Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία

Παρά την τεράστια κινητοποίηση μέσων και ανδρών δεν έχει καταστεί δυνατόν να τεθεί υπό έλεγχον η φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις 11:00 π.μ. στην Οινόη (Φωτιά στην Οινόη Βοιωτίας). Οι φλόγες διέσχισαν τη λοφοσειρά και απείλησαν προσωρινά κατοικημένη περιοχή στην Πάνακτο Δερβενοχωρίων, όμως ευτυχώς η φορά του ανέμου άλλαξε και τα χειρότερα απετράπησαν. Τώρα η φωτιά κατακαίει τη νοτιοδυτική Πάρνηθα. Επί τόπου επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ λόγω του δύσβατου του εδάφους και της πυκνότητας του πευκοδάσους οι επίγειες δυνάμεις λίγα μπορούν προς το παρόν να προσφέρουν.
Θα επανέλθουμε.
UPDATE 15:45 Δυστυχώς ο άνεμος μετέβαλε και πάλι τη διεύθυνσή του και και αυτές τις στιγμές το πρώτο σπίτι στην Πάνακτο Δερβενοχωρίων έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Οποιος μπορεί ας προσθέσει πληροφορίες.
UPDATE 16:20 Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διατέθηκε γεωπροωθητής για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Οινόη...
UPDATE 17:15 Δύσκολα τα πράγματα στα Δερβενοχώρια καθώς οι άνεμοι που έχουν έντση 7 και 8 μποφόρ και διαρκώς μεταβαλλόμενη διεύθυνση δεν επιτρέπουν τον έλεγχο της φωτιάς.
Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν τα χωριά/οικισμοί Πράσινο, Πάνακτος, Πύλη και Άγιος Μελέτιος.
Εφιαλτική είναι η προοπτική να φτάσουν οι φλόγες στις αποθήκες της βιομηχανίας πυρομαχικών ΠΥΡΚΑΛ που βρίσκονται ένα χιλιόμετρο από την Πάνακτο.
Η πυρκαγιά έχει πλέον δύο μέτωπα: ένα κατακαίει τη δυτική και το άλλο την ανατολική πλευρά της Πάρνηθας. Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνάμεις επίγειες και εναέριες στην περιοχή αλλά οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: