Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ζητεί παρέμβαση Σανιδά για παράνομα τηλεπαιχνίδια

Τηλεοπτικά κανάλια (και στην Κεντρική Ελλάδα το ΕΝΑ) προβάλλουν παράνομα "τηλεπαιχνίδια" όπως το "Call for Cash" υποστηρίζει το μέλος του ΕΣΡ κ. Ιωάννης Παπακώστας και ζητεί την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για να διευρευνήσει το ζήτημα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Δείτε την είδηση από τη Ναυτεμπορική.


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αντιμετώπιση παράνομων τηλεπαιχνιδιών που εκμεταλλεύονται τους τηλεθεατές και προβάλλονται σε κανάλια περιφερειακής εμβέλειας, ζήτησε χθες το μέλος του ΕΣΡ Ιωάν. Παπακώστας, με σχετικό έγγραφο που απέστειλε.
Ειδικότερα ο κ. Παπακώστας στο έγγραφό του προς τον κ Γ. Σανιδά επισημαίνει ότι στο τηλεπαιχνίδι «Call for Cash» που προβάλλεται σε αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στο οποίο χρησιμοποιούνται τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης (90), με κόστος 1,43 ευρώ και 1,52 ευρώ ανά λεπτό, καλούνται οι τηλεθεατές να συμμετάσχουν αναζητώντας με τη βοήθεια γραμμάτων, διάφορες λέξεις, με προφανέστατες απαντήσεις.

Παρά ταύτα και όταν κανείς προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού -πράγμα που το μέλος του ΕΣΡ επισημαίνει ότι μπήκε στη διαδικασία να κάνει- διαπιστώνει ότι παραμένει διαρκώς στην αναμονή με αποτέλεσμα την υψηλή χρέωση του τηλεφωνικού του λογαριασμού. Υπενθυμίζεται ότι μετά από ένα τέταρτο της ώρας αναμονή, η τηλεφωνική γραμμή -βάσει του υφιστάμενου κανονισμού- κλείνει αυτομάτως.

Κατόπιν τούτων, και όπως επισημαίνει το ο κ. Παπακώστας στο έγγραφό του, με δεδομένο ότι «η όλη διαδικασία με το κίνητρο του γρήγορου κέρδους -και δεδομένου ότι πρόκειται για απλοϊκές και αφελείς ερωτήσεις- είναι ικανή να προσελκύσει τηλεθεατές, οι οποίοι θα υποστούν σοβαρή οικονομική ζημία, ζητά από τον κ. Σανιδά να διερευνήσει το θέμα και να προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει απαραίτητες ενέργειες.


Οπως διαπιστώνετε, ο κ. Ιωάννης Παπακώστας έκανε ο ίδιος ρεπορτάζ (!!!) με λαμπρά αποτελέσματα. Ομως σχετικό ρεπορτάζ κάνει και η viotia, που θα επανέλθει εντός των ημερών.

5 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Επειδή σήμερα και χθες η viotia παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες.
Το Σ/Κ θα τα επιλύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοι γιατι δεν λένε τίποτα.
δεν πρεπει να προστατεύουν το λαο.

βοιωτός είπε...

Οι ποιοι;
Καλό, ανώνυμε. Πολύ καλό.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΤΣΟΝΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΙΩΤΕ ΖΗΤΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΣΤΟ