Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Για τα επεισόδια στον Δήμο Λεβαδέων

Απαξιώ να ασχοληθώ με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς, όπου συζητήθηκε ο απολογισμός/ισολογισμός του Δήμου, επεισόδια που προσβάλλουν όλους μας ως πολίτες.


Ομως ο τακτικός αναγνώστης με το ψευδώνυμο FN μας απέστειλε ημέηλ με λεπτομερείς και σπάνιες πληροφορίες για τον δημοτικό ραδιοσταθμό ΛΑΜΔΑ 9,51 FM καθώς και για την εν γένει λειτουργία της δημοτικής αρχής. Δεν θα το δημοσιεύσω προς το παρόν για να διασταυρώσω τις πολύ σοβαρές καταγγελίες. Ομως δεν αποφύγω τον πειρασμό να κάνω ένα μικρό σχόλιο.

Για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων είναι πλεονασμός να γράψω ότι έχουμε άπειρες φορές επαναλάβει ότι η δημοτική αρχή πορεύεται με πρότυπο τον "μαχαλόμαγκα". Νταηλίκι χωρίς ουσία, αποφυγή ανάληψης των ευθυνών και απόδοσης λογαριασμού, πλήρης καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών και έργο μηδέν.

Για τα επεισόδια με τους ρεπόρτερ, που περιελάμβαναν και προπηλακισμό, η viotia αναμένει από τους θιγόμενους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον του δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Η. Γκριτζάπη για τα όσα ο πρώτος έπραξε και όσα -πολύ περισσότερο- ο δεύτερος υπενόησε.

Αν αυτό δεν συμβεί αντιλαμβάνεστε ότι η υπόθεση λαμβάνει άλλη τροπή: τότε η viotia, αφού διασταυρώσει τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της, θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τον δημοτικό ραδιοσταθμό ΛΑΜΔΑ 9,51 FM και για τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ. Μερικά πράγματα ασφαλώς η viotia έχει αποκαλύψει από πέρυσι. Δείτε εδώ ΔΕ ΠΑΛεύεται... 4 .

Υπάρχει βέβαια και μια πραγματικά σοβαρή διάσταση στον καβγά των ρεπόρτερ με τον δήμαρχο Λεβαδέων: Επικοινωνιακά ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστεί συμπαθής στο ευρύ κοινό ο κ. Τσιφής λόγω των απολιτίκ επιθέσεων που δέχεται και επειδή οι επιτιθέμενοι είναι πιθανόν αναξιόπιστοι στην κοινή γνώμη. Το να "θυματοποιηθεί" ο δήμαρχος Λεβαδεών για να εξυπηρετηθούν ιδιοτελείς ή μη στόχοι μας αφορά άμεσα. Και ακόμη περισσότερο: δεν το θα επιτρέψουμε.
Θα επανέλθουμε.

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ο κ. Μπαρδώσας δεν εμφανισθηκε χθες στο κανάλι του (ΕΝΑ TV), για να μιλήσει για τα γεγονότα. Ούτε το ίδιο το κανάλι ανέφερε κάτι σχετικό.Γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Η Νίκη Δημακοπούλου ψήφισε τον προυπολογισμό του ΤΣιφή,μόνη της ενώ ο Ανέστης όχι. Για την ιστορία

άλλοσ είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει τα δικαστήρια να καθορίζουν την συμπεριφορά, το πολιτικό ήθος,τον τρόπο έκφρασης ενός δημοτικού άρχοντα η ενός πολιτικού προσώπου.
Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη γιατί η VIOTIA θα προβεί σε διασταύρωση στοιχείων και αποκαλύψεις για τον ΛΑΜΔΑ FM μόνο στην περίπτωση που οι "θιγόμενοι" δεν προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Εαν έχεις κάποια στοιχεία θα πρέπει να τα μάθουμε. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή σου να τα δημοσιοσιεύσεις.
Και ένα τελευταίο. Αν αυτοί που μας ενημερώνουν ειναι απολιτίκ και αναξιόπιστοι μήπως μπορείς να μας προτείνεις κάποιους άλλους "μπασμένους στην πολιτική " και αξιόπιστους για να τους εμπιστευτούμε?

Unknown είπε...

Να προτείνω εγώ????
Τον Χιούι
Τον Λιούι &
Τον Ντιούι
Αυτοί είναι οι τελευταίοι
"μπασμένοι και αξιόπιστοι"
για τους οποίους έχω διαβάσει.

Βοιωτέ καλά κάνεις και δεν μιλάς με στοιχεία, γιατί ότι στοιχεία και αν μας δώσεις τώρα θα είναι μόνο από την μία πλευρά και εύκολα παρεξηγήσιμα.
Ας περιμένουμε λίγο..

βοιωτός είπε...

Αλλε,
τα δικαστήρια κρίνουν δεν καθορίζουν οτιδήποτε. Θα έπρεπε οι θιγόμενοι να έχουν ήδη προσφύγει ασχέτως της υπόλοιπης κριτικής.

Για τη viotia μάλλον δεν έγινα κατανοητός: Αν η υπόθεση πάει στη δικαιοσύνη θα περιμένουμε την έκβασή της. Αλλιώς θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις.

Οσο για το τελευταίο με φέρνεις σε δύσκολη θέση.
Αυτά είναι ζητήματα που ο καθένας τα σκέπτεται μόνος του. Αν είσαι εσύ ευχαριστημένος από την ενημέρωση που έχεις εμένα μου περισσεύει.

Σίγουρα πάντως είναι απαράδεκτο σε ένα δήμο με τόσες χιλιάδες προβλήματα, σε ένα δήμο που καταρρέει οικονομικά και πολιτικά να εστιάζεται η κριτική στον αν παραφέρθηκε ο δήμαρχος σε κάποιους ρεπόρτερ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λάμδα αντίθετα από αυτά που λέγονται έχει ακροαματικότητα. Το πέτυχε με την φροντισμένη χωρίς πολλές διακοπές μουσική του, κυριολεκτικά με ελάχιστα έξοδα. Αν παρουσιάζονται πολλά έξοδα στον Λάμδα κάτι άλλο συμβαίνει.

Σίγουρα «διαβάζεις» και την άλλη εκδοχή. Ενδεχομένως επιχειρηματικά συμφέροντα να υπαγορεύουν το κλείσιμο του Λάμδα. Η σχέση ακροαματικότητας - επένδυσης γέρνει σαφέστατα υπέρ του Λάμδα σε σχέση με άλλα μέσα που επενδύουν χωρίς σοβαρά αποτελέσματα. Τον τελευταίο καιρό κάποιοι φαίνεται ότι ασχολούνται και κάτι κινείται στον Λάμδα. Ακούμε περισσότερες διαφημίσεις και η μουσική ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες είναι σαφώς βελτιωμένη. Άσε που απέκτησε τηλέφωνο και e-mails. Μήπως κάποιοι φοβήθηκαν την (σιγά μη γίνει) αναγέννηση του Λάμδα;

Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι ο Λάμδα πρέπει να συνεχίσει να συντηρείται ζημιογόνος, απλώς αναφέρω αυτό που γνωρίζεις καλύτερα από εμάς, τη δύναμη της επιχειρηματικότητας και των μέσων.

Για μένα δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος. Για να καταστεί συμπαθής ο Τσιφής και να εκμεταλλευτεί την κατάσταση υπέρ του, χρειάζεται επικοινωνιακή ικανότητα, και ακόμα περισσότερο επικοινωνιακή στρατηγική που δεν διαθέτει.

Ανώνυμος είπε...

ωραιος ο κ ΑΛΛΟΣ φιλε τετοιοι ειμαστε τετοιοι αρχοντες τετοιοι ρεπορτερ μας αξιζουν οχι ομως και στον τοπο μας εγω θελω να ρωτησω τον κυριο μπαρδοσα τι εχει να μας πει για τα παιχνιδια που παιζει ο τηλεοπτικος σταθμος ΕΝΑ ΤV που ειναι στυλ χρηστιδη ρεγκουζα!!!και φυσικα ολοι αυτοι που ετρεξαν να τον στηριξουν και επιδει η πιατσα γνωριζει μην εκτιθεστε! εσυ φιλε βοιωτε να προσεχεις τους εδω γιατι ενα ριτο λεει μην ερχεσαι σε αντιπαραθεση με εναν ανοητο γιατι θα σε ριξει στο επιπεδο του και θα σε νικησει

άλλοσ είπε...

για τηΝ ιστορία. Ο Μπαρδώσας έχει φύγει απο το ΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

φιλε ΑΛΛΕ εσυ ειδες πουθενα να παιζουν τα καλα παιδακια μπαρδοσας και μερτσανης το προστιμο του ευαγγελου εγω το ακουσα το διαβασα απο ΜΜΕ της αθηνας ενω τα παιδακια τους ενδιαφερει ο ΛΑΜΔΑ FM γιαννακο και θανασακη ειμαστε λιγοι σε αυτο το τοπο και ξερουμε τη ρολο παιζει ο καθενας μας γιαυτο μαζευτειτε......ξερετε εσεις .....

βοιωτός είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
energosdimotis είπε...

Πηγή κακού είναι η προεδράρα - δημαρχάρα και τα υπόλοιπα είναι συνεπεια αυτου. Ετσι απλά.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να μαζευτούμε όλοι και να απαιτήσουμε την κάθοδο των αληταράδων από την δημαρχία καθόμαστε και μαλώνουμε εδώ.
Οι άνθρωποι ξεφτιλίζουν μέρα τη μέρα την πόλη μας. Ή μήπως είμαστε ίδιοι όλοι μας με αυτών τον μεθύστακα.

βοιωτός είπε...

Εχω ζητήσει να μην χρησιμοποιούμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. θα παρακαλούσα τον τελευταίο σχολιαστή να αποσύρει το σχόλιο.


Επί της ουσίας.
Υπάρχει ζήτημα που δεν ξέρω να έγινε κατανοητό.
Η πολιτική κριτική στο Τσιφή, στην οποία πρωτοστάτησε η viotia, είναι ένα πράγμα.

Ενα άλλο είναι η συμπεριφορά του δημάρχου και του προέδρου του ΔΣ προς τους ρεπόρτερ.
Γι'αυτήν την τελευταία περίπτωση γράφω ότι είναι απαραίτητο οι θιγόμενοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Εχω γράψει πολλά εναντίον του Τσιφή αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ξαφνικά επιτίθεται αναιτίως σε ρεπόρτερ. Το ίδιο και περισσότερο λόγω εμπειρίας ο Γκριτζάπης.

Αρα μένει να μάθουμε το προκάλεσε την έκρηξη των αιρετών. Οι ρεπόρτερ αν θίχτηκαν οφείλουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Αν δεν θίχτηκαν γιατί δεν θίχτηκαν; Είναι ένα ερώτημα.

Και κάτι τελευταίο: Κατά την ώρα των επεισοδίων γιατί δεν κλήθηκε το αυτόφωρο;Οι παθόντες γιατί δεν προσέφυγαν στις αρχές; Οπως μαθαίνω ήταν παρούσα και η κ. Γιώτα Πούλου από την αντιπολίτευση. Γιατί δεν φώναξε αυτή την αστυνομία;

Θα επανέλθω αφού για λίγο χρόνο αναμέινω τις μηνύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα με προσοχή βοιωτέ το άρθρο σου αλλά και τα σχόλια.Φοβάμαι ότι το θέμα δεν είναι ο τσιφής ούτε ο γκριτζάπης.αλλά η παρακμιακή, αγελαία επαρχιακή ζωή που γελά και χαίρεται με την αυτογελοιοποίησή της και θα έκλαιγε μόνο αν όλα λειτουργούσαν εύρυθμα. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θάπρεπε ο καθείς να είναι υπεύθυνος, συνειδητοποιημένος και κυρίως να εργάζεται και να προσφέρει το ελάχιστο. Ο λαός αυτός δεν έχει μνήμη και συνεπώς δεν γνωρίζει την αλήθεια, γιατί αλήθεια είναι η μη λήθη. Χαίρονται και χαμογελούν που απαξιώνονται οι θεσμοί και οι κανόνες της κοινωνικής σύμβασης, ξεχνώντας ότι σε μια συνολική κατάπτωση των θεσμών και απώλεια της κοινωνικής συνοχής, κινδυνεύουμε όλοι, διότι χωρίς κανόνες κ θεσμους μετατρεπόμαστε σε ζούγκλα. Και στη ζούγκλα κυριαρχεί ο ισχυρός, χωρίς όμως χώρο για τον ανίσχυρο. Τι θα πει επί παραδείγματι «επίθεση τσιφή»; Σε ιδιωτικό χώρο βρίσκονταν; Όχι. Και αν είναι έτσι ποιος από τους συνευρισκομένους ή ο θιγείς κάλεσε τα ειδικά προς τουτο όργανα της πολιτείας, όπως γίνεται και στις γειτονιές ακόμα όταν οι γειτονισσες μαλώνουν για τα νερά; Κανείς κανείς, κανείς απολύτως. Μήπως υπήρχε λόγος;; Κι ύστερα αφού οι ήρωες ..πήγαν να κοιμηθούν βγήκαν οι βουλευτές κι οι επιτετραμμένοι να στιγματίσουν!! Το φαινόμενο. Αιδώς και όνειδος για την υποκρισία και το έλλειμμα δημοκρατίας1 Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι των αρχόντων, αλλά των αρχομένων, κι όχι επειδή το ψάρι βρωμά απ την κεφαλή, όπως λεει το απαλλακτικό κλισέ, αλλά επειδή αν ήταν πολίτες κι όχι βουβά ζώα όπως λέει κι ο φίλος μου ο έλιοτ, με την προσωπική- κοινωνική- πολιτική συμπεριφορά, στάση και παρουσία τους, θα διαμόρφωναν τα σταθερά εκείνα πλαίσια, εντος των οποίων θα ήταν υποχρεωμένοι να λειτουργούν οι αρχοντες οι οποίοι σημειωτέον είναι υπηρέτες του λαού, προσωρινοί και λίγοι!

Ανώνυμος είπε...

και κάτι ακόμη. όταν πήγαινα σχολείο στη δικτατορία ακόμα, φοβόμουν τους παράξενους εκείνους φαλακρούς με τα μουστάκια, τα μαύρα ματογυάλια και τα μαύρα παλτά στις γωνίες.. τότε όμως- το 1970- φοβόμουν μόνο αυτούς, τώρα τους φοβάμαι όλους!

Ανώνυμος είπε...

θα μας πει κανεις για τον ισολογισμο γιατι θελω να ξερω πως πανε τα οικονομικα του δημου μετα απο τις επιτυχημενες πορειες του παλαιολογου και ρουσσαρη.ειδικα ο πρωτος που κανει λογο για ισολογισμο μαιμου να μας πει ποσες μπανανες εχει φαει η δικια του η μαιμου..χρησταρα σ αγαπω,παντα προκαλεις συγκινησεις...

energosdimotis είπε...

Διαπιστώσεις:

1. O κύριος Παλαιολόγου κάνει λόγο στο δημοτικό συμβούλιο γιατι δεν εχουν κάνει πρόβλεψη οφειλών για τις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΤΕΛ - ΔΕΠΑΛ ωστε να φανεί ξεκάθαρα ότι ο δήμος είναι χρεωμένος. Σωστός ως πρός αυτό. Αλλά γιατι δεν είπε ότι το χρεός το δημιούργησε αυτος? Kαποιες φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς! Οσο για το αν είναι μαϊμού θα συμφωνήσω αλλά αφορά όλους τους ισολογισμους και επομένως και αυτούς κατά την διάρκεια της δική του θητείας.

2. Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου καλά κάνει και εκμεταλλεύεται την κατάσταση μιλώντας επί παντός επιστητού και εκτελώντας χρέη δημάρχου.
Ας υποθέσουμε ότι ο δήμαρχος επιθυμεί αυτή την κατάσταση. Οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι γιατί δεν αντιδρούν? Αν εξαιρέσω 2-3 οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης οι υπόλοιποι κυριολεκτικά είναι ανύπαρκτοι. Η απειρία συγχωρείται η έλλειψη θάρρους όχι!

Μαρία είπε...

για να σας λύσω όλες σας τις απορίες και να σταματήσουν ορισμένοι να σας παραπλανουν χαριν σκοπιμοτήτων. πρωτον: από τις 15 σεπτεμβρίου ρεπορτερ του ΕΝΑ με όλες τις νομιμες διαδικασίες είμαι εγω (εχω παραμελησει και το μπλογκ ) ξερετε ποια είμαι. Δευτερον: το καναλι ΕΝΑ επαιξε το θεμα και το ψεμα του ανωνυμου έχει αλλες σκοπιμοτητες. ολοι σας γνωρίζετε και απλως εδω παιζετε με τις λέξεις. τριτον: ο Μπαρδωσας φυσικά και πήγε στην αστυνομια και κατηγγειλε το συμβαν το ίδιο βραδι, ήμουν μαζί του. Πηγαινετε και ζητηστε το βιβλιο συμβαντων και θα το διασταυρωσετε αν θελετε. οπως καταλαβαινετε απλα παρενεβην για την αποκατασταση της αλήθειας σε όσα θεματα γνωρίζω. για τα παρασκηνινιακά ένα θα πω. δεν μπορεί κανεις να γνωρίζει τα παιχνιδακια που παιζονται και μην κανετε τους εξυπνους ανωνύμως. Αλλωστε όπως έχω γραψει επανειλλημενως έχουμε τους "αρχοντες" που μας αξίζουν. Καλή σας μερα!!!!

Ανώνυμος είπε...

που σας αξίζουν. εμένα δεν με εκφράζουν . οπως και η δημοσιγραφία είναι του ιδίου επιπέδου. Τελικά με τουτα και με κεινα ξεχάσαμε και πιο ήταν το θέμα.Ολοι αυτοί οι μπλεγμένοι στα επεισόδια δημοσιογράφοι έχουν δουλέψει στον ΛΑΜΔΑ. όσο δούλευαν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα που να άξιζε προβολής ; Οσο για τους αρχοντες κανεις δεν τους φτύνει γιατί όλοι είναι απασχολημένοι να γλύφουν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι
Είμαι Θηβαίος άρα ¨εχθρός¨ για πολλούς από εσάς αλλά αφού σας πω ότι δεν γνωρίζω ούτε τον δήμαρχο ούτε τον δημοσιογράφο αλλά:
1. Σε μια διαμάχη μεταξύ δύο φορέων πριν αποφασίσουμε ως ¨δικαστές¨ που είμαστε ποιος έχει δίκαιο ή άδικο ακούμε και τις δύο πλευρές.
2. Όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα στο σώμα τους νεύρα και όχι συρματόσχοινα. Κάποτε αυτά τα ρημάδια θα τεντωθούν.
3. Όλοι οι πολιτικοί φορείς που καταδίκασαν την ενέργεια του δημάρχου όχι μόνο δεν έλαβαν υπόψη τα παραπάνω αλλά πλην ενός δεν υπέθεσαν έστω ότι μπορεί να ήταν εκνευρισμός της στιγμής. Απλά πήραν ¨εμφανώς¨ θέση υπερ του δημοσιογράφου μάλλον για να τα έχουν καλά με το κανάλι ( να έχουν την εύνοια) λες και οι δημοσιογράφοι έχουν το αλάθητο του πάπα,
θα καταλήξω στο συμπέρασμα που κυκλοφορεί στην πόλη μου σαν σλόγκαν ¨αυτοί δεν μπορούν να κουμαντάρουν την ίδια τους την πόλη και θέλουν να γίνουν αρίστη πρωτεύουσα της Στερεάς ;¨
κακά τα ψέματα αλλά πράγματι είναι προσβολή για την πόλη σας ο ντόρος που έγινε και που εσείς οι ίδιοι δυστυχώς τον συνεχίζετε!!!!

βοιωτέ
άσχετα με το θέμα σχετικό με την επικαιρότητα που όντως περιέργως το μπλοκ δεν ανέφερε μέχρι τώρα θάθελα να με πληροφορήσεις αν γνωρίζεις και εάν θέλεις, γιατί ο Νομάρχης αντικατέστησε την αντινομάρχη κ Αγάτσα.

Ανώνυμος είπε...

θηβαίε απλουστευτική η λογική σου.οι πολιτικοί, δεν πήραν θέση για να τάχουν καλά με τα κανάλια, αλλά για να εκμηδενίσουν τον δήμαρχο, που οι περισσότεροι απ αυτούς, υπέδειξαν στους οπαδούς τους, να ψηφίσουν. δυστυχώς οι ημιμαθείς δεν αντιλαμβάνονται τη ζωή ως παζλ, όπου όλοι χρειάζονται, αλλά ως αρένα όπου ο ξεπεσμός του ενός δείχνει την ανωτερότητα του άλλου. δεν κοιτάμε να υποχρεώσουμε τα αποκλίνοντα να συμμορφώνονται και να προσφέρουν, αλλά νομίζουμε ότι έτσι φαινόμαστε εμείς καλύτεροι. γιατί δεν υπάρχουν αλλιώς οι περισσότεροι από δαύτους. αυτό ισχύει κατ επέκταση και για την πρωτεύουσα. η οπισθοδρόμηση της Λιβαδειάς ουδόλως σας καθιστά καλύτερους και οι λαικοτροπες εκφράσεις που παραθέτεις μετατίθενται σε περασμένους αιώνες τότε που ..έκαναν κουμάντα..

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε ανώνυμε
Μια και δεν έχω την δική σου μόρφωση ποιες εκφράσεις μου είναι ¨λαϊκότροπες¨ και πως εννοείς την ¨απλουστευτική¨ λογική μου.
Δεν μίλησα για οπισθοδρόμηση της Λιβαδειάς ούτε για ανωτερότητα της Θήβας. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αυτή η διαμάχη.
Όμως δεν είπα τίποτε παραπάνω από όσα ανέφεραν οι :
Βοιωτός: ¨τα επεισόδια προσβάλλουν όλους μας ως πολίτες¨.
Δημήτρης .. : ¨οι άνθρωποι ξεφτιλίζουν την πόλη μας¨
Ανώνυμος: ¨παρακμιακή επαρχιακή ζωή που γελά και χαίρεται για την αυτογελιοποίησή της.¨
Χώρια τις απαράδεκτες εκφράσεις ορισμένων συν το σχόλιο που διεγράφη.
Όμως τίποτε από αυτά δεν σχολίασες. Αντίθετα ότι είπα τα είπα με τακτ και όχι ευγενικά. Ελπίζω να γνωρίζεις την μεταξύ των δύο αυτών λέξεων διαφορά των νοημάτων τους.
όσο για το παζλ της ζωής όπως το θέτεις θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

και κάτι άλλο
δεν είπα οι πολιτικοί δεν πήραν θέση για να ταχουν καλά με τα κανάλια αλλά χρησιμοποίησα την λέξη ¨μάλλον¨ δηλαδή πιθανόν.
Η δική σου εκδοχή είναι διαφορετική και απόλυτη αλλά την σέβομαι.
όσον αφορά την ερώτησή μου στο τέλος την βρίσκω ουδέτερη χωρίς σχόλια. ποιό το πρόβλημα;

βοιωτός είπε...

Ενεργέ δημότη,
δεν καταλαβαίνω τη συνηθισμένη καραμέλα.
Γιατί αν ο Παλάιολόγος είχε ιοσολογισμούς μαϊμού πρέπει να ανεχόμαστε να έχει και ο Τσιφής;
Τι λογική είναι αυτή;

Ανώνυμος είπε...

μα δεν εχει ο τσιφης.ο παλαιολογος το λεει και ψευδεται.κρατικο λειτουργο αμφισβητει γιατι του τη δινει η διαφανεια.εμ βεβαια,οταν καποιος ειναι συνηθισμενος στις αρπαχτες......

βοιωτός είπε...

Αγαπητή efimrida,
δος μας επιτέλους τα φώτα σου :-).

1.Το θέμα στο ΕΝΑ υποβαθμίστηκε με τρόπο περίεργο από την πρώτη ημέρα.

2. Επαναλαμβάνω ότι ο δεχθείς επίθεση ρεπόρτερ πρέπει να προσφύγει στη δικαιοσύνη γιοα να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

3. Για το παρασκήνιο θα τα πούμε σύντομα.

4. Αυτή η καραμέλα με τους αρχοντες κ.λπ. είναι μια αφόρητη κοινοτοπία και μια καλή δικαιολογία για να πηγαίνουμε όλο και παρακάτω. Φυσικά η viotia έχει ήδη ανατρέψει την κατάσταση και όσο ο καιρός περνά βλέπω όλο και περισσότερους να αντιδρούν στην παρακμή που έχει ονοματεπώνυμο σε όλα τα επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

Θηβαίε,εμένα να δεις πόσο με νοιάζει η διαμάχη! αλλά είπα ότι το οτι είναι κάποιος άσχημος δεν καθιστά αυτόματα τον άλλο όμορφο. είπα ακόμη ότι οι εκφράσεις του καφενέ, απλώς αναπαράγουν κι ανακυκλώνουν τη μιζέρια πίσω απ την οποία καλυπτόμαστε άπαντες.

βοιωτός είπε...

Θηβαίε,
έχεις δίκιο. Η Λιβαδειά έχει βυθιστεί στην παρακμή και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι και συγκεκριμένοι άνθρωποι που την σύρουν προς τα κάτω.
Αρκετούς τους έχουμε ήδη αποκαλύψει και για τους άλλους θα το πράξουμε όσο πλησιάζουν οι τοπικές εκλογές.

Το ίδιο θα κάνουμε για τη Θήβα, που δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Συνολικά η κατάσταση θα αλλάξει.

Για την Αρια δεν υπάρχει κάποιο παρασκήνιο. Οπως ακριβώς γνωρίζεις έληξε η θητέια της και ποαραχώρησε τη θέση της στη Φανή την παπαθωμά.

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε
2.16
Σωστά. Ο ΛΑΜΔΑ έχει πολλά να πει.
Αλήθεια ο Ρούσσαρης έκανε καμιά δήλωση;Κάτι ξέρει ο Ρούσσαρης ετσι δεν είναι;

Μαρία είπε...

Ετσι για την ιστορία, επιμενω ότι έχουμε τους "άρχοντες" που μας αξίζουν. επεξηγηματικά: οι εκλεγμενοι είναι αποτελεσμα μιας συλλογικής πλειοψηφικής απόφασης. Τα κριτηρια με τα οποια αποφασίζει η πλειοψηφία διαμορφωνονται από πλειστους παραγοντες. ετσι λοιπον, ασχετα με το αν ατομικά τον καθενα μας εκφραζει ο εκαστοτε "αρχοντας" ωστόσο στο επιπεδο της συλλογικής μας ευθυνης μας αξίζει. Βεβαιως όλοι έχουμε τις ευθυνες μας. και ο αναμαρτητος πρωτος να ρίξει το λιθαρι... Αν θελεις διαβασε παρακατω τις αποψεις μου σχετικά με το θεμα, που φυσικά έχουν δημοσιευτεί στην εφημεριδα διαβημα με την υπογραφή μου. http://e-efimeridaar.blogspot.com/2008/07/blog-post_8755.html

Μαρία είπε...

τα παραπανω είναι απαντηση στον ανωνυμο που απαντησε στο προηγουμενο σχόλιο μου...

βοιωτός είπε...

Ανώνυμε
10:46
Οι Θηβαίοι έχουν δίκιο. Η Λιβαδειά βουλιάζει παραδόμενη από τους ίδιους τους άρχοντές της σε συμφέροντα τόσο ταπεινά και μικρά που αν δεν ήταν αφοροὐσε το μέλλον των παιδιών μας δεν θα ασχολούμουν καν.
Επαναλαμβάνω ότι η παρακμ.η έχει ονοματεπώνυμο σε όλους τους τομείς.

Ο Τσιφής είναι πρόβλημα αλλά δεν είναι ο μόνος ούτε είναι ο χειρότερος.

βοιωτός είπε...

efimerida,
το είπα πριν. Δεν ισχύει αυτό που λές ούτε για επίπεδο άρθορου σε τοπική εφημερίδα.
Ούτε πολιτικά ούτε κοινωνιολογικά ούτε ιστορικά ούτε λογικά.
Είναι ένα κλισέ, ένα θα μου επιτρέψεις ανόητο κλισέ, που δεν στέκει με τίποτα.

Απόδειξη απλή:σε μια ψηφοφορία οι σταυροί είναι ίσοι μεταξύ του "καλού" και του "κακού" υποψηφίου. Τι γίνεται τότε; Οι πολίτες τι αξίζουν το καλό ή το κακό;

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηγέτης Είναι ο Καθρέπτης του Λαού. Ο λαός ψήφισε ... και μπορεί πλέον να απολαμβάνει τις επιλογές του._

Ανώνυμος είπε...

τελικα ολοι ολοι σας εχετε πολυ πλακα ο τσιφης πρεπει να ριξει και αλλες ακομα!!! και σας συμβουλευω σταματηστε εφημεριδα βοιωτε ανωνυμοι και λοιπη γιατι εκτιθεστε γιατι για την εφημαριδα και το βοιωτο ξερουμε ποιοι ειναι καιμεχρι τωρα εχουν δωσει καλα δειγματα γραφεις μη το χαλατε λοιπον ξερετε εσεις

Μαρία είπε...

Βοιωτέ, 1. Με προσβάλειςτην αποψή μου εκφραζω και δεν στην επιβαλλω αλλα δεν δεχομαι νατην χαρακτηρίζεις ανοητο κλισε. Δεχομαι ότι μπορρεί να μην με καταλαβαίνεις. δεν υπαρχουν καλοι και κακοί, ούτε πολιτικοι ούτε πολίτες. αυτό που κατα τη γνωμη μου λειπει είναι η αληθινή και ουσιαστική αντιδραση σε όσα και όσους δεν μας εκφραζουν. 2. Σιγουρα δεν παρακολουθησες ειδήσεις στο ΕΝΑ την Πέμπτη. Γιατί υπήρχε σχετικό ρεπορταζ, με παραθυρο και τηλεφωνικές παρεμβασεις. Σε πληροφόρησαν λαθος λοιπον ορισμένοι που σίγουρα στοχευουν σε παραπληροφόρηση. 3. βεβαια η υπογραφουσα δεν είνια υπευθυνη για τις εκαστοτε πολιτικές που ακολουθουν τα ΜΜΕ στα οποια κατα καιρους εργαζεται. ειναι υπευθυνη μονο για τα ρεπορταζ που υπογραφει.

Μαρία είπε...

Για τα σχετικά με μηνυσεις κλπ και τις προσωπικές κακιούλες δεν γνωρίζω.

βοιωτός είπε...

efimerida,
δεν έχω πρόβλημα με τα κλισέ, τα βαριέμαι μόνο. Αλλωστε οι περισσότεροι σκέπτονται με βάση έτοιμες γενικεύσεις.

Εχω όμως πρόβλημα με συγκεκριμένα κλισέ γιατί αναπαράγουν και δικαιολογούν τη γενικευμένη διαφθορά που επικρατεί.

Από την άποψη αυτή οι απόψεις τύπου "έχουμε τους άρχοντες που μας αξίζουν" -εκτός του ότι είναι εντελώς αστήρικτες- δεν παρέχουν παρά άλλοθι σε συγκεκριμένους και όσοι τα επαναλαμβάνουν είναι ή ιδοτελείς ή αφελείς.

Θα γράψω ένα ακόμη παράδειγμα για να αντιληφθείς τη ρηχότητα της άποψης αυτής.
Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές η Λιβαδειά ψηφίζει κατά 55%Τσιφή και άλλο τόσο περίπου Περγαντά. Δηλαδή επιλέγει ως άρχοντες τον Τσιφή και τον Περγαντά. Για να ισχύει το κλισέ, που επαναλαμβάνω πονηρά έχουν περάσει σε εσένα κάποιοι, ο Περγαντάς και ο Τσιφής πρέπει να είναι ίδιοι. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει το κλισέ. Οι δύο άρχοντες δεν είναι ίδιοι, για την ακρίβεια είναι εντελώς διαφορετικοί, πιο πολύ δεν γίνεται.

Θα έχεις ακούσει ασφαλώς για την "κακούργα κενωνία". Πιάνεις τον άλλο να ληστεύει το ταμείο στο μαγαζί σου και σου λέει δεν φταίω εγώ, φταίει η "κενωνία". Ε, μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι αλλά αυτό λες και εσύ. Βλέπεις τον τάδε άρχοντα να διαλύει την πόλη του αλλά "δεν φταίει αυτός αλλά οι πολίτες γιατί αυτός τους αξίζει".
Νομίζω ότι δεν αξίζει περαιτέρω συζητήση, για την ακρίβεια για λόγους ευγενείας ασχολούμαι με αυτές τις κοινοτοπίες.

Και επαναλαμβάνω: δεν ψάχνω τα λάθη, τα δικά σου ή άλλων. Αλλιώς θα σου έλεγα από την τελευταία τοποθέτησή σου ότι λες αντιφατικά:δεν υπάρχουν καλοί και κακοί πολίτες και αμέσως μετά ότι αυτό που φταίει είναι ότι δεν υπάρχει αληθινή και οσυιαστική αντίσταση. Λέω εγώ λοιπόν: αν, όπως υποστηρίζεις, δεν υπάρχουν καλοί πολίτες πώς θα υπάρξει ουσιαστική και αληθινή αντίσταση;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν αυτό που προβάλλεις ως γνώμη δεν είναι παρά άλλοθι για τα εγκλήματα που συντελούνται γύρω μας και φυσικά δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Είμαι σίγουρος ότι εσύ το πράττεις με καλή πίστη αλλά δυστυχώς στην ουσία το ίδιο είναι.

Για τα υπόλοιπα δεν βλέπω να συγκλίνουμε και δεν θέλω να ναοίξω νεά συζήτηση που δεν είναι ε΄δω η θέση της.

Και δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της παρέμβασής σου εν γένει. Θέλεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, να καλύψεις κάποιους; Δεν βλέπω κάποια πληροφορία να προσθέτεις που να βοηθά στην εξιχνίαση του περίεργου αυτού επεισοδίου.

Δεν έχω καταλάβει, επίσης, τι πιστεύεις για τη συνέχεια. Πρέπει οι θιγέντες να επιλέξουν την καθαρή λύση και να καταφύγουν στη δικαιοσύνη ή όχι και γιατί;

Ανώνυμος είπε...

φίλε βοιωτέ
Κατ αρχήν ποιοι είναι οι θιγέντες; Ο δήμαρχος, ο δημοσιογράφος ή και οι δύο;(!!)
Και κατά δεύτερο γιατί είναι καθαρή λύση η προσφυγή στη δικαιοσύνη και όχι η μεταξύ τους συνεννόηση και το λύσιμο της παρεξήγησης.
Όταν εσένα βοιωτέ σε θίξανε παλιά αρκετά άτομα ίσως δεν κατέφυγες στην δικαιοσύνη γιατί δεν ήξερες ποιοι ήσαν. Όταν όμως επώνυμος δημοσιογράφος αντέγραψε στοιχεία από το μπλογκ σου γιατί δεν το έκανες;
Όχι βοιωτέ δεν πρέπει να καταφύγει κάποιος που θίγεται σε ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού εφ όσον γνωρίζει ότι σε μια πιθανή δίκη μετά 3-4 χρόνια με τις αναβολές που θα πάρει θα έχει ξεχαστεί το θέμα και θα τα έχουν βρει οι αντίπαλοι. Ιδιαίτερα στον πολιτικό χώρο υπάρχουν πολιτικοί που σήμερα σκοτώνονται και αύριο συνεργάζονται. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι δικηγόροι. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ένα απλό συγνώμη είναι αρκετό.
Ανωνυμος από την θηβα

βοιωτός είπε...

Κοίταξε φίλε μου,που ανησυχέις για το χρόνο και για τους δικηγόρους.
Υπάρχει/υπήρχε και το αυτόφωρο τη στιγμή των επεισοδίων. Δεν αξιοποιήθηκε. Δεν γνωρίζω γιατί.

Φυσικά, αν ήταν ιδιωτική υπόθεση αρκεί μια συγγνώμη, όπως στην περίπτωση της λογοκλοπής από τη viotia.

Εδώ όμως γελοιποιείται η πόλη και αυτό είναι θέμα.

Ανώνυμος είπε...

τελικα εχετε μεγαλη πλακα βρε που παμε με ολου σας

Ανώνυμος είπε...

Τι πασκίζεις βοιωτέ; σου ειπα στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.Αστους να ξεδιπλώσουν όλοι το ταλέντο τους...να βγούνε οι αρχόντισσες, να βγούνε κι οι κυράδες.. Είναι ωραία που βρέχει, είναι ωραία που έχω μια στέγη κ δεν βρέχομαι,που έχω το μπλογκ να βάλω κ λίγο ψυχή, που δεν χρωστάω και μου χρωστάνε, που υπάρχω κι αναπνέω το άρωμα της βροχής και την υγρασία του φθινοπώρου..κι είναι ωραία που ακούω τους στίχους που σου χαρίζω; "οσες κι αν χτίσουν φυλακες,όσο ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είν αληταριό και ΠΑΝΤΑ δραπετεύει".

βοιωτός είπε...

Ευχαριστώ για την αφιέρωση, ανώνυμε.

Μαρία είπε...

Ο τελευταίος ανώνυμος έδωσε ρέστα! Εχω και μια αδυναμία στα αερικά...τα λέμε εν καιρω και αν χρειαστεί. ! Kαλημερα...

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
δεν μας είχες πει οτι ο δημοσιογραφος σου ζητησε συγνωμη τότε με την λογοκλοπή και πεσαμε όλοι να τον φάμε τον άνθρωπο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για πολλή τύχη σήμερα είχε η δημοτική αρχή....Είχαν απεργία οι δικαστικοί αλλιώς θα είχαμε ένα καλό θέμα....

Το χάλι της Λιβαδειάς είναι απερίγραπτο.....Ούτε βόμβα να είχε πέσει....Αραγε ο υπευθυνος για αυτο το χαλι θα αποζημιωσει τους κατοικους για καταστροφη περιουσιας????(με τοσες λακουβες αμορτισερ,λαστιχα κτλ πρεπει να εχουν καταστραφει σε ολους)