Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Εργο 650 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΜΕΤΚΑ στη Συρία

Μετά από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν η κοινοπραξία SIEMENS/ASTE και η κοινοπραξία ANSALDO/METKA, η τελευταία ανεδείχθη μειοδοτούσα και έλαβε την 07.09.08 επιστολή ανάθεσης σύμβασης με τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Αναθέτων φορέας: Syrian Arab Republic Ministry of Electricity, Public Establishment of Electricity, For Generation and Transmission (PEEGT)
2. Ανάδοχος του έργου: Κοινοπραξία ANSALDO/METKA με Leader την ΜΕΤΚΑ. Η ANSALDO ENERGIA είναι μία από τις πέντε εταιρείες παγκοσμίως που παράγουν αεριοστροβίλους - ατμοστροβίλους - γεννήτριες τελευταίας τεχνολογίας και τεχνικών χαρακτηριστικών κατάλληλων για την κατασκευή σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τέτοιου μεγέθους. Η ANSALDO ανήκει στον ιταλικό κολοσσό FINΜECCANICA.
3. Βασικά χαρακτηριστικά έργου: Μελέτη - προμήθεια - κατασκευή και θέση σε λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, ισχύος κατ' ελάχιστον 700 MW.
4. Έναρξη εμπορικής λειτουργίας: Εντός 36 μηνών από την υπογραφή σύμβασης και το άνοιγμα ανεκκλήτου πιστώσεως (Letter of Credit).
5. Προϋπολογισμός σύμβασης: 650 εκατ. ευρώ: Με την ανάθεση της σύμβασης αυτής το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Ομίλου ΜΕΤΚΑ ενισχύεται κατά 650 εκατ. ευρώ φθάνοντας στο συνολικό ύψος των 1,3 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, το έργο αυτό είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της ΜΕΤΚΑ. Είχε προηγηθεί τον Μάρτιο 2008 η ανάθεση παρόμοιου έργου 860 MW από την PETROM στο Brazi της Ρουμανίας, αλλά σε κοινοπραξία που δεν προέβλεπε την ιδιότητα του Leader για κανένα μέλος και με ποσοστό συμμετοχής 50% General Electric και 50% METKA. Η επιτυχία αυτή της ΜΕΤΚΑ εντάσσεται στην στρατηγική επιλογή και επιδίωξη της εταιρείας για ισόρροπη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μεταξύ της παραδοσιακής ελληνικής και της διεθνούς αγοράς.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: