Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Αθωώθηκε ο Πέτρος Λάμπρου

ΟΜΟΦΩΝΑ αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο πρώην διοικητής και οκτώ στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) που πριν από λίγους μήνες είχαν κριθεί ένοχοι για το αδίκημα της απιστίας, σχετικά με τη χορήγηση δανείου στον όμιλο επιχειρήσεων Αλλαμανή, που είχε θεωρηθεί επισφαλής απαίτηση.

Οι δικαστές, ακολουθώντας την επίσης απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ισιδ. Ντογιάκου, συνεκτιμώντας τα αποδεικτικά στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετείται αξιόποινη πράξη εις βάρος των κατηγορουμένων. Σε πρώτο βαθμό οι εννέα κατηγορούμενοι έπειτα από πολύμηνη διαδικασία είχαν απαλλαγεί για τον κύριο όγκο των πράξεων που αρχικά τους είχαν αποδοθεί, αλλά καταδικάστηκαν για τρεις επιμέρους πράξεις απιστίας σε ποινές φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια.

Η παραπομπή της υπόθεσης στο Εφετείο έγινε σε χρόνο ρεκόρ για τους ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης, καθώς μέσα σε μόλις 47 μέρες οι δικαστές πρόλαβαν να καθαρογράψουν την απόφαση- αριθμούσε περίπου 700 σελίδες- και να προσδιορίσουν τη δίκη. Δικαστικές πηγές αντέτασσαν πάντως ότι στη δικογραφία της ΑΤΕ ήταν επιβεβλημένοι οι ταχύτεροι ρυθμοί, καθώς για ορισμένα αδικήματα υπήρχε άμεσος κίνδυνος παραγραφής σε περίπτωση που αυτά δεν είχαν δικαστεί μέχρι τον Αύγουστο του 2008.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία του διοικητή της ΑΤΕ Δημήτρη Μηλιάκου και αφορά τη χορήγηση δανείων στον όμιλο επιχειρήσεων Αλλαμανή, απαίτηση που είχε θεωρηθεί επισφαλής για τα συμφέροντα της τράπεζας. Έτσι, με τη χθεσινή απόφαση του Εφετείου έκλεισε οριστικά ο ποινικός κύκλος για τον Π. Λάμπρου, πρώην διοικητή της ΑΤΕ, τους πρώην υποδιοικητές Χρ. Καζαντζή, Ν. Ζαχαριάδη και Αθ. Παπαγεωργίου και τους πρώην διευθυντές Δ. Τζιλάτη, Αθ. Τζούμα, Α. Τσίγγο, Ι. Ζαχαριουδάκη και Ν. Λεβέντη.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΒΙΩΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΚΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΕΕΙ ΑΘΩΟΣ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ( ΒΛΕΠΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ) .
ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΗ Η ΠΙΑΤΣΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΈΛΛΕΙΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ …ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ

βοιωτός είπε...

Φίλτατε Νάξιε,
νομίζω κι εγώ ότι το ΠΑΣΟΚ επαναλάμβανει λάθη που θα του κοστίσουν ακριβά για να παοκομίσει προσκαιρες εντυπώσεις.
Αναγνωρίζω ότι έχουν γίνει ορισμένα βήματα από τη Ν.Δ. στη δικαιοσύνη. Το ζήτημα είναι μέχρι πού θα φτάσει η κάθαρση που όντως βρίσκεται σε εξέλιξη
Πάντως αυτή τη στιγμή το ότι έχουμε τη ιδανική απονομή δικαίου μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να σταθεί και μάλιστα μόνο σε κομματική εκδήλωση.
Τα πράγματα είναι δύσκολα και για τη Ν.Δ. και για τη δικαιοσύνη. Ιδωμεν.