Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Εντομο στον χυμό του βρήκε μαθητής στη Λιβαδειά


Αδιάψευστος μάρτυρας των καταγγελιών των μαθητών οι φωτογραφίες. Διακρίνεται καθαρά το έντομο μέσα στο τεχνητό κερασάκι.

Εντομο μέσα σε χυμό πορτοκάλι(!!!) βρήκε μαθητής σε κεντρική καφετέρια της Λιβαδειάς, όπως καταγγέλλει ο εκλεκτός συμ-blogger CriSss εδώ Μεγα διατροφικο σκανδαλο !!! (+photos) .
Ολοι γνωρίζουν ότι η παντελής και ύποπτη απουσία ελέγχων και η ατιμωρησία έχει αποθρασύνει ορισμένους κατ' ευφημισμόν επιχειρηματίες, οι οποίοι κερδοσκοπούν εις βάρος της υγείας μας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που έχουν τον γενικό τίτλο Τρόφιμα-Ποτά, και ως παραγωγή και ως εμπορία και ως διάθεση.
Πρώτα θύματα και αυτής της κρατικής ανεπάρκειας είναι αναμφίβολα τα παιδιά και οι έφηβοι. Από την άποψη αυτή δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε πότε οι υπηρεσίες του Περγαντά θα αποφασίσουν να κάνουν το καθήκον τους και να εφαρμόσουν τους νόμους.
Γι' αυτό η viotia παίρνει την πρωτοβουλία και ανακοινώνει ότι στο εξής θα γνωστοποιεί τα ονόματα των επιχειρήσεων εκείνων που παραβαίνουν τους κανόνες υγιεινής. Και εύχεται, πράγματι, να μην χρειαστεί να το πράξει...

ΥΓ: Ασφαλώς, δεκτές και οι δικές σας καταγγελίες στο boeotia@otenet.gr

5 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Ολες λέμε τις παρανομούσες επιχειρήσεις, με στοιχεία φυσικά.
Και παραγωγής και εμπορίας και καφετέριες/μπαρ/φαγάδικα.

apollo είπε...

Καλή η προειδοποίηση. Κάποιοι σερβίρουν "μπόμπες" σε πελάτες που δεν γνωρίζουν. Συνέβη σε φίλους μου επισκέπτες που έστειλα σε γνωστότατο κεντρικό μαγαζί. Συνέβη και σε μένα παλιότερα.

ckoutros είπε...

Το αρθρο εγω το εγραψα σε αστειο τονο.Αλλα το θεμα ειναι αρκετα σοβαρο ιδιετερα αν ειναι και επαναλαμβανομενο.

βοιωτός είπε...

Απάντηση σε ημέιλ. (Οταν το ημέιλ έιναι γενικότερου ενδιαφέροντος θα απαντώ από τα σχόλια ή θα το κάνω ποστ).
Ας δώσει στη δημοσιότητα ο Περγαντάς τους ελέγχους και τα πρόστιμα της Νομαρχίας στα σούπερ μάρκετ ή στα εργοστάσια τυποποίησης τροφίμων των Οινοφύτων το 2008, λόγου χάριν...
Δεν θα τα δώσει. Και θα ζητήσει και πάλι προσωπικό και άλλα τέτοια φαιδρά...

Το πρόβλημα της νοθείας στα τρόφιμα και τα ποτά με αφορμή την καταγγελία του Κρις θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι εκρηκτικό σε όλους τους τομείς. Το ζήτημα είναι η συστηματική αντιμετώπισή του. και αυτό θα κάνουμε από τούδε και στο εξής.

βοιωτός είπε...

Apollo,
δυστυχώς αυτή η κατάσταση με τις μπόμπες κρατάει χρόνια.
Κρις,
φυσικά και είναι σοβαρό, ειδικότερα στη δική σας ηλικία. Σε επιστρατεύω βέβαια στα στέκια της νεολαίας για την αποκάλυψη των αδίστακτων που σας (μας) δηλητηριάζουν. Κι αυτό γιατί αν έρθω εγώ στα στέκια σας θα μου σερβίρουν τίλιο και για τίλιο δεν έχει ακόμη ακουστεί νοθεία :-). Ακόμα...