι ο μοναδικός μέτοχος. Οταν έκανε ο καθε πρόεδρος και δήμαρχος τη δουλειά του καλά ήταν;

διόσκουρος είπε...

Βοιωτέ

εμένα δεν θα με καλωσορίσεις

μόνο τους χαρακτήρες που φτίαχνεις καλωσοριζεις ή όσους σε γλείφουν>

Friedrich

Πόσα σου δίνει το Παλαιολογάκι για να βρίζεις έτσι

Γιατί εάν το κάνεις τσάμπα είσαι μάλλον
χαζούλις

Πάρτα χαμπάρι ότι ξυπνησμα εΒοιωτέ άλλο έαν δεν μιλάμε. Βλέπεις δεν κατακλέψαμε τα δημοτικά ταμεία όπως εσύ για να γράφουμε κάθε μέρα και άρα δουλεύουμε παράλληλα δεν είμαστε αργόσχολοι σαν εσάς

βοιωτός είπε...

Διόσκουρε,
καλώ ήρθες.
Εχω την αίσθηση ότι σε έχω καλωσορίσει πάντως. :-))

μιχάλης είπε...

Διόσκουρε θα σε παρακαλούσα να μην με εντάσεις στην ίδια κατηγορία με εσένα ή κάποιους άλλους οπότε μην χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό.

Στον προκλητικό Βοιωτό
και στον θρασύτατό φριεντριχ θα απαντήσω αργότερα

Προκαταβολικά μου κάνουν δυο πράγματά εντύπωση. Πως είναι δυνατόν σε ένα ελέυθερο φορουμ οπώς ένα μπλογκ να είναι μαζεμένοι 4,5 τύποι όχι παραπάνω που όλοι συγκλίνουν με πάθος και λύσσα εναντίον της τωρινής δημοτικής αρχής πάντα και άκριτα(στην ανάγκη γεννιούνται και αλεξιπτωτιστές τύπου Γιάννη αλλά μεχρι εκεί). Βλέπεις το exeisminima.gr της Θήβας και υπάρχει επίπεδο, γίνεται διάλογος δεν στοχοποιείται πάντα ένα μόνο πρόσωπο.

Δευτέρον πως ο Βοιωτός που ενδιαφέρεται για την κοσμιότητα αφήνει τον Ρογουιλ και τον Φριεντριχ να μιλάνε έτσι

Θα επανέλθω αργότερα

βοιωτός είπε...

μιχάλη,
αγόρι μου. Αν εδώ που δεν σ'αρέσει έχεις αφήσει σήμερα και χθες 50 μακροσκελή σχόλια, νομίζω ότι πρέπει να σε δει ψυχίατρος.

Οσο για τα κριτήρια σου: αν δεν μπορείς να διακρίνεις μεταξύ δημόσιας συζήτησης και δημοσίων σχέσεων προς άγρα πελατών, τι να πω; Είσαι άξιος της μοίρας σου.

μιχάλης είπε...

Ωραίος οικοδεσπότης είσαι Βοιωτέ

Και τους αφήνεις και μιλάνε έτσι..
Δεν ξέρω που αποσκοπείς βοιωτέ και δεν με ενδιαφέρει
Τα σχόλια εσύ τα προκαλείς με την ξεροκεφαλία σου και την προσπαθειά σου να κάνεις το άσπρο μαύρο ενώ έχεις εκτεθεί ήδη(εννόω και πολιτικά κοινωνικά και κυριολεκτικά)(προκαταβολικά για όσα ανυπόστατα έγραψες και πρίν(

Δυστυχώς όμως για σένα βλέπω ότι έρχονται δύσκολες μέρες...

Θα επανέλθω

Unknown είπε...

εχεις δίκιο αγαπητέ διόσκουρε το παλαιολογάκι δεν δίνει φράγκο. μήπως προσφέρετε εσείς το κατιτις σας να μπω στην ομάδα; ξέχωρα από αυτά απάντηση δεν πήρα. τουλάχιστον ψάχνει κανείς προς αυτή την κατεύθυνση για να ανακαλύψει κάτι; και με τον Τσιφή δεν τα βάζει κανεις προσωπικά άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις αντιπολιτευεται ο ίδιος τον εαυτό του με το να λέει και να ξελέει.

apollo είπε...

Προς journalist

Είναι εμφανές ότι διαφωνώ με τους χειρισμούς πολιτικούς και οικονομικούς.

Το σενάριο που περιέγραψα θα είχε δώσει την ευχέρεια περισσότερων κινήσεων. Οι πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις θα είχαν γίνει κοινωφελή επιχείρηση που έτσι και αλλιώς λειτουργούν(για την ακρίβεια δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν)χρηματοδοτούμενες από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Ας έμεναν τα καταστήματα στο ίδιο νομικό καθεστώς και ας αναλάμβαναν τα χρέη της ΔΕΠΑΛ. Το λειτουργικό κόστος δεν θα ήταν πολύ διαφορετικό γιατί ο Δήμος καλείται να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων κατά την διάρκεια της επίσχεσης ακόμα και όταν τα καταστήματα ήταν κλειστά.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν δημιουργήθηκε από τα καταστήματα αλλά από τις άλλες υπηρεσίες της ΔΕΠΑΛ. Τα καταστήματα ήταν κερδοφόρα. Με σωστή διαχείριση σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα τα καταστήματα θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις πρώτες απαιτήσεις προς τις οφειλές. Ακόμα και η επινοικίαση θα μπορούσε να είναι εργαλείο διαπραγμάτευσης με τους επίδοξους ενοικιαστές των καταστημάτων και συνεπώς η ρύθμιση μέρους των οφειλών πιο εύκολη.

Όλοι οι χειρισμοί που έχουν γίνει βασίζονται στην παραδοχή της αδυναμίας του δήμου να εξυγιάνει και να διαχειριστεί τα καταστήματα. Γεγονός που αφαιρεί πολιτικά από τον Τσιφή που υποσχέθηκε προεκλογικά νοικοκύρεμα.

Το κέρδος από το σενάριο που περιέγραψα εδώ και σε ποιο πάνω post:
- τα καταστήματα θα είχαν παραμείνει ανοικτά και θα κέρδιζαν οικονομικά μια σεζόν.
- τα καταστήματα δεν θα απαξιώνονταν από την αχρηστία
- οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές θα ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι εφόσον σταδιακά τα αιτήματά τους θα ικανοποιούνταν
- ο δήμος δεν θα φορτώνονταν τα χρέη από τους μισθούς κατά την διάρκεια της επίσχεσης
- ο Τσιφής θα κέρδιζε πολιτικά και θα είχε συσπειρώσει την παράταξη του (και περισσότερο κόσμο), δεν θα ήταν ευάλωτος σε σχόλια δίκαια και μη και δεν θα έδινε την εικόνα ότι σύρεται από τις καταστάσεις.
- θα είχε κερδιθεί χρόνος και δεν θα ήμασταν στο ίδιο σημείο με αυτό που ξεκινήσαμε πριν ένα χρόνο.
- Ο δήμος (κατά συνέπεια οι δημότες) δεν θα φορτώνονταν τα χρέη της ΔΕΠΑΛ

Μπορώ να γράψω πολλά ακόμα, αλλά ας σκεφτούν και αυτοί που συμβουλεύουν τον δήμαρχο γιατί τα καλύτερα δεν τα έγραψα.

Το μόνο που θα χρειαζόταν ήταν ένα γερό τράβηγμα αυτιών των διαχειριστών των καταστημάτων. Η αξία των καταστημάτων είναι ανεκτίμητη και οι δυνατότητες τους άπειρες.

Καταλαβαίνω ότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα για τα καταστήματα, ανάλογη και η πίεση προς τον Τσιφή που φαίνεται να υποκύπτει. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που είμαι κάθετα αντίθετος στην ενοικίαση των καταστημάτων. Ο δήμος δεν έχει αποδείξει ότι είναι ισχυρός απέναντι στις πιέσεις των οικονομικών παραγόντων. Φοβάμαι ότι με την ενοικίαση των καταστημάτων οι επιχειρηματίες θα βάλουν πόδι και χέρι και θα ορίζουν όλη την περιοχή της Κρύας. Θα πληρώνουμε τον καφέ 4-6 ευρώ, δεν ξέρω πόσο την στάθμευση και θα ζητάμε άδεια να κάνουμε οτιδήποτε στους πεζόδρομους. Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτή την ιστορία που μας ταλανίζει τόσο καιρό (για να ήμαστε στο ίδιο σημείο) θα είναι τελικά οι ενοικιαστές των καταστημάτων.

Τα λέω τώρα γιατί δεν μου αρέσει εκ των υστέρων να λέω «τα λεγα δε τα λεγα;»

Όσο για την διαφανή διαδικασία που ακούστηκε ότι θα ακολουθηθεί για την παραχώρηση των καταστημάτων, ήδη την έχει αμαυρώσει η συνέντευξη-γκάφα του Γκριτζάπη. Δήλωσε ότι ήδη συζητούν με επιχειρηματίες !!! Πριν τη (διαφανή) διαδικασία συζήτηση;

Ακούγεται ότι ήδη υπάρχουν συζητήσεις με 4 επιχειρηματίες. 3 από Βοιωτία και ένας από Αθήνα. Λέγεται ότι ο επικρατέστερος είναι ο Αθηναίος. Αληθεύει ότι ενδιαφέρεται αδερφός πρώην δημάρχου; Ελπίζω πως όχι γιατί θα είναι ανέκδοτο κωμικοτραγικό.

Προς κάποιους:
Δεν χρειάζεται να ενοχλείτε άσχετο κόσμο. Το e-mail μου είναι δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Kύριο "apollo"

Νομίζω ότι μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε.

Η λύση της ΔΕΠΑΛ είτε με αποσχίσεις είτε χωρίς αυτές είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από το Νόμο γιατί έχει πάνω από δύο ζημιογόνους ισολογισμούς. Αν νομίζεις ότι μπορούσε να καλύψει χρέη 5.000.000€ μέσα σε μία χρήση τι να σου πώ.

Ωραία τα όνειρα αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή...

Οσο γιά αυτό που γράφεις ότι τα καταστήματα ήταν κερδοφόρα, που το είδες, τα τελευταία 4 χρόνια τουλάχιστον "έμπαιναν μέσα"... (έχουν καταγραφεί ημερήσιες εισπράξεις 2€).
Οι υπάλληλοι των καταστημάτων πληρώνονταν από τα επιδοτούμενα προγράμματα, γιαυτό και στάλθηκε(?) ο φάκελλος ΔΕΠΑΛ στον Εισαγγελέα.

apollo είπε...

Συμφωνώ δεν καταλαβαινόμαστε. Συγκινήθηκα από το σύννομο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Μπερδεύεις το 265/8 του 3463 με το 262/1. Το πρώτο αναφέρει τη λύση εάν η επιχείρηση παραμείνει ανενεργή για δυο έτη. Το δεύτερο για λύση μετά από ζημιογόνους ισολογισμούς τριών ετών (που δεν έχουν δημοσιευτεί, ως όφειλαν). Αλήθεια αν αποδειχτεί ότι ζημιογόνα κατέστη από δόλο σε ποιο άρθρο του νόμου θα καταφύγει ο δήμος;

Η αλήθεια είναι ότι τα καταστήματα απαξιώνονται χειρουργικά επί σειρά ετών με σκοπό να περάσουν σε χέρια ιδιωτών. Η τελική πράξη γράφτηκε τώρα.

Η αλήθεια είναι ότι απέτυχε η δημοτική αρχή να χειριστεί επαρκώς την κατάσταση και το παραδέχεται με τους χειρισμούς της.

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ελέγξει τρία καταστήματα (τι να συμβαίνει άραγε με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του δήμου;)

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή εξ αιτίας λανθασμένων χειρισμών κατάφερε να αυξήσει το χρέος που παρέλαβε και να φορτώσει τα σπασμένα στους δημότες.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα τιμωρηθεί.

Μην ερμηνεύεις «διασταλτικά» τα λεγόμενα μου, είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις ότι το σενάριο που πρότεινα είναι βιώσιμο αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι άλλο θέμα ότι πιέζεσαι.

Δεν χρειάζεται να βγάλουν 5.000.000 τα καταστήματα σε ένα χρόνο (Ήδη έχει περάσει ένας) διάβασε καλύτερα τι έγραψα στα δυο παραπάνω post μου και σκέψου την ευχέρεια των κινήσεων. Θα δεις στο μέλλον τι θα κάνουν οι ιδιώτες με αυτά, αν καταφέρει ποτέ η δημοτική αρχή να τα ξεμπερδέψει.

Αν νομίζει η δημοτική αρχή ότι η διαδικασία που ακολουθεί δεν έχει νομικά εμπόδια είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το μπέρδεμα θα γίνει στο μέλλον πολυπλοκότερο.

Μιας και ενημερώνεσαι για τον Ν.3463. Σου συστήνω πέρα από τα κεφάλαια που έχουν να κάνουν με δάνεια, αγορές ακινήτων και δημοτικών επιχειρήσεων να ενημερωθείς και για το Τοπική Δημοκρατία (Άρθρα 214-218)
Θα συμμορφωθεί φέτος με το 217; Είναι μέχρι τέλος Ιουνίου μη ξεχνιόμαστε

Άρθρο 217, Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.
3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.
4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.
5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.
6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 94.

Αυτά, δεν μπορώ και δεν θέλω να σε πείσω. Σε δεύτερη σκέψη διατηρώ το δικαίωμα να πω «τα λεγα, δεν τα λεγα;»

Unknown είπε...

ο νόμος 3463/06 ισχύει για τις νέες επιχειρήσεις . οι υφιστάμενες διέπονται από τις διατάξεις του ΠΔ 410 και από τις μεταβατικές διατάξεις του 3463/06 , άρα δεν γίνεται λόγος για ισολογισμούς ακόμα εφόσον δεν υφίσταται νέα επιχείρηση. APOLLO αγόρι μου κανονικά θα έπρεπε να ήσουν εσύ σύμβουλος στην θέση του συμβούλου του Τσιφή. Δυστυχώς κατέχεις πολλά και αυτό δεν είναι πάντα προσόν

apollo είπε...

Σωστό Friedrich το 410 δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Βέβαια θα ακολουθηθεί η συνηθισμένη "διασταλτική ερμηνεία".

Μη λες τέτοια ούτε ψύλλος στον κόρφο μου. Ξέρεις τι πίεση τρώνε τώρα; Και που να δεις αργότερα με αυτά που σχεδιάζουν

energosdimotis είπε...

Διάβασα προσεκτικά όλες τις τοποθετήσεις και έχω μια απορία. Ο Μιχαλάκης έχει αναλάβει την υποστήριξη του Δημάρχου ή (το πιο πιθανό) επιθυμεί να απασχοληθεί στο Δήμο...? Το σαλιγκάρι όταν το ρώτησαν που έφτασε ψηλά είπε ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΡΠΟΝΤΑΣ...