Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Εκλέγεται αύριο ο νέος μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Ο ηγούμενος της Μονής Οσίου Λουκά πατήρ Γεώργιος Μαντζουράνης (αριστερά, στη φωτό) θα εκλεγεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κατά την αυριανή έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας υπό την προεδρία του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου.

Ο πατήρ Γεώργιος Μαντζουράνης χαίρει γενικής εκτίμησης μεταξύ των μητροπολιτών για το έργο του, τις σπουδές του, το ήθος του και τον χαρακτήρα του.

Γεννήθηκε το 1952 στα Αγγίδια της Νάξου, είναι δηλαδή 56 ετών.
Οι γονείς του ήταν ο Ευάγγελος και η Αντωνίνα Μαντζουράνη. Ο πατέρας του πέθανε νέος, περίπου 40 ετών, και άφησε πίσω του 4 παιδιά, τον πατέρα Γεώργιο, τον Αντώνιο, τη Στέλλα και την Κυριακή. Ο πατήρ Γεώργιος τελείωσε το Γυμνάσιο στη Νάξο, στο μεγάλο Κυκλαδονήσι, το οποίο επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία. Φοίτησε στις εκκλησιαστικές σχολές Κορίνθου και Τήνου καθώς και στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικαίας Γεώργιο. Το έτος 1981 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1982 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον τότε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Από 20ετίας και πλέον στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, ήρεμος, ευπροσήγορος και ταπεινός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τις τελευταίες αυτές ημέρες δεν ομιλεί παρά ελάχιστα για τη Σύνοδο της Ιεραρχίας και δεν έχει αλλάξει το πρόγραμμά του. Τα τελευταία χρόνια ήταν ηγούμενος στη Μονή Οσίου Λουκά και έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο στον τομέα της συντήρησης χριστιανικών μνημείων.
Για τη Σύνοδο της Ιεραρχίας, που δεν προβλέπεται καθόλου εύκολη για τον Μακαριώτατο Ιερώνυμο, θα επανέλθουμε. Οπως ασφαλώς και για τον πατέρα Γεώργιο.
Εξελέγη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, ο π. Γεώργιος Μαντζουράνης. Δείτε εδώ.
Ο π. Γεώργιος Μαντζουράνης μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: