Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Ανάκληση απόλυσης υπαλλήλου στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ

Υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις κατά τη διάρκεια της απουσίας μας στο μέτωπο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ και της Endesa Hellas. Θα τις δούμε αναλυτικά εν καιρώ.

Για την ώρα θα ασχοληθούμε με ένα θέμα εσωτερικό της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ που έχει γενικότερες και ευκολονόητες προεκτάσεις.

Υπάλληλος του λογιστηρίου της μεγάλης εταιρείας απελύθη ακαριαία όταν συνελήφθη σε έλεγχο να έχει διαπράξει παρατυπίες ελαφρότατης μορφής -παραβίαση προτεραιότητας τρόπον τινά.

Μετά την απόλυση κινητοποιήθηκαν διάφοροι φορείς όπως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς και το Σωματείο Εργαζομένων "Η ΕΝΩΣΗ" προς άρση της αυστηρότητας της διεύθυνσης ώστε να μη χάσει ο εργαζόμενος τη δουλειά του.

Τελικά η απόλυση ανεκλήθη με καθοριστικό ρόλο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου και του προέδρου του Σωματείου "Η ΕΝΩΣΗ" κ. Σπ. Σωπασουδάκη, ο οποίος είχε και την ευθύνη των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία.


Δεν γνωρίζω αν προσφέρει κάτι αλλά θα ήθελα να σημειώσω και τούτο: επειδή η viotia γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα δύναται θετικά να συνηγορήσει περί της ηθικής ακεραιότητας και της εντιμότητας του υπαλλήλου, του οποίου η μόνη σοβαρή παράβαση φαίνεται να είναι ότι δεν υπολόγισε σωστά πόσο πολύ η διοίκηση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ δίδει σημασία στην τυπική τήρηση των κανόνων και των κανονισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: