Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Βοήθεια στους δρόμους ζητούν οι "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ημέρα απεργίας σήμερα και στη Βοιωτία για τους εργαζομένους στο "Βοήθεια στο Σπίτι", οι οποίοι ζητούν να συνεχιστεί το εξαιρετικά επιτυχημένο αυτό κοινωνικό πρόγραμμα καθώς και την καταβολή των δεδουλευμένων.
Στη Λιβαδειά και στη Θήβα οι εργαζόμενοι μοίρασαν από πρωί ενημερωτικά φυλλάδια ενώ για αύριο το Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο Σωματείων και Συλλόγων Βοήθεια στο Σπίτι έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί, στο οποίο θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι από τη Βοιωτία.
Για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στη Λιβαδειά έχουμε ξαναγράψει ότι τεράστιες είναι οι ευθύνες του ανεκδιήγητου δίδυμου Ρούσσαρη-Κουτρομάνου, που έχουν καταχρεώσει και σε αυτή την περίπτωση τον Δήμο Λεβαδέων. Δείτε εδώ
Σοκ και δέος - Το πόρισμα για τη ΔΕΠΑΛ, όπου γράφαμε:=
==================================
Το τέταρτο σημείο που θα επισημάνουμε είναι πολύ σοβαρό:Από το υπουργείο Απασχόλησης καταβλήθηκε στην ΔΕΠΑΛ η α’ δόση του τρίτου κύκλου επιχορήγησης για τη συνέχιση της λειτουργίας του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού» (ΚΔΑΠ) ύψους 30.531,57 ευρώ.Όπως επί λέξει αναφέρουν οι ορκωτοί λογιστές:"Το ποσό των 30.531,57 ευρώ δεν κατατέθηκε σε ξεχωριστό λογαριασμό, όπως ρητά ορίζει η σύμβαση επιχορήγησης, ούτε και σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης κατά παράβαση του άρθρου 6 της ανωτέρω σύμβασης αλλά το ποσό αναλώθηκε για πληρωμή άλλων υποχρεώσεών της, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια την επιβολή κυρώσεων από τον Φορέα Χρηματοδότησης."Το ίδιο ακριβώς και για ποσό 89.084,19 ευρώ που είχε λάβει η ΔΕΠΑΛ ως α’ δόση του έργου με τίτλο «Επιχορήγηση της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Και Ανάπτυξης Λιβαδειάς για τη συνέχιση της λειτουργίας Παιδικού Σταθμού στο Δήμο Λιβαδειάς» και επίσης για ποσό 46.800 ευρώ για τη δημιουργία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι».Δηλαδή συνολικά 167.000 ευρώ περίπου δεν κατατέθηκαν ούτε σε ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό όπως ρητά αναφέρεται στις αποφάσεις χρηματοδότησης ούτε σε άλλο λογαριασμό της ΔΕΠΑΛ. Πού πήγαν; Πρέπει να βρεθούν - από το Δημοτικό Συμβούλιο ασφαλώς.Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι επειδή και στα τρία προγράμματα (τα δύο πρώτα του υπουργείου Απασχόλησης και το άλλο της Περιφέρειας Στερεάς) η υλοποίηση δεν γίνεται σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει απένταξη της επιχείρησης από τα προγράμματα. Και όχι μόνο αυτό αλλά να κληθεί η ΔΕΠΑΛ να επιστρέψει όλα τα ποσά που έχει εισπράξει για το νέο κύκλο χρηματοδότησης. Πρόκειται για ασύλληπτου ύψους ζημία της επιχείρησης επί προεδρίας Κουτρομάνου.
======================================

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στους εργαζομένους συμπαραστάθηκε το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, μια βόλτα από το κιόσκι τους πέρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας ενώ από τον Δήμο Λεβαδέων τη συμπαραστασή της εξέφρασε η κ. Βούλα Τσιφή (σύζυγος του δημάρχου Λεβαδέων) άγνωστο με ποια ιδιότητα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, έχουμε για μια ακόμη περίπτωση νεοελληνικής αρπακόλλας και αρπαχτής. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αποσκοπούσε να βοηθήσει του Δήμους να βάλουν σε κίνηση αυτές τις δράσεις. Εννοείται ότι οι Δήμοι και το Κράτος θα έπρεπε να βρουν εκείνους του πόρους που θα χρειάζονταν για να συνεχιστεί η δράση. Ουσιαστικά δηλαδή η Ε.Ε. χρηματοδοτούσε τις "δαπάνες έναρξης". Βεβαίως, εδώ το είδαμε τυπικά σαν μια ακόμη περίπτωση να φαγωθούν τσάμπα λεφτά και για αύριο, έχει ο Θεός. Το αύριο βεβαίως είναι η ...βοήθεια στο δρόμο όπως εύστοχα επισημαίνεις Βοιωτέ. Το άλλο ανάλογο αντιπαράδειγμα είναι ο τραγέλαφος του ...ολοήμερου σχολείου.

βοιωτός είπε...

Εχεις δίκιο, μέτοικε.
Καμιά φορά σκέπτομαι ότι αν είχαμε αξιοποιήσει όλα τα χρήματα που τα διάφορα λαμόγια έχουν καταχραστεί ή σπαταλήσει η Ελλάδα θα ήταν παράδεισος.
Πάντως ποτέ δεν είναι αργά να τους αποκαλύψεις...

energosdimotis είπε...

Ειλικρινά αν ένα πρόγραμμα είχε κοινωνικό χαρακτήρα ήταν το βοήθεια στο σπίτι και δυστυχώς η κεντρική εξουσία προσπαθεί να το απαξιώσει. Γιατί δεν περιορίζει το κόστος των stage τα οποία εξυπηρετούν μόνο τα πολιτικά γραφεία και δεν καθιερώνει το Βοήθεια στο σπίτι ως παροχή του Υπουργείου Υγείας ?