Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Επιστροφή στα πάτρια

Είμαι πίσω, καλό χειμώνα. Φυσικά, δεν πρόκειται να γράψω έκθεση ιδεών με τίτλο "Πώς πέρασα το καλοκαίρι". Ομως μπορώ να συμφωνήσω με εκείνον που είπε ότι "ωραία χώρα η Ελλάδα αλλά έχει πολλούς Ελληνες".
Πράγματι, χιλιάδες jeep-sies έχουν εξαπολυθεί σε όλη την επικράτεια ασχημίζοντας με την παρουσία τους κάθε γωνιά της χώρας που επέλεξαν οι θεοί για κατοικία τους.

Το θέμα και το οικτρό θέαμα των χιλιάδων περιφερόμενων λαμογίων έχει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές για τον απροκατάληπτο παρατηρητή: την πολιτική καθώς από τη θρασύδειλη συμπεριφορά τους διακρίνεις ότι πρόκειται για εκείνους που "γλείφουν" κάθε είδους εξουσία και εν τέλει της δίνουν άλλοθι ύπαρξης. Την ψυχιατρική καθώς η έλλειψη προσωπικού κύρους και η προσπάθεια άντλησης status από τα αντικείμενα παίρνει διαστάσεις (μιας διασκεδαστικής για τον παρατηρητή) εμμονής. Και την αισθητική όπου κακόγουστοι, άμουσοι, αμόρφωτοι άνθρωποι δεν μπορούν στοιχειωδώς να διαχειριστούν τη ζωή τους αλλά διαχειρίζονται τη ζωή των άλλων.

Anyway, η ομορφιά της Ελλάδας είναι απαράμιλλη και στο μέτρο που υπάρχουν ακόμη πραγματικοί πατριώτες μπορεί να διατηρηθεί αν όχι αλώβητη όμως αρκετή. Αλλωστε οι jeep-sies έρχονται και παρέρχονται, η αλήθεια και το φως μένουν.

4 σχόλια:

Ξόμπλιο είπε...

Καλό φθινόπωρο!!!!

Όσο για τοθς jeep-sies όπως λες προκειται για φαινόμενο που αντί να εκλείψει αυτό πολλαπλασιάζεται!
Υπομονή μέχρι να τους εξαφανίσουμε με οργανωμένο σχέδιο! :P

βοιωτός είπε...

Επίσης, Κατρίν.
Σκέπτεσαι κάτι συγκεκριμένο για τους jeep-sies; Υπάρχει σχέδιο; Να βοηθήσω κι εγώ αν είναι.

Ξόμπλιο είπε...

Κάτι έχω στο μυαλό μου...απλά θέλω να το δουλέψω λίγο ακόμη. Φυσικά και είναι δεκτή η βοήθειά σου! ;)

βοιωτός είπε...

O σωτήρας Αλογοσκούφης με το τεκμήριο (+οικονομική κρίση) του χρόνου θα έχουν μείνει οι μισοί.
Τότε είναι πιο εύκολο να εξολοθρεύσουμε τους jeep-sies.
Θα συνεχίσω, Κατρίν...