Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Πλειοδότης ο Λουκάς για Νερόμυλο και Νεροτριβή

Εγινε την περασμένη Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008 η πολυαναμενόμενη δημοπρασία για την υπεκμίσθωση των πρώην δημοτικών καταστημάτων Νερόμυλος και Νεροτριβή σε ιδιώτη. Τελικός νικητής/πλειοδότης στη δημόσια διαδικασία αναδείχθηκε ο κ. Ανδρέας Λουκάς, επιχειρηματίας του χώρου της διασκέδασης, εκείνος που αν δεν απατώμαι διηύθυνε κάποια εποχή το Βυζαντινό. Το μίσθωμα ανήλθε σε 5.600 ευρώ/μήνα για τον Νερόμυλο και 5.650 ευρώ/μήνα για την "πολυπόθητη" Νεροτριβή.


Από νωρίς το πρωί στον τρίτο όροφο του Δημαρχείου επικρατούσε ένας μικρός πανικός καθώς είχε κινητοποιηθεί ολόκληρη η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, οι σχετικοί υπάλληλοι του Δήμου Λεβαδέων και βέβαια το "ανφάν γκατέ" των επιχειρηματιών της Λιβαδειάς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διασκέδασης αλλά και της εστίασης. Η διαδικασία άρχισε στις 10:10 και τελείωσε στις 13:00!!!

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα ονόματα των χαμένων, των υπολοίπων δηλα΄δη διεκδικητών που ήταν αρκετοί, όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο κ. Λουκάς φαινόταν αποφασισμένος και υπήρξε αποφασιστικός τοιουτοτρόπως ώστε να μην υπάρχουν - εμφανείς τουλάχιστον- ενστάσεις για την επικράτησή του.
Τώρα ο νεαρός επιχειρηματίας πρέπει να καταβάλει το μίσθωμα των υπολοίπων 5 μηνών για το 2008 προκαταβολικά, ένα ποσό που υπερβαίνει τις 56.000 όπως οι όροι της διακήρυξης προβλέπουν.

Μερικές παρατηρήσεις
1. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί στον νέο ενοικιαστή να προχωρήσει σε επισκευές ιδίοις αναλώμασι για να μην εμπλακεί ο Δήμος Λεβαδέων σε υποθέσεις υπερτιμολογήσεων του γνωστού στυλ " το βάφω και θα τα κρατήσω από το ενοίκιο". Τα καταστήματα πρέπει να παραδοθούν στον ενοικιαστή έτοιμα προς χρήση και τα ενοίκια να καταβληθούν στο ακέραιο. Φυσικά δεν αμφισβητούμε σε καμία περίπτωση την εγνωσμένη εντιμότητα του κ. Λουκά απλώς υπενθυμίζουμε ότι "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τις καλές bussines".

2. Μετά τη δημοσιοποίηση των συμβάντων από τη viotia είμαι σίγουρος ότι η δημοτική αρχή θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός της υπεκμίσθωσης των καταστημάτων για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Λοιπόν ακούστε. Δεν δικαιώνεται η πολιτική Τσιφή, όπως διάφοροι θα επιχειρήσουν να σας πείσουν. Η λύση της εκμίσθωσης είναι καλή για τον Δήμο Λεβαδέων αλλά έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από πέρυσι. Ηδη ο Δήμος και με βάση το αποτέλεσμα της δημοπρασίας έχει ζημία περισσότερο από 100.000 ευρώ λόγω κλεισίματος των καταστημάτων. Για ένα ανόητο πείσμα και για την παντελή έλλειψη πολιτκού σχεδιασμού εκ μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας.

3. Δεν θα πούμε εμείς ασφαλώς στον κ. Λουκά πώς θα διαχειριστεί την νεοαποκτηθείσα περιουσία του. Μπορούμε όμως δημόσια να τον ενημερώσουμε ότι εάν η τιμολογιακή πολιτική που θα ακουλουθήσει στα καταστήματα είναι "φιλική προς τους χρήστες", αν δηλαδή οι τιμές είναι προσιτές στον μέσο καταναλωτή, τότε η viotia θα συνδράμει στη διαφήμιση των καταστημάτων στους χιλιάδες αναγνώστες της σε όλο τον κόσμο. Γιατί εμείς θέλουμε ο Νερόμυλος και η Νεροτριβή να πάνε καλά.

4. Ακούστηκαν και θα ακουστούν πολλά για τα παρασκήνια αυτής της δημοπρασίας. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, κάτι διασταυρωμένο σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Εντός ολίγου πάντως οι εξελίξεις θα δείξουν και θα αποδείξουν αν υπάρχει κάποια βάση στις φήμες των καφενέδων της Λιβαδειάς, οπότε κι εμείς θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: