Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Ο Δήμος Λεβαδέων τις μέρες του καύσωνα

Μετ' επιτάσεως διαδίδεται ότι ο Δήμος Λεβαδέων μεθοδεύει την ανάκληση του διορισμού 5 εκ των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΛ για άγνωστους ή για αφανείς λόγους. Εάν δεν πρόκειται για απόπειρα εκφοβισμού -που είναι και της μοδός στην πόλη μας- είναι μια ακόμη άστοχη και σπασμωδική ενέργεια της δημοτικής αρχής. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά...

Επίσης, φαίνεται ότι το ζήτημα της υπεκμίσθωσης του ΞΕΝΙΑ σε ιδιώτη επενδυτή δεν προχωρά.
Η viotia δεν μπορεί να σκεφτεί έναν σοβαρό λόγο για τον οποίο η συμφωνία του Δήμου Λεβαδέων με την ΕΤΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Και φυσικά δεν πιστεύει στις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά.
Παρ' όλα αυτά η viotia θα εξετάσει το ζήτημα και θα επανέλθει σύντομα.

10 σχόλια:

energosdimotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
energosdimotis είπε...

Βοιωτέ πόσους εργαζόμενους μπορεί να δεχθεί πλέον ο Δήμος ? Και αν πρόκειται για πτυχιούχους να πω ότι κάτι μπορούν και αυτοί να προσφέρουν. Αλλά πόσους σερβιτόρους και τι να τους κάνει? Για σκέψου πόσοι πτυχιούχοι και με μεταπτυχιακά είναι άνεργοι και πως θα αισθάνονται όταν θα βλέπουν καποιους,οι οποίοι με μοναδικό προσόν την κομματική τους ταυτότητα έχουν βολευτεί σε δημοτικές επιχειρήσεις και να θέλουν τωρα να μονιμοποιηθούν και ως δημόσιοι υπάλληλοι. Και το καλύτερο ότι θα πρέπει να τους πληρώνουμε όλοι εμείς από τα ανταποδοτικά τελη. Το θέατρο του παραλόγου…

Unknown είπε...

από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω και πίστεψέ με ενεργέ δημότη γνωρίζω , οι πρώτοι που προσλήφθηκαν είναι όλοι με γνώσεις ως απολυτήριο λυκείου οι καλύτεροι και οι περισσότεροι με ειδικότητες μπάρμαν και καθαρίστριας και με μικρές προϋπηρεσίες. πτυχιούχοι κλπ υπάλληλοι γραφείου (κάποιοι με προϋπηρεσία μέχρι και 15 χρόνια) είναι ακόμα στα αζήτητα ενώ κάποιοι είναι και στην απόφαση που μεθοδευουν να ανακαλέσουν οι αρχές του τόπου 2 ολόκληρους μήνες μετά την λήψη της. Αλήθεια έχει καταλάβει κανείς ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΠΑΛ όσο κι αν φταίνε είναι απλώς υπάλληλοι , απλήρωτοι , ουσιαστικά άνεργοι και πιθανώς έχουν οικογένειες , χρέη και μια ζωή να βγάλουν πέρα και κάποιος έχει την υποχρέωση αν μη τι άλλο να ξεκαθαρίσει το τοπίο και όχι να τους περνάει από σκωτσέζικα ντούς , μια τους προσλαμβάνει μια τους απολύει.

apollo είπε...

@energosdimotis
Δηλαδή με την λογική σου καταργείται η νομοθεσία. Δεν αναγνωρίζεις καμία υποχρέωση προς τους εργαζόμενους. Μάλλον το έγραψες πριν σκεφτείς.

Ο Δήμαρχος δεν καλός ούτε στα έργα ούτε και στα λόγια. Τι θέλει τις δηλώσεις;

Τον Μάρτιο ο Δήμαρχος σε επιστολή του: ”Δεσμευτήκαμε και υλοποιήσαμε, ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα απoλέσει την εργασία του και το υλοποιήσαμε.” Δεν υπάρχουν "προσυμφωνημένα με εργολάβους" για το Δημαρχείο Λιβαδειάς, λέει ο Τσιφής

Φαντάζομαι ότι η δημοτική αρχή θα αναφέρει και τα κριτήρια ανάκλησης της πρόσληψης μερίδας εργαζομένων. Ας φροντίσει να το έχει έτοιμο γιατί σίγουρα θα ρωτηθεί. Θα επανέλθω σίγουρα.

energosdimotis είπε...

