Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Να δώσει απολογισμό το ΚΕΜΑΕ για το αυτοκινητοδρόμιο

"Με το υπ' αριθμ. 11562/8-5-1995 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Ορχομενού κ. Ευσταθίας Αθανασέκου-Βλάχου συστήθηκε ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο ΚΕ.Μ.Α.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΑΕ με μετόχους κ.λπ., κ.λπ", βλέπω στο αρχείο μου.

Συμπληρώνονται δηλαδή ακριβώς 13 χρόνια από την ίδρυση του ΚΕΜΑΕ, του Κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και Ερευνας, όπως έιναι το πλήρες όνομα της εταιρείας που συστάθηκε για να μεριμνήσει για την κατασκευή και την εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρομίου Ορχομενού. Σε όλα αυτά τα χρόνια μια περίεργη (όσο και ανεπίτρεπτη για εταιρεία όπου η πλειοψηφία ανήκει στο δημόσιο, δηλαδή σε όλους εμάς) μυστικότητα καλύπτει τις ενέργειες του ΚΕΜΑΕ και φυσικά το παραμικρό έργο δεν έχει να επιδείξει. Κυρίως δεν έχουμε υπ' όψιν μας κανέναν απολογισμό του έργου και των οικονομικών στοιχείων αυτής της εταιρείας, όπου ως μέτοχοι συμμετέχουν η Νομαρχία Βοιωτίας, ο Δήμος Ορχομενού και η ΕΛΠΑ.
Αυτό ΤΩΡΑ πρέπει να αλλάξει.

Διότι είναι σωστό αυτό που ζήτησαν ο Μπασιάκος και ο Γιαννάκης: πρέπει να δραστηριοποιηθεί το ΚΕΜΑΕ ώστε να εξαντλήσει τα περιθώρια εύρεσης επενδυτή για το αυτοκινητοδρόμιο Ορχομενού. Το ΚΕΜΑΕ έχει την ευθύνη.

Ομως πρέπει επίσης οι βουλευτές του νομού να "επιβάλουν" στο ΚΕΜΑΕ να δώσει απολογισμό στη βοιωτική κοινωνία. Τι έσοδα έχει, ποια έξοδα έχει κάνει από το 1995, ποιοι τα έχουν πληρώσει; Ολα αυτά δεν πρέπει να τα γνωρίζουν οι πολίτες; Τι έχει ως τώρα πράξει για την ανεύρεση επενδυτή; Πόσο έχουμε πληρώσει τις δημόσιες σχέσεις των κατά καιρούς αιρετών; Πόσο τις πληρώνουμε αυτή τη στιγμή; Και χιλιάδες άλλα ερωτήματα. Οι κκ. βουλευτές οφείλουν να πραξουν το καθήκον τους.
Και οι αυτοδιοικητικοί οφείλουν να λογοδοτήσουν.
Τι λέει ο Περγαντάς, ο Υπερήφανος; Τι λέει ο Νίκος ο Στάμος και ο Κώστας ο Γκιζίμης;

Θα επανέλθουμε ασφαλώς. Δείτε κι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: