Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Για το ΠΑΣΟΚ πήρα τα χρήματα, λέει ο Τσουκάτος

Έλαβε 1.000.000 μάρκα από τη Siemens αλλά κατευθείαν τα μετεβίβασε μέσω τρίτου προσώπου στο ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό του οποίου άλλωστε προέβη στην συναλλαγή αυτή, θα υποστηρίξει με γραπτή δήλωσή του ο πάλαι ποτέ στρατηγός του Κινήματος Θόδωρος Τσουκάτος.
Στην ίδια δήλωση ο κ. Τσουκάτος θα επισημαίνει με νόημα ότι οι θέσεις που κατά καιρούς κατείχε στο ΠΑΣΟΚ ήταν πολιτικές και πως δεν υπήρχε καμία οικονομική σχέση με το κόμμα, καρφώνοντας ή/και στέλνοντας μήνυμα προς "συντρόφους", πρώην και νυν.
Ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ έχει αναστείλει από το πρωί την κομματική ιδιότητα του Θ. Τσουκάτου αλλά και του Τάσου Μαντέλη, δηλώνοντας μέσω του εκπροσώπου Τύπου κ. Παπακωνσταντίνου ότι το ίδιο ισχύει για όλους όσοι το όνομα τους εμπλέκεται στο σκάνδαλο Siemens.
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε...


UPDATE 15:55 Η δήλωση Τσουκάτου
Ολόκληρη η δήλωση του Θόδωρου Τσουκάτου έχει ως εξής.
«Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές.Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία.
Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ. Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.
Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος.
Κατά συνέπεια για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

UPDATE 16:55
Διαψεύδει ο Σπυρίδων Αυγερινός (υπεύθυνος Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την επίμαχη περίοδο, το 2000 δηλαδή) τον Θ. Τσουκάτο για τα χρήματα της Siemens. Η δήλωσή του.
"Ο κ. Τσουκάτος είπε ότι ήρθαν λεφτά από τη Siemens. Με ρωτάτε εμένα εάν ξέρω για αυτά τα λεφτά; Όποιες συναλλαγές κάναμε, τις κάναμε με κουπόνια και με μετρητά. Τα κουπόνια είναι ανώνυμα. Αρνούμαι ότι ήρθαν λεφτά από τη Siemens, τουλάχιστον από όσο ξέρω".
Τον Τσουκάτο διαψεύδει και ο Σ. Σουμάκης, ταμίας του ΠΑΣΟΚ, το 2000.

4 σχόλια:

agios thomas είπε...

μου ακούγεται θρασύς ο Κος Τσουκάτος;

βοιωτός είπε...

Απαραίτητο προσόν για να γίνεις πολιτικός στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, Αγιε.
Δεν σε βλέπω δηλαδή :-)

energosdimotis είπε...

Άψογος ο Γ. Παπανδρέου. Επιτέλους να δούμε και κάποιους πολιτικούς που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα να πηγαίνουν φυλακή! Αυτό που που έκανε εντύπωση ήταν η δήλωση του κ. Σημίτη και το απίστευτο «Λυπάμαι». Μα καλά στρατηγό ποιος τον έχρησε στο ΠΑΣΟΚ? Ποιος τον ανέβασε με ασανσέρ στην ιεραρχία και τις κομματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ ? Ειλικρινά λυπάμαι γιατί υπήρξα υποστηρικτής του κ. Σημίτη και με τέτοιες δηλώσεις αρχίζω να αναθεωρώ.

apollo είπε...

Ο Παπανδρέου παίζει το παιχνίδι αρκετό καιρό. Ας θυμηθούμε και τις ξαφνικές υπαναχωρήσεις εσωκομματικών του αντιπάλων.

Ελπίζω να έρθουν και άλλα ονόματα. Ακόμα βέβαια δεν έχουμε ακουμπήσει καν το ψητό. Ολυμπιακοί Αγώνες, Πολιτιστική Ολυμπιάδα, C4I και άλλα παλιότερα. Αν ανοίξουν αυτά δεν θα ακουστούν μόνο ονόματα από το ΠΑΣΟΚ.