Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα περίοδος

Η viotia δέχεται και με τη νέα σεζόν αρκετές παραινέσεις για να επιτρέψει και πάλι τα ανώνυμα σχόλια. Τι λέτε;

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NAI ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ BLOGS

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΒLOGS ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ BLOGS ΕINAI TA MONA ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ...ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΑ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι ναι, στα ανωνυμα σχολια για να μπορεις να ενημερωνεσε να ενημερωνεις,να σκεπτεσε με τα σχολια των αλλων.

Ανώνυμος είπε...

Αλλωστε το προσεξαμε ολοι, ποσο λιγοστα ηταν τα μηνυματα ,σε καθε σου ενημερωση, προς εμας.Θα ελεγα λοιπον να το αφησεις ελευθερο.Πλουτισετο και με βιντεακια απο την καθημερινοτητα,ακομη πολλες φωτογραφιες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ

Ανώνυμος είπε...

Οχι. Οποιος έχει κάτι σοβαρό να πει το λέει επώνυμα.
Θα χάνεις και πολύ χρόνο να απαντάς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ επίσης...

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να συμφώνησεις πλέον όσες φορές θέλεις με τον εαυτό σου και να βρίσεις όποιον θέλεις, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις νέους λογαριασμούς και να ψάχνεις γιά ψευδόνυμα.

Απλά η επωνυμία έδειξε τον ελάχιστο αριθμό των πραγματικά ενδιαφερομένων πραγματικά γία τά σχολιά σου.

βοιωτός είπε...

Ενας βασικός λόγος που δεν μ¨αρέσει η ανωνυμία είναι ότι μέσω αυτής δίνεται φωνή σε κάποια λαμόγια σαν τον τελευταίο ανώνυμο, ο οποίος φυσικά επώνυμα δεν θα μιλούσε ποτέ...

βοιωτός είπε...

Θα τοποθετηθώ συνολικά αργότερα φυσικά...

Ανώνυμος είπε...

Η "ξερή" ανωνυμία, χωρίς ούτε ψευδώνυμο δηλαδή, κάνει ένα blog μπάχαλο, το έχει δείξει η εμπειρία (press-gr, antinews κλπ.) Το να σχολιάζει κάποιος με ψευδώνυμο δεν παραβιάζει την ανωνυμία του περισσότερο από την "ξερή" ανωνυμία - ούτως ή άλλως οι IP διευθύνσεις καταγράφονται και στη μια και στην άλλη περίπτωση. Προτιμώ να υπάρχουν μόνο επώνυμα ή ψευδώνυμα σχόλια και με το καθεστώς της OpenID,, ο καθένας μπορεί να έχει ένα λογαριασμό Google ή οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό που δίνει OpenID (Wordpress, Yahoo κλπ.)

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Είναι πρώτη φορά που γράφω μετά την ιστορική ημέρα που μου απαγόρευσες να γράφω. Έτσι το αισθάνομαι και λυπάμαι γι αυτό.
Η αναγνωσιμότητα του blog μπορεί να αυξήθηκε αλλά δεν μας έδωσες τα στατιστικά σου πόσοι έγραφαν πριν ένα χρόνο και πόσοι γράφουν σήμερα. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μπλογκ με την έννοια που το γνωρίζουμε αλλά με μια εφημερίδα και με μονόλογους χωρίς επικοινωνία.
Ορισμένες φορές είχα αντίθετη άποψη με ορισμένα θέματα αλλά δεν μπόρεσα να διατυπώσω την αντίθεσή μου. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα λαμόγια αλλά αυτούς θα τους αποφύγεις απλά με το να μην τους απαντά κανένας. Αν τα υγιή στοιχεία είναι περισσότερα θα πετύχει. Και πίστεψέ με είναι περισσότερα. Πρόσφατα σε άλλο μπλογκ της βοιωτίας όπου επιτρέπουν τα ανώνυμα σχόλια βρέθηκε κάποιος που το παράκανε. Μετά από μερικά σχόλια πρότεινε ένας να μην του απαντήσει κανείς να τον αγνοήσουν όλοι . Έτσι έγινε και αυτός εξαφανίστηκε.
Υπάρχουν άτομα επώνυμα που θέλουν να επικοινωνήσουν αλλά δεν μπορούν. Και δεν μπορούν γιατί φοβούνται αυτά τα λαμόγια που πιθανόν να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούν. Κι όμως αυτά τα επώνυμα άτομα έχουν απόψεις που ενδιαφέρουν όλους μας. Αρκετά κράτησε η απομόνωση τόλμησε και γύρνα ξανά στα γνωστά λημέρια. Αν κάποιος το παρακάνει απλά διέγραψέ τον.
Συμφωνώ με το ψευδώνυμο και όχι με το ανώνυμος. Επειδή μ αρέσει να νιώθω ελεύθερος , άλλο αν στην πραγματικότητα δεν είμαι , προχώρα βοιωτέ. Τόλμησε !!!

Ανώνυμος είπε...

ειμαι ο προηγούμενος ανώνυμος και ελπίζω να είμαι προς το παρων ανώνυμος και στο χέρι σου είναι βοιωτέ αν θα βαπτιστώ.
επαναλαμβάνω αν και θεωρώ οτι μου απαγόρευσες να γράφω εδώ και μερικούς μήνες και έχω θυμώσει γι αυτό απλά με την ιδέα οτι υπαρχει πιθανότητα να επικοινωνώ ξανά σου ξαναλέω τόλμα και άλλαξέ το.
αν ο καραμανλής διαβάζει το μπλογκ να δεις θα κάνει και ο ιδιος αλλαγές.
νάσαι καλά φίλε μου
ΥΓ: δεν είμαι ανώνυμος αλλά ανώνυμη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους! Θεωρώ πως η ανωνυμία σε ένα blog είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα και η συζήτηση γι'αυτή θα κρατήσει αρκετό καιρό.Παρόλο που τα επιχειρήματα κατά της ανωνυμίας είναι πολλά και ισχυρά,είμαι της άποψης πως η ανωνυμία είναι δυναμικό στοιχείο σε ένα blog,παρά τροχοπέδη της ποιότητας του.
1ον:Για καθαρά πρακτικούς λόγους,αρκετοί άνθρωποι,έχοντας ήδη έναν λογαριασμό στο yahoo για το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο,θεωρούν πως είναι υπερβολή να φορτωθούν με έναν ακόμα για να σχολιάζουν στο blog.Και σε μία εποχή που είμαστε αναγκασμένοι να θυμόμαστε 20 κωδικούς ο καθένας για διάφορες δουλειές,δεν μπορούμε να προσθέσουμε και άλλους.
2ον:Η ανωνυμία,ειδικά σε ένα blog που ασχολείται με θέματα της τοπικής κοινωνίας,είναι και ένα στοιχείο προστασίας.Ο Βοιωτός πολλές φορές,με τα post που αναρτά,έχει θίξει πολλά κακώς κείμενα της περιοχής μας.Ο επώνυμος σχολιασμός των post από κάποιον πολίτη,θα μπορούσε να τον στοχοποιήσει από διάφορους,για λόγους εκδίκησης.
3ον:Όποιος φοβάται πως η ανωνυμία θα χρησιμοποιηθεί από διάφορους με στρεβλό τρόπο,τότε δεν φτιάχνει blog,ούτε εκθέτει τις απόψεις του σε κοινή θέα.Ακόμη και σε ανοιχτές συζητήσεις που λαμβάνουμε μέρος π.χ. στο τραίνο ή στο καφενείο,υπάρχουν ορισμένοι που είτε λόγω έλλειψης παιδείας ή έλλειψης επιχειρημάτων,με την συμπεριφορά τους,θα ρίξουν το επίπεδο της κουβέντας.Αναγκαστικά τους δεχόμαστε,όπως δεχόμαστε τα αγριόχορτα σε έναν φροντισμένο κήπο.
4ον:Η επιτυχής διαχείρηση του blog από τον διαχειριστή του είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την διασφάλιση της ποιότητας του.Ο οποίος διαχειριστής έχει ορισμένα εργαλεία για να την εξασφαλίσει, ακόμη και σε καθεστώς ανωνυμίας.Στο apomesa.info που επισκέπτομαι καθημερινά,ποτέ δεν δημιουργήθηκε τέτοιο πρόβλημα.Στο press-gr,μετά το μπάχαλο που έγινε,τα σχόλια των αναρτήσεων ελέγχονται προληπτικά από τον διαχειριστή και αναρτώνται μετά από λίγη ώρα.Βέβαια,θα αναρωτηθείτε ορισμένοι,είναι καλύτερη η άσκηση προληπτικής λογοκρισίας;Η απάντησή μου είναι "ναι" υπό προυποθέσεις.Όταν μία συζήτηση έχει εκτραχυνθεί,είναι υποχρέωση του διαχειριστή να επέμβει,ειδικά σε ευαίσθητα και επικίνδυνα θέματα.

Για να καταθέσω και την εντελώς προσωπική μου άποψη,προτιμώ ένα blog καφενείο παρά ένα blog εκκλησία.

βοιωτός είπε...

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Συγγνώμη από την ανώνυμη και άλλους αναγνώστες αλλά έπρεπε να προστατεύσω την ανεξάρτητη ενημέρωση που παρέχει η viotia σε ένα νομό που είναι ΅ορφανός¨και σ¨αυτόν τον τομέα.

Θα γράψω δυο πράγματα. Τι μας προβληματίζει σχετικά με την ανωνυμία;
1. H viotia δεν είναι φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, ούτε θέλει να γίνει. Δεν κυνηγά πελάτες, δεν θεωρεί ότι οι κοκορομαχίες στα blog προσφέρουν πολλά στην ενημέρωση.

2. Η viotia έχει αποκτήσει πολλούς εχθρούς, λόγω της σκληρής της στάσης και της ανεξαρτησίας της.

3. Υπάρχουν άνθρωποι, πολλοί στη Βοιωτία, που η μόνη τους ασχολία είναι να καταστρέφουν, να διαβάλουν, να προβοκάρουν. Ολοι αυτοί λειτουργούν στην ανωνυμία, είναι το στοιχείο τους.


Ολα αυτά είναι κίνδυνοι σημαντικοί που για την αποφυγή τους χρειάζεται σεβαστός χρόνος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε κάτι πιο χρήσιμο.


Από την άλλη πραγματικά μου έχουν λείψει οι μεγάλες συζητήσεις που κάναμε παλαιότερα στη viotia και προτρέπω τους νέους αναγνώστες να επιστρέψουν σε κείμενα με πολλά σχόλια του περσινού χειμώνα όπου θα ανκαλύψουν διαμάντια- τοποθετήσεις από επώνυμους και ανώνυμους σχολιαστές.

Λοιπόν, θα πάμε για λίγο καιρό με Ελεύθερα σχόλια. Ομως επειδή έχω πληροφορίες ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν τους κάθεται καλά η viotia και θα επιχειρήσουν να προβοκάρουν τη λειτουργία της υπάρχει περίπτωση επιστρέψουμε στο παλαιό καθεστώς...

βοιωτός είπε...

Και ενώ γράφω αυτά στην νέα ανάρτηση με το άρθρο του κ. Βέβελου μου εξαφάνισε τα σχόλια :-))))
Αν διαβάζει κάποιος που γνωρίζει τι συμβαίνει ας γράψει.

Ανώνυμος είπε...

Για όποιον/α ενδιαφέρεται πραγματικά να σχολιάσει, και όχι να μπαχαλέψει ένα blog, το να αποκτήσει ένα ψευδώνυμο λογαριασμό στο Google ή σε κάποιο άλλο OpenID δεν είναι πρόβλημα. Μάλιστα, αν κάποιος έχει Yahoo μπορεί να έχει και πάνω από μια identity - πχ να έχει ID και με το κανονικό του όνομα και με ψευδώνυμο. Το ότι πρέπει κάποιος να θυμάται ένα σωρό password δεν είναι δικαιολογία, ένας λογαριασμός για ψευδωνυμη OpenID δε χρειάζεται password του τύπου R4%jV$6s ας πούμε. Το moderation από την άλλη είναι αρκετά προβληματικό όχι μόνο γιατί είναι προληπτική λογοκρισία αλλά γιατί αφαιρεί την αμεσότητα και απαιτεί από τον blogger να αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του να παρακολουθεί τα σχόλια - φαντάζομαι ότι ο Βοιωτός, κι ο κάθε Βοιωτός, έχουν κι άλλες δουλειές να κάνουν.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε είναι σωστά αυτά που λες αλλά:
1. Δεν έχουν όλοι την εξοικείωση με τους υπολογιστές ώστε να φτιάξουν ταυτότητες.
Θα σου πω ένα παράδειγμα. Φίλη που γνωρίζει ότι διαχειρίζομαι τη viotia κι ενώ για καιρό συζητούσαμε σχετικά ζητήματα ένα πρωί με πήρε τηλε΄φωνο για να με ρωτήσει πώς μπορεί να αναρτήσει ανώνυμο σχόλιο σε μεγάλο αθηναϊκό blog. Θα τα διαβάζει και ελπίζω να γελάει... Δεν ήξερε η αθεόφοβη ούτε πώς αναρτάται ένα ανώνυμο σχόλιο... Οπως κι εγώ στην αρχή.
2. Δεν κάνουν όλοι ανεξάρτητα επαγγέλματα. Ο κύκλος είναι μικρός και ο σταυρός μεγάλος για να βγει κανένας ανοιχτά κατά του κατεστημένου στη Βοιωτία. Εμείς το κάνουμε και θα το κάνουμε πιο σκληρά στη νέα σεζόν αλλά δεν μπορούμε να το απαιτούμε από τους αναγνώστες μας...

Για το πρόβλημα με τα σχόλια στην καινούργια ανάρτηση

rehmire είπε...

Βοιωτέ, ιδιοκτησία σου είναι κάνε ότι πιστεύεις είναι καλύτερο για το δημιούργημα σου. Σε όποιον αρέσει.

Υπάρχει και η λογοκρισία των σχόλιων μας. Είναι στην κρίση σου. Εγώ πάντως την εμπιστεύομαι την κρίση σου. Αρκή να μην το παρακάνεις.
Άποψη μου είναι να το αφήσεις ελεύθερο για τους ανώνυμους. Πρέπει και αυτοί να έχουν λόγο. Άλλωστε τι κερδίζεις με το να έχει ο άλλος ID. Τον ξέρεις; Μπορείς να τον βρεις; Όσο μπορείς να βρεις έναν ανώνυμο μπορείς να βρεις και έναν ID. Μπορείς όμως να τους παρακαλέσεις να γράφουν κάτι ώστε να ξεχωρίζουν.
Πολύ πάντως απευθύνθηκαν σε μένα να τους πω πως γίνετε να σχολιάσουν σε σένα. Και δεν ήταν λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

双语新闻 Google拟让更多老报纸“上网”
互联网搜索引擎巨头Google公司于本周一宣布,目前Google正加大力度,为旧报纸数据化项目做各项准备,以后经过扫描的原版旧报纸在网络上也可以找到了。


地道英语 Chav 衣着通俗没文化的年轻人

BBS精选 有点肉麻的英语情话

双语新闻 美副总统候选人佩林无框眼镜引领时尚

听中国日报 Railway ticket 'scalper' awarded damages

职场英语 讨老板喜欢的十个工作习惯(2)

口语会话 强壮的女运动员

新闻热词 “骗”你没商量

英语测验 Relationships/Love 爱情

分类词汇 65届威尼斯电影节部分获奖名单

有奖答题 Puppy love 意思是?

Ανώνυμος είπε...

您现在的位置: Language Tips> News English> Hot Word> Politics Hot Word








“骗”你没商量
[ 2008-09-10 09:15 ]

据英国公平交易委员会称,英国每年有近300万人遭遇信件、电子邮件、短信或电话等不同形式的诈骗,损失金额达35亿英镑。诈骗案件这么多,我们就来看看“诈骗”用英语怎么表述吧。

请看外电的报道:

A nationwide campaign in February asking the public for examples of scam mailings they had received showed just how riferip-offs have become.

二月份他们曾在全国范围内征集公众收到的诈骗邮件案例,结果表明此类诈骗行为已相当普遍。

这则报道中用来表述“诈骗”这个意思的有两个词,分别为scam 和 rip-off;scam这个词既可以指“骗子、骗局”也可以用做动词表示“欺骗、诈骗”之意,比如我们常见的“网络诈骗”就可以用the Internet scam来表示;rip-off 也是指to cheat someone or to make them pay too much for something,有点“敲竹杠、宰客”的意思。

此外,街头时常上演的碗盖石头或扑克牌的游戏也是骗局中典型的一种,这类把戏在英文里称为:confidence game,简称con game。这里的confidence可不是指受骗者有信心赢得赌注,而是指行骗者稳操胜算,设下一个赢你没商量的圈套。从这个词组衍生出的con一词,可以用做动词和名词使用,也是“骗人、骗子”的意思。

(英语点津 Helen 编辑)


讨论本文 (total 0) 保存 打印 发送E-Mail 推荐给MSN或QQ好友 进入英语学习论坛
相关文章 Related Stories


代课教师

廉价航空公司


强制撤离

智齿:wisdom teeth








新词新译






本频道最新推荐

亚特兰大当选“最适合单身汉”城市

英国遭遇网络诈骗者近300万

美国准第一夫人拼时尚 米歇尔人气更高

手语: sign language

福田辞职名言“我可不像你”成日本流行语


论坛热贴

在职研究生怎么说?

How to translate"得色"

“人肉搜索引擎“怎么翻译呢?

lines extracted from "Red Cliff "

A TRIBUTE TO GUO JINGJING

礼仪小姐 颁奖仪式






| About Chinadaily.com.cn | About Language Tips | Advertise on Site| Legal Adviser | Contact US | Site Map | Job Offer |

Copyright by chinadaily.com.cn. All rights reserved.
None of this material may be used for any commercial or public use. Reproduction in whole or in part without permission is prohibited.
版权声明:本网站所刊登的中国日报网站英语点津内容,版权属中国日报网站所有,未经协议授权,禁止下载使用。欢迎愿意与本网站合作的单位或个人与我们联系。
电话:8610-84883300, 传真:8610-84883500  Email: language@chinadaily.com.cn

Ανώνυμος είπε...

Οχι στους ανώνυμους. θα σε καταστρέψουν όπως το πρεσ. ξέρεις εσύ βοιωτέ από καταστροφές ,έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Εξακολουθώντας να γράφω ως ανώνυμη θα σου πω ότι είναι λογικό να σε έχουν ορισμένοι στην μπούκα ίσως γιατί γράφεις και νιώθεις ελεύθερα. Αν υποθετικά πεις ότι είσαι γαύρος θα έχεις εχθρούς τους βάζελους κλπ αν το πεις με ψευδώνυμο δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά δεν θα νιώθεις ελεύθερος. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα . Εσύ αποφασίζεις και βλέποντας και κάνοντας. Δικιά σου η πίτα δικό σου το μαχαίρι.
Είμαι επώνυμη ανήκω στο προσωπικό μιας δημόσιας υπηρεσίας όπου γράφουν στον ίδιο υπολογιστή πολλά άτομα και μου εξασφαλίζει την ανωνυμία μου, αλλά δεν μπορώ να γράψω από το σπίτι μου, διότι δεν θέλω να πω τα πραγματικά μου στοιχεία. Αν γράψω και στην πορεία ξεφύγω από την λογική του ανθρώπου και πλησιάζω την λογική του λαμόγιου διέγραψε το σχόλιο μου.
Όμως όταν εσύ διέκοψες την επικοινωνία μας αυτό το γεγονός συνέβη όταν σου μπήκαν 2-3 άτομα που μπορεί να ήταν ένας με τρία ψευδώνυμα. Θυμάμαι οτι και εγώ αισθάνθηκα δυσφορία απο αυτούς.
Ομως για 2-3 αγκάθια ξεράθηκαν και τα τριαντάφυλλα όπως είπε κάποιος.
Δοκίμασέ το φίλε.

ΥΓ: τον κινέζο δεν χρειάζεται να τον διαγράψεις διότι πρόκειται για άτομο με υψηλό δείκτη ευφυΐας που δεν μπορούμε να τον πιάσουμε οι λοιποί θνητοί.

ανωνυμη

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Παρακολουθώ και τοποθετούμε συχνά στο blog του Βοιωτού, έχω να προσθέσω ότι όποτε ξέφυγε η κατάσταση, ο Βοιωτός το «μάζεψε» μια χαρά. Εξάλλου η ανωνυμία δεν σημαίνει απαραίτητα «λαμογία». Σε κάποιους είναι απαραίτητη ή δικαίωμά τους. Συνέχισε Βοιωτέ όπως εσύ κρίνεις ότι πρέπει να διαχειρίζεσαι τη δουλειά σου.