Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Μικρά βοιωτικά2

Μερικές βοιωτικές ειδήσεις που δεν γράφηκαν στην ώρα τους αλλά δεν έχασαν το ενδιαφέρον τους.
Α. Ηρθε ο διοικητής του ΙΚΑ_ΕΤΑΜ καθηγητής Μέργος στη Λιβαδειά(Ο διοικητής του ΙΚΑ στη Λιβαδειά ). Είπε ότι το κτήριο του ΙΚΑ στην πόλη καθυστερεί λόγω του ελώδους εδάφους και της ειδικής μελέτης που γίνεται για τη δυνατότητα κατασκευής πάρκινγκ. Σε όλες τις περιπτώσεις το νέο κτήριο θα είναι έτοιμο σε 2,5 χρόνια.
Β. Ηρθε (Ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Λιβαδειά) και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Ο νεαρός πολιτικός μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την υπόθεση του Διοικητηρίου.
Γ. Δεν ήρθε όμως ο υπουργός Υγείας, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος (Ιερώνυμος και Αβραμόπουλος τη Δευτέρα στη Λιβαδειά... ). Πάντως, τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Αρχιεπισκόπου και ολόκληρης της ηγεσίας του νομού, που έσπευσε να φωτογραφηθεί με τον κ.κ. Ιερώνυμο. Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε ποιος από τους παρόντες πολιτικούς έχει βοηθήσει έστω και ελάχιστα στη λειτουργία των Οικοτροφείων και ποιοι '΄όπου γάμος και χαρά κ.τ.λ.".
Δ. Εξασθενές χρώμιο ανιχνεύθηκε και στο νερό των Βαγίων, μάλιστα η περιεκτικότητα υπερβαίνει τα 9 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Από πού προέρχεται δεν πληροφορηθήκαμε.
Ε. Απολογισμός της δημοτικής αρχής της Θήβας την περασμένη εβδομάδα χωρίς την παραμικρή έκπληξη: οι της πλειοψηφίας δήλωσαν ευχαριστημένοι και οι της αντιπολίτευσης δυσαρεστημένοι από το έργο του κ. Σβίγγου. Οχι, δεν βαρέθηκαν την ίδια παράσταση...

6 σχόλια:

apollo είπε...

Αναφορικά με το Ε. Η δημοτική αρχή της Θήβας έκανε απολογισμό. Ο δήμος Λεβαδέων πότε θα κάνει;

Σύμφωνα με τον δημοτικό κώδικα η δημοτική αρχή είναι από τον νόμο υποχρεωμένη να κάνει δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων μέχρι τέλη Ιουνίου. Θα έχει την ευκαιρία ο δήμαρχος να απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα. Μάλλον δεν θέλει. Γιατί δεν προκαλείται από την μειοψηφία;

Ν.3463, Άρθρο 217, Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.
3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.
4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.
5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.
6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 94.

βοιωτός είπε...

Σωστά απόλλων. Νομίζω ότι η αντιπολίτευση πρέπει να απαιτήσει απολογισμό ουσίας. Υπάρχουν ανοιχτές πληγές και οι ευθύνες είναι κοινές...

apollo είπε...

Η επικοινωνία και γενικότερα η ενημέρωση των δημοτών είναι το σημαντικότερο των προβλημάτων και ελλείψεων που παρουσιάζει αυτή η δημοτική αρχή.

Πρέπει η μειοψηφία να απαιτήσει ή να προκαλέσει την συνεδρίαση.

Πάντως είχα θίξει το θέμα αρκετά νωρίς στις 2/6 εδώ: ("Μαϊμού" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς!)

βοιωτός είπε...

Ε, όχι και το σημαντικότερο. Θα δούμε σήμερα...

διόσκουρος είπε...

Σωστά Βοιωτέ

Η μεγαλύτερη έλλεψη που παρουσιάζει η δημοτική αρχή είναι μήνυση που δεν σου έχει κάνει/ ακόμα , για όλες τις παπαριές που γράφεις

Ε ρε Παλαιολόγος που σου χρειάζενται τσάμπα μάγκα..

βοιωτός είπε...

Είναι πολύ μακριά οι δημοτικές εκλογές ακόμη διόσκουρε.
Πραγματική αντιπολίτευση θα κάνω από τον Σεπτέμβρη και μετά. Τότε βρες αναπαυτική θέση και κάτσε να τους καμαρώσεις, τους σωτήρες και της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας.
Και από τότε και πέρα αν δεν αντέχεις την αλήθεια κρύψου. Οπως κάνεις μέχρι τώρα δηλαδή.
Οσο για τη μήνυση με τρόμαξες. Μου έκοψες το αίμα, αλήθεια σου λέω.