Friedrich για την αβεβαιότητα του αν τους κρατάει ή όχι, έχεις δίκαιο, θα πρέπει να τους ξεκαθαριστεί. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στην πόλη μας έκλεισε μια μεγάλη εταιρεία καθώς και ότι μια ακόμη έχει ανακοινώσει στο προσωπικό της ότι θα κλείσει άμεσα. Και εκεί εργαζόντουσαν συμπολίτες μας οι οποίοι έχοντας υποχρεώσεις βρέθηκαν στην ανεργία. Αυτοί είναι παιδιά κατώτερου Θεού ή επειδή δεν είχαν μπάρμπα στη Κορώνη απλά ατύχησαν? Γι’ αυτό λοιπόν εγώ έχω ξεκάθαρη άποψη και θα ήθελα να απολυθούν όσοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για να καλύψουν τις απαιτήσεις των θέσεων. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αναζητήσουν το δικαίωμα στην εργασία τους στον Ιδιωτικό τομέα για να καταλάβουν και τι σημαίνει «εργάζομαι»…

energosdimotis είπε...

Αυτονόητο apollo ότι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων θα πρέπει να τους καταβληθούν. Μιας και επικαλείσαι και την νομοθεσία για κοίταξε το άρθρο που προβλέπει σε περίπτωση απολύσεων την υποχρέωση του Δήμου για την άμεση πληρωμή της αποζημίωσης...Η αυτό δεν βολεύει τους ημετέρους…?

apollo είπε...

Αυτονόητο; Ο Δήμος σύρεται στα δικαστήρια για την καταβολή των δεδουλευμένων! Αυτό όμως που σκανδαλίζει είναι ότι τελικά μόνο κάποιοι εργαζόμενοι θα τιμωρηθούν για το κατάντημα. Ο νόμος αναφέρει την ευθύνη του ΔΣ της επιχείρησης.

Πρωτοτυπία, κλείνει μια επιχείρηση και οι φταίχτες είναι οι υπάλληλοι, όχι οι εργοδότες που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την κατηφόρα.

Έχουν γίνει σωρεία λαθών στην υπόθεση ΔΕΠΑΛ. Το τελευταίο μεγαλούργημα, η ταφόπλακα, το κλείσιμο της πόρτας, είναι αναμφισβήτητα του Τσιφή. Η δημοτική αρχή είναι αιρετή και σαν πολίτης ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να την ελέγχω και να την κριτικάρω. Δεν είναι ιδιωτική εταιρία.

Η επιλογή των υπαλλήλων που θα ανακληθεί η πρόσληψη δεν έχει να κάνει με προσόντα και ικανότητες, άλλα είναι τα κριτήρια.

Αν ήταν να τους απολύσει (σύννομο) γιατί δεν το έκανε από την αρχή; Απλά παίζει πολιτικά (!) ο Δήμαρχος και στο τέλος θα αποβεί σε βάρος του. Δεν του έχει βγει και τίποτα ως τώρα.

βοιωτός είπε...

Υπάρχουν και στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων που υποτίθεται ότι διαμεσολαβούν προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες;

Οποία κατάντια... Και οποία αποκάλυψη εάν μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε όσα μαθαίνουμε...
Αναμείνατε...

Unknown είπε...

το ΠΑΣΟΚ αλήθεια είναι ενημερωμένο για όλα αυτά τα τερτίπια του Τσιφή; Κι αν είναι ενημερωμένο εγκρίνει;Τώρα που έχει πάρει φόρα ο Γιωργάκης μήπως δεί και παρακάτω τι συμβαίνει. Απο ότι έχω μάθει επίσης η διευθύντρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κα Αρβανίτη έχει στα χέρια της την 2η απόφαση για προσλήψεις στο Δήμο και δεν την έχει ακόμα διεκπαιρεώσει και από όσο ξέρω είναι αντιγραφή της πρώτης απόφασης. Ο Περιφερειάρχης τι λέει για όλα αυτά. Ελέγχει τίποτα ή φοβάται κι αυτός;

apollo είπε...

Το ΠΑΣΟΚ είναι γενικά αγριεμένο με τον Τσιφή γιατί θεωρεί ότι έχει χάσει τον έλεγχο και προσεγγίζει προκλητικά στελέχη της ΝΔ. Σημείο αναφοράς οι συνεχείς κολακείες στον Μπασιάκο. Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που θα επισκεφθεί –όχι τυχαία- την πόλη με επικεφαλή την Λούκα Κατσέλη σίγουρα θα μεταφέρει τη δυσφορία.