Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ

Απτόητη η viotia από το κλίμα των ημερών παρουσιάζει την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ στη Δαύλεια από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας. Δείτε εδώ.

http://www.ecclesia.gr/greek/dioceses/Thebes/photos_gersali.html

Στα ιστορικά στοιχεία για την πανέμορφη Μονή να προσθέσουμε τον σημαντικό ρόλο που διεδραμάτισαν ο ηγούμενος Ιωσήφ και οι 15 οπλισμένοι καλόγεροι της Ιερουσαλήμ στην εξόντωση της συμμορίας του Νταβέλη και του Κακαράπη, τον Ιούλιο του 1856, στο Ζεμενό.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
η μονη ιερουσαλημ στην βοιωτία δεν είναι στην επικαιρότητα. άλλες μονές είναι και πιθανόν ο κοσμος να μπερδευτεί. καμμία σχεση και λάθος ο χρόνος για το άρθρο εκ μέρους σου. δεν μπορούσες να περιμένεις κανα μήνα να ξεχαστεί το άλλο θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ατυχές, τουλάχιστον, το σχόλιο σου. Έχει εξηγηθεί ήδη ότι το σχόλιο γίνεται σε "κόντρα των ημερών" και προφανώς για να καταδειχθεί ότι η ισοπεδοποίηση δεν είναι επιτρεπτή για σκεπτόμενους πολίτες.Εξάλλου η απλή παράθεση ιστορικών στοιχείων ουδόλως ενοχλεί.

Ανώνυμος είπε...

μα δεν διεκδικεί και η συγκεκριμένη μονή τεράστια δημόσια έκταση μεταξύ Δαυλειας- Χαιρώνειας Λιβαδειάς;

Ανώνυμος είπε...

κώστα
αυτό λέει ο πρώτος ανώνυμος υπήρχε λόγος να γίνει το σχόλιο σήμερα ενώ αν γινόταν μετά ένα μήνα δεν θα ήταν ¨κόντρα των ημερών¨.
που βλέπεις το ατυχές σχόλιο;

nib21 είπε...

Όχι αδέλφια όχι όλα ίσωμα, άλλο Εκκλησία του Χριστού κι άλλο κάποιο βρώμικο ράσο και να μην ξεχνάμε ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη καλοί Παπάδες με το (Π) Κεφαλαίο.

Ανώνυμος είπε...

Για να γινόμαστε ακριβείς και συγκεκριμένοι. Ποιά ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η,υποτιθέμενη,διεκδικούμενη έκταση μεταξύ Δαύλειας και Χαιρώνειας,πόσα στρέμματα, ποιές νομικές ενέργειες έχουν λάβει χώρα,πότε,και ποιός δικηγόρος εκπροσωπεί την μονή για την συγκεκριμένη διεκδίκηση;Άλλως η χωρίς στοιχεία διασπορά πληροφοριών χαρακτηρίζεται κάπως αλλιώς!!

Ανώνυμος είπε...

τζερωνυμο κατσε φρονιμα εχουμε θεμα και το ξερεις αλα το πας και δεν απαντας για το βατοπαιδιο ξερεις εσυ......

Ανώνυμος είπε...

τζερωνυμο κατσε φρονιμα εχουμε θεμα και το ξερεις αλα το πας και δεν απαντας για το βατοπαιδιο ξερεις εσυ......