Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Πρόστιμο 75.000 από Σκορδά για περιβαλλοντικές παραβάσεις

Πρόστιμο 75.οοο ευρώ επέβαλε στην εταιρεία "Γλύκας Σκραπ ΕΠΕ", που είναι εγκατεστημένη στη Βοιωτία, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στεράς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Σκορδάς.

Σύμφωνα με την εισήγηση προς τον κ. Σκορδά της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΧΩΔΕ η "Γλύκας Σκραπ ΕΠΕ" παρέβη ισχύουσες διατάξεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα η εταιρεία, όπως προέκυψε από τον έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο επιθεωρητών, λειτουργεί εγκαταστάσεις χυτοπιεστηρίου διαχειριζόμενη επικίνδυνα απόβλητα χωρίς να διαθέτει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον χρησιμοποιεί νερό γεώτρησης για τις ανάγκες της χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία άδεια. Η "Γλύκας Σκραπ ΕΠΕ" μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης του γεγνικού γραμματέα ενώπιον του αρμόδιου Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στην επιχείρηση.

Σημειωτέον ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2008 έχει επιβάλει πρόστιμα για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε 8 επιχειρήσεις συνολικού ύψους 529.600 ευρώ πάντα ασφαλώς κατόπιν ελέγχων και εισηγήσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΧΩΔΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολλα τα λεφτα θα πεσουν εξω ρε τι γινετε