Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Η παραίτηση της Μάρας Ζαχαρέα

Δεν περιποιεί τιμή σε μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή χώρα, σε ένα λειτουργικό πολιτικό σύστημα, σε μια δημοκρατική κοινωνία να αποτελεί έκτακτη είδηση η παραίτηση μιας δημοσιογράφου, έστω κι αν αυτή είναι σύζυγος υπουργού. Ακόμη περισσότερο επικίνδυνο είναι ότι η παραίτηση της Μάρας Ζαχαρέα είναι εμφανές ότι δεν προεκλήθη υπό την πίεση της αξιωματικής ή άλλης αντιπολίτευσης αλλά από την ωμή παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων και κύκλων -εκείνων ακριβώς που η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί ότι θα συντρίψει από το 2004.

Τέλος επικινδυνωδέστερο όλων είναι η ποιότητα ή ακριβέστερα η υποστάθμη αυτών των εξωθεσμικών κύκλων που μεθοδεύουν τις τρέχουσες εξελίξεις και φαίνεται να ανακτούν μετά από 5 χρόνια και πάλι την πρωτοβουλία στο παρασκήνιο της πολιτικής ζωής: υπόδικοι οι περισσότεροι και μερικοί καταδικασμένοι από τη ελληνική Δικαιοσύνη.

Δεν έχω κανέναν λόγο να υπερασπιστώ την Μάρα Ζαχαρέα ή τον Ρουσσόπουλο. Ομως έχω υποχρέωση να υπερασπιστώ τη χώρα, η οποία δυστυχώς για μια ακόμη φορά μοιάζει να παραδίδεται βορά στα χέρια των "νταβατζήδων" -με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μάρα Ζαχαρέα.
"Το τελευταίο διάστημα δέχομαι μια σειρά από επιθέσεις γιατί εργάζομαι ως δημοσιογράφος. Υπενθυμίζω σε όσους προφασίζονται ότι το αγνοούν ότι είμαι δημοσιογράφος από το 1988 και εργάζομαι σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης ανελλιπώς μετά τις δημοσιογραφικές μου σπουδές πριν από είκοσι και πλέον χρόνια. Στο διάστημα αυτό, αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια που ο σύζυγός μου είναι υπουργός της Κυβέρνησης, στελέχη όλων των κομμάτων μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δέχθηκαν να μου παραχωρήσουν συνεντεύξεις χωρίς να εγερθεί ζήτημα. Θεωρώ τις τελευταίες επιθέσεις κατά του προσώπου μου προσχηματικές, υποκριτικές και αθεμελίωτες. Παρά ταύτα και προτάσσοντας την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη αποφάσισα να αναστείλω την επαγγελματική μου δραστηριότητα στη δημοσιογραφία. Εκφράζω τη λύπη μου για όλους εκείνους που με τη στάση τους έδειξαν ότι συχνά περισσεύει η υποκρισία".


ΥΓ: Ας μην χαίρονται οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις. Αν πρόκειται ο Γιώργος Παπανδρέου να έρθει στην εξουσία βασισμένος στους γνωστούς εξωθεσμικούς κακοποιούς/υπόδικους και η δική του μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη.
Και δεν χαίρεται ασφαλώς και η viotia που πρώτη είχε προβλέψει (Οι απαντήσεις Καραμανλή στη ΔΕΘ) ότι η παραμικρή εκ μέρους της κυβέρνησης υποχώρηση θα οδηγήσει σε φαινόμενα ντόμινο. Ομως τώρα δεν έχει να προτείνει τίποτα. Ούτε ανασχηματισμό...

18 σχόλια:

Medeon είπε...

Βοιωτέ από πότε το νόμιμο είναι και ηθικό ? Δηλαδή είναι δυνατόν το αγαπημένο παιδί του Καραμανλή και εξέχων υπουργός να αφήνεται από το περιβαλλον Καραμανλη να ξεστομιζει τετοια ατακα? Oσό για τον Kαραμανλή και το φαινόμενο ντομινο που λες, εσύ νομίζεις ότι δεν το ξέρει? Η μήπως δεν το εφάρμοσε πίστα το δόγμα τέσσερα χρόνια τώρα? Συνεπώς όλα τριγύρω αλλάζουνε , τα ονόματα μένουν όπως και οι πρακτικές..Οταν ο Νεολλήνας ενηλικιωθεί πολιτικά, είναι σε πολύ καλό δρόμο να σημειώσω, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε κάποτε σ αυτη την χωρα πολιτικά και όχι μόνο επικοινωνιακά, οικογενειακά επαναλάμβανόντας τις κορώνες για το ποιός είναι πιο διεφθαρμένος και πότε ήταν.. Ο Καραμανλής αποχωρεί ίσως και προσωρινά, μόνος του δηλώνει ότι είναι μικρός για να συνταξιοδοτηθεί, και όλα τα άλλα τα τσακάλια της ελληνικής δημοσιογραφίας που διαθέτουμε θα τα ανακαλύψουνε εν καιρώ..

Η εναλλaγη κυβερνήσεων είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας μεν αλλά και η αλλαγή προσώπων είναι ακόμα σημαντικότερη...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν θα ερεπε να μας απασχολει καν το γεγονος και δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο εχει γινει πρωτο θεμα...

Ανώνυμος είπε...

βοιοτε ο παπανδρεου τα μεσα ενημερωσειςκαι τους νταβατζιδες τους ειχε τους εχει απεναντι γιατι στηριχτηκε στο κοσμο ενω ο κωστακης περισυ το καλοκαιρι θυμασαι τη νουμοθετουσε γιαυτους τους χρησιμοποιεισε και αυτοι το ιδιο και αυτα για να προστατευουμε την αληθεια γιατι ο κοσμο να ξερεις οτι ειναι ο ποιο δικαιος κριτης!και μην εκτιθεσε για το κωστακη σε εχω για εξυπνο

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΒΙΩΤΕ καλησπέρα συμφωνώ μέχρι κεραίας και με αυτά που γραφείς σήμερα αλλά όπως και με εκείνα που είχες γράψει με την συνέντευξη Καραμανλη .Και το σημερινό κείμενο θα στο κλέψω και θα το ανεβάσω αύριο.
ΠΡΟΣ Medeon:Και κάτι τελευταίο όταν ο Καραμανλης με λάθη αν θέλετε επιχείρησε να βάλει λίγο τάξη στο νταβαντζιλικη των εργολάβων και των υποδίκων ιδιοκτητών των Ελληνικών ΜΜΕ από τους σημερινούς ηθικολόγους όχι μόνο δεν στηρίχθηκε αλλά σαμποταρίστηκε

Ανώνυμος είπε...

ναξιε εβαλε χερι στουσ νταβατσιδες με τους χαριστικους νομους με τα εργα που τα περνουν αυτοι παλι εδω σε μας εδωσε ολο το παρνασσο στο μποπολα αστο στο ειπα και παλι μην εκτιθεσε εσυ και ο βοιωτος για τη χειροτερη κυβερνηση που εχει περασει απο τον τοπο αστο να παει

βοιωτός είπε...

medeon welλcome back. Περί ηθικής και νομιμότητας η συζήτηση είναι μεγάλη και άχαρη.
Οπως τίθεται το θέμα τις τελευταίες μέρες επικοινωνιακό είναι.
Η εναλλαγή προσώπων θα έπρεπε να ισχύει και για τους ισχυρούς παράγοντες που κινούν τα νήματα.

βοιωτός είπε...

πρεζαtv,
έχεις δίκιο. Είναι φανερό ότι υπάρχει παρασκήνιο που υπαγορεύει τη σπατάλη τόσο πολυτιμου τηλεοπτικού χρόνου για την παραίτηση της Μάρας.

βοιωτός είπε...

Νάξιε, χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι το πνεύμα των λόγων μου. Ζητώ συγγνώμη αό εσένα και από τους υπόλοιπους αναγνώστες που δεν γράφω τα ονόματα των υπόδικων νονών της ελληνικής κοινωνίας. Αλλά κι'αυτό θα γίνει κάποια στιγμή

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε,
δεν έχω αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου.
Ισα-ίσα θεωρώ ότι χρειάζεται ισορροπία στο πολιτικό σύστημα.
Για τη στάση του απέναντι στους νονούς υπάρχουν αντιφατικά μηνύματα.
Σε όλες τις περιπτώσεις η εξουσία δείχνει τον άνδρα...

Ανώνυμος είπε...

Εχω την αισθηση ότι κανείς δεν κατηγόρησε την κ. Ζαχαρέα γιατί ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου ή της αφερεθηκε το δικαιωμα του επαγγελαμτος εξαιτείας του φύλου της.
Κατηγορηθηκε ότι ξαφνικά έγεινε εκδότρια free εφημερίδας με πάρα πολλε΄ς κρατικές διαφημίσεις.

Ανώνυμος είπε...

Εχω την αισθηση ότι κανείς δεν κατηγόρησε την κ. Ζαχαρέα γιατί ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου ή της αφερεθηκε το δικαιωμα του επαγγελαμτος εξαιτείας του φύλου της.
Κατηγορηθηκε ότι ξαφνικά έγεινε εκδότρια free εφημερίδας με πάρα πολλε΄ς κρατικές διαφημίσεις.

βοιωτός είπε...

Δεν είχε κρατικές διαφημίσεις η ole.
Και δεν είναι αυτή η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 1
ΛΑΣΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ;
ΑΝΩΝΥΜΕ 2
ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ . ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ;ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΓΕ;

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΤΟ Ανώνυμος ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑΧΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΕ 1
ΛΑΣΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ;
ΑΝΩΝΥΜΕ 2
ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ . ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ;ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΗΓΕ;

9/17/2008 11:51 πμ

Ανώνυμος είπε...

το λογοτυπο του "παμε στοίχημα" παιχνίδι του ΟΠΑΠ, τι ήταν (27η σελίδα).Ας το κρεμ΄'ασει τότε και η viotia.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ "ΕΝΑΣ ΙΣΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ" ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΜΩς ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΓΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑΠΕΙΔΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΦΤΗΝΗΣ ΔΩΡΕΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, Ε ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ.
ΜΗΠΩΣ Η κ. ΖΑΧΑΡΕΑ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗς ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΣΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ;ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. ΣΩΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΙΝ ΗΣΗ ΣΕ ΛΑΘΟΠΣ ΧΡΟΝΟ ΟΜΩΣ. ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ρε παιδιά,εγώ πώς νόμιζα ότι, από συστάσεως του ελληνικού κράτους,κυβερνούσαν αυτήν την υπανάπτυκτη χώρα οι ποικιλώνυμοι "νταβαντζήδες"-εγχώριοι και εισαγόμενοι- και ποτέ αυτοί που για λογαριασμό τους,ζητούν την ψήφο μας;άνατρέξτε στη δήλωση του Ρ. Ρήγκαν για την πολιτική καιθα βρείτε την τέλεια εφαρμογή της στην πάλαι ποτέ εκσυγχρονισμένη Ψωροκώσταινα και όχι μόνον.Πέντε οικογένειες, κάστες, φατρίες,τζάκια-πείτε το όπως θέλετε- διαφεντεύαν τον Μοριά προ, κατά τη διάρκεια και μετά από την επανάσταση, το ίδιο, mutatis mutandis,συμβαίνει από τότε και έως σήμερα στην Ελλάδα.Τα πρόσωπα αλλάζουν, οι πρακτικές εξευγενίζονται ίσως, η ουσία του κοτσαμπασισμού, που έχει εγγραφεί στο κύτταρο του έλληνα,παραμένει αναλλοίωτη, προς δόξαν των πατροπαράδοτων ηθών και εθίμων μας. Ως προς την κυρία Ζαχαρέα,είναι αυτονόητα ασυμβίβαστο το να ασκεί το επάγγελμα της,ως εκ της θέσεως του συζύγου της,δεν το συζητώ.Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι δεν θλίβομαι που όλοι οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους κρυπτόμενοι και βάζοντας στο στόχαστρο μια γυναίκα.Έστω και του Υπουργού.Οποία κατάντια και οποίος ανδρισμός.Ταύτα και μένω